Konec kojení. Jak jste postupovaly?

petulejan
12. kvě 2020

Ahoj maminky,já už to kojení prostě nedávám tak jdu s dotazem. Malá má 10 měsíců,chtěla jsem kojit tak do roku,ale už to skrz zuby fakt nedávám. Skusila jsem vše i znovu kloboučky,ale do těch se zakousla ještě víc 😩 jak jste postupovaly,když jste dítko odstavovaly? Mám přejít rovnou na normální stravu?

squezy
12. kvě 2020

V 10 měsících si nemusíš vubec nic vyčítat!! Kup flasku, UM a nabízej. V Benu maji dokonce vzorove UM, muzete společně ochutnat vice druhů, než abys kupovala od všeho piksli. My jedeme na kendamilu a je super, trosku sladší MM, ale je dražší.

petulejan
autor
12. kvě 2020

@squezy děkuji za podporu. Právě netuším,jestli jít do toho UM anebo už se přechází na normální stravu. Malá sice jí obědy,ale pořád jen kašovité,nepolkne kousky. Tak myslíš,že místo kojení to UM a přitom příkrmy? Teď nedávno jsem skusila dát UM na noc od Hipp a noc byla hrozná,asi měla bolení. Tak mám docela brouka,které dát aby bylo ok.

fandysek_1
12. kvě 2020

@petulejan já bych nutně UM nenabízela, ale udělala bych pestrý jídelníček. Maso, ryby, vajíčko, zeleniny, ovoce, přílohy. Syn měl problém s kojenim od 4.měsíce a nikdy UM neměl, kromě přidané do kaše. Je zcela zdravý. Pokud bys hledala UM šla bych do kendamilu.

petulejan
autor
12. kvě 2020

@fandysek_1 maso,ryby i zeleninu má většinou v obědové formě,ale co zbytek dne? Chleba nepolkne ještě,rohlík požužlá,toho se moc nenají. Pak dělám ovocné presnidavky.Ale co třeba na večer. Kaše jsem vyloučila,to má taky těžký spaní.

uzivatelkapetra
12. kvě 2020

A zkusit odsávat a dávat přes flašku? Ubere to času a komfortu, ale asi se s tím dá i dlouho vydržet.
My jsme přestali s kojením o prvních narozeninách kvůli bojkotu a flašku už nechtěl, takže jsme přešli na stravu bez mléka, ale 10 měsíců mi asi přijde ještě málo

ivis_b
12. kvě 2020

UM bych uz nedavala, pokud ji, bude stacit normalni jidlo. K veceri ja davala polivky - vyvar nebo huste zeleninove/lusteninove, ruzne zeleninove placky, zeleninove muffiny. Kojeni je prospesne, jasne, ale ja si prosla kojicim peklem a nez tohle absolvovat znovu, bez vycitek to zrusim. Takze se tim moc netrap, 10 mesicu je super.

petulejan
autor
12. kvě 2020

@uzivatelkapetra to jsem zkoušela,ale neodsaji tolik,kolik potřebuje. Už jsem to tady taky řešila 🤷‍♀️ tak já už nevím.

petulejan
autor
12. kvě 2020

@ivis_b díky,naštěstí má období,kdy se docela rozjedla s normálním jídlem,tak skusim nastudovat,co dávat a kdy 👍😊 a jak si řešila noc? To to kojení není naštěstí tak bolestivé,ale i to bych časem ráda zrušila.

puhelin
12. kvě 2020

Pridala bych vic mlecnych vyrobku, jogurty apod. Neni nutne UM. Kojila jsem starsi do 28 mesicu (od 22 mesicu jednou denne), umele jsem nikdy nedala. Mladsi je jeste miminko.
Jak odstavit si vubec neumim predstavit, v soucasne dobe proziva bolestive obdobi z rustu zubu a kojeni je k uklidneni od bolesti. K ujisteni, ze na tu bolest neni sam. Muj obcas stiskne, ale nedelam u toho hlasity projev, nereaguju hereckym projevem. Pouze kojeni ukoncim (malickem mezi spicaky, rozevre se celist a pusti bradavku) a pokracuju po chvili, kdyz je klidnejsi. Kloboucku muzou pripominat kousatko, proto si myslim, ze byl ten stisk.

ivis_b
12. kvě 2020

@puhelin Tak né každé dítě je prsomil, můj syn to nenáviděl asi tak od 2. - 3. měsíce a úspěšně jsem mu to "nutila" až do 16m, pak jsem to vzdala a on si na prso ani nevzpomněl, spíš byl spokojenej, že jsem mu konečně dala pokoj 🙂

petulejan
autor
12. kvě 2020

@puhelin ona už ani tak nekouše,to jsme v celku odbouraly,ale jak má vrchní zuby,tak se zasekne a to prostě bolí. Už mám bradavky dost podrážděný a bolestivý a ač jsem se snažila,tak to prostě nedávám 🤷‍♀️

petulejan
autor
12. kvě 2020

@ivis_b tak to závidím. A to se v noci nebudil?

puhelin
12. kvě 2020

@ivis_b A co jedl? Nebo jak zahanel hlad?

puhelin
12. kvě 2020

@petulejan Taky mam ted tezsi obdobi, prave je citlive, otekle, na kazde kojeni se netesim. Ale nevim, jak mu lepe pomoc. Lezou mu spodni trojky.

petulejan
autor
12. kvě 2020

@puhelin malá na zuby extra netrpí,má už čtyři a další dvojky dole lezou. Zvládá to bez teplot atd. Pokud je mrzutá,tak dávám chamomillu a je hned v pohodě 😊

ivis_b
12. kvě 2020

@puhelin no něco jsem do něj natlačila, ale kojil se vždycky tak 5 minut max, vždy se strašným řevem. Nestrádal, na 6 měsících měl 8,5 kilo, na roce asi 11. Nechápu, že mu to stačilo. Bojkotoval fakt téměř nonstop, ale měl alergii na mlíko, takže šoupnout mu jen tak UM nepřicházelo do úvahy - Neocate odmítal jen olíznout, což se nedivím, protože to strašně smrdělo. Tak jsem byla "odsouzená" ke kojení 😀 A k dietě samozřejmě. Kojit mimo domov nepřicházelo do úvahy, to nechtěl vůbec, takže vždycky opušťák na dvě hoďky, kdy jsme jeli na procházku, a pak zase domů, abych ho mohla nakrmit. Nemohla jsem nikam dál.
V noci se budí do teď, v létě mu budou 4 😀 Spaní celou noc neznám, mám pocit, že nebude spát asi tak do osmnácti 😀 Ale s jídlem to nesouvisí. Od roka je neskutečný jedlík a stejně se budí. Dokud byl miminko, tak jsem v noci samozřejmě kojila, v noci to bylo lepší, jak byl v polospánku, tak moc neprotestoval.

nazka
12. kvě 2020

@petulejan vím, že se nemusí dávat um a lze nahradit, přesto já bych na um přešla. První dítě jsem měla na um a do 3 let jsem dávala flašku na moc. Hezky ji to uklidnilo. Měla Sunar premium, teď má lepší složení beba. Mrkni na složení. Kamarádky, co přestávaly kojit kolem roka taky všechny přešly na um. Konikovkam se to nelíbí, ale z praxe kamarádek funguje i přejít. A já vím, že taky z kojení jednou přejdu na um. Každopádně laktační radí, přestat kojit, dát láhev. Pokud prsa bolí, tak odstrikavat do úlevy, chladit.

petulejan
autor
12. kvě 2020

@nazka s tou laktační to nechápu,láhev s čím?

nazka
12. kvě 2020

@petulejan s um ☺️ pardon za nesrozumitelnost

petulejan
autor
12. kvě 2020

@nazka v pohodě 😊 ok,zkusím nějaké vzorky co ji sedne asi a do toho ještě příkrmy a uvidíme jak to půjde 😊

alcar
12. kvě 2020

V 10 mesicich bych taky jeste urcite zaradila UM. Dceru jsem taky odstavila v 10 mesicich (nebo spis ona sama, taky byla bojkotarka a mne ubylo mliko). Ani me nenapadlo ji to mliko nedat. Do roka je to zakladni slozka potravy a jednim jogurtem a chlebem s Lucinou jednou denne tu mlecnou davku nedokazes dat. Kojeni se doporucuje do tri let, ale pokud se dite odstavi od kojeni v 10 meisicich, tak uz na UM nema narok? Ted v 10 mesicich uz by nemel byt problem ani s vyberem UM, nejake prdiky apod. uz by nastat nemely. Spis se jen trefit do chuti. 🙂 UM se neboj, neni to zadny jed a muzes ho uplne s prehledem davat taky az klidne do tri let. 😉

puhelin
12. kvě 2020

@alcar Kojeni se doporucuje do 2 let

alcar
12. kvě 2020

@puhelin nekde i do 4 let

petulejan
autor
12. kvě 2020

@alcar díky,já se ho nebojím,skusila jsem Hipp a vytáhla vše,akorát to bylo asi těžké na noc,tak nevím které dát 🤷‍♀️

alcar
12. kvě 2020

@petulejan podle ceho soudis, ze to bylo tezke na noc?

petulejan
autor
12. kvě 2020

@alcar plakala v noci a když jsem jí sáhla na bříško tak začala hystericky řvát,tak jen z toho 🤷‍♀️

puhelin
12. kvě 2020

@alcar Fakt? A kde?

alcar
12. kvě 2020

@petulejan a kdy to bylo? Ted v tomto veku? Tak zkus jeste i jine mliko. Mozna bude chvilku trvat, nez si zvykne. Obvykle trva tak ten tyden, nez zjistis, jestli um sedlo nebo ne.

alcar
12. kvě 2020

@puhelin o co ti jde? Kojeni do tri i dele let neni uz nic vyjimecneho.

puhelin
12. kvě 2020

@alcar To urcite nebylo ani v minulosti. Cim dele, tim lepe.