Léky proti bolesti při kojení. Berete nějaké?

paula
28. led 2007

Maminky co kojite, jake leky vam lekari doporucili, nebo zakazali v dobe kojeni? Ja mela v porodnici bolesti bricha a davali me na to paraleny, nekdy i dva. Fakt ale je, ze ty prvni dva dny clovek zrovna moc nekoji, ze?
Ted se mi vratily bolesti hlavy z doby pred tehotenstvim a kdyz je nejhur, tak si paralen vezmu, ale jednak to moc nepomuze a jednak mam strach, ze to mlickem dostane i miminko!
Berete nejake leky proti bolesti? A je treba lepsi si to vzit po kojeni, aby se to k miminku nedostalo?

womann
28. led 2007

Mne na bolest hlavy rekli na pohotovosti Paralen,pri kojeni

musko
28. led 2007

Ahoj!
Ja roky trpím na migrény, takže sa mi samozrejme vrátili aj po porode ☹ .Pýtala som sa opakovane aj na porodnici aj našej pediatričky, možeš Brufen a Paralen, ale mne zaberá aj Kofola - najlepšie s citronom.

paula
autor
28. led 2007

Brufen taky? V tehotenstvi jsem ho mela zakazany... 😒
S tou kolou je to dobry napad, pomahalo me taky kafe,diky kofeinu, ale neni potom dite trochu moc vzhuru?! 🙂

raculka
28. led 2007

Holky,každý tvrdí něco jiného,protože se zatím nikdy nepovedlo prokázat,jestli nějaký škodlivý vliv a v jaké míře je.Tohle mi řekl i DR,šla jsem tam kvůli viroze.Doporučil mi jen se vyležet,bez léků.Dokonce ani paralen mi v lékárně nedoporučila,i když doktoři mi taky řekli,že se občas může.Taky je zvláštní,že kapky na kašel pro miminka od 2.měs. mi v lékárně taky nedoporučili ! Docela zvláštní mi to připadá 😒
Určitě se snaž si brát léky po kojení,aby se jich do mléka dostalo co nejméně.
Kola má asi nějaké pozitivní účinky na zdraví,ale taky bych to nepřeháněla,zrovna tak jako kafe a jiné sycené nápoje.A pít je spíše dopoledne.
Držím palce,ať tě to brzy přejde. 😉
Doktorům se lehce řekne,odpočívat a vyležet,ale s malým dítětem to zrovna nejde 😅

musko
29. led 2007

Vieš, tú kofolu si možeš vybublinkovať - zamiešaj slanou tyčinkou, neobsahuje až tak veľa kofeinu,takže by mimi malo v poho spať, skor tie bubliny - bolieva ich z nich bruško.... Brufen v tehu nie - ale keď kojíš, možeš si OBČAS dať. Paralen a Panadol sa dáva aj miminám, pri teplote a bolesti.....Skús homeopatiká na bolsti hlavy, existujú a sú celkom dobré 😉

kutcher
29. říj 2009

Dicloreum cipky proti bolesti, nam je davali po cisari dokud bolesti neustaly u me 17 dni, pak jsem je brala na kojeni, kdyz bolely bradavky a dnes u na bol. hlavy

romankav
29. říj 2009

paula: jen paralen (3x denně 1tbl). Nebo vyzkoušej homeopatika (Nux vomica - 5 kuliček každých 30min při migréně). Taky mi podobně jako musko pomáhala kofola (ale z kávy jsem zvracela). Nebo mokrej hadr, do tmy a vydržet..až to přejde. Teď už na to jen vzpomínám, ale bylo mi tak blbě, že jsem i během kojení zvracela.. ale zase mi přijde, že to odeznělo rychleji, než teď, když nekojím.