Lze se znovu rozkojit i po delší době s umělým mlíčkem?

atekram92
1. čer 2017

Mareček se narodil18.1.2017 o 3 týdny dřív (36+6tt) s mírami 47cm a 2580g. V porodnici jsem ho musela nejdříve dokrmovat stříkačkou, aby brzy jsem se rozkojila a mléka měla dost. Z porodnice nás propustili 5.den po porodu, to vážil 2420g. Domů jsme si pořídili váhu a cca do konce března jsem poctivě vážila před a po každém kojení.Ze začátku jsem byla schopná nakojit 40- 60ml, časem spíše 80-100ml.Mareček přibíral hezky, doktorka z něj byla nadšená. Ve 3týdnech měl 2960g, v 6 týdnech 3870g. Pak jsem kojila a už nevážila po každém kojení, jen jednou za týden, abych věděla, zda přibere těch 150-200g. Poslední týdny se nám to dařilo a nedařilo.Hodně nám brečel až jsem 8.dubna ráno kdy mi řval hodinu v kuse, nevydžela, a jela do lékárny pro dokrm. Koupila jsem AMilk probio.
Stále se snažím kojit, ale občas mi to připadá, jako trápení na obou stranách. Syn u pravého prsa vydrží většinou 2-5 minut, u levého teda déle (tam to teče lépe a je tam toho víc), pak se začne odtrhávat a brečet. Někdy se ani na začátku nechce přisát a má hysterický záchvat jen když ho položím na polštář na kterém ho kojim.Lepší to bylo většinou kolem půlnoci a 4 hodiny ráno, kdy jsem ho jen kojila.Tohle byla doba, kdy většinou pije bez problémů a větších protestů. Pak vydržíme spát do 6-7 hodin, pak už jsme oba vzhůru.V 8 hodin už zase dostává ke kojení příkrm.Stále je na umělém mlíčku, které pije z lahve. Nejdříve pil 60 ml, později začal třeba za hodinu až 2 opět hlasitě plakat, tak začal na noc dostávat 90ml. Nyní to bylo ve fázi, kdy přes den dostává skoro po každém kojení 120ml, na noc (ve 20hodin) a ráno v 8hodin i 150ml. Navíc ho ted nechávám v noci spát a už ho nebudím o půlnoci- stejně většinou hned usnul nebo byl protivný.
Mlíko jsem si já odstříkávat nezkoušela, kolikrát po kojení, když si zmáčknu prsa nic neteče, nebo musim hodně mačkat silou a vyteče pár kapek. Ale někdy i mlíko stříká, jen nevím, jestli to stačí.
Kojim v poloze kolíbka na polštáři.Párkrát jsem zkoušela kojit v leže, ale to mi nevyhovovalo a ostatní polohy jsem taky vzdala. Přes den kojim a dokrmujeme po 3, v noci jen kojim po 4 hodinách (8-11-14-17-20-24-4). Dříve přes den i v noci po 3 hodinách.
Před příkrmy kadil průměrně 5-7x za den, čůral taky 7-10x za den. Teď s příkrmy kadí jednou za dva dny (= ob den) a teda pořádnou už hustší dávku, čůrá 7x denně.

Myslíte,že jsem se s umělým mlíčkem unáhlila?Je podle Vás ještě šance na rozkojení?Já jsem z toho už nějakou dobu zoufalá, chtěla jsem ho kojit co nejdéle. Co nám začaly tyhle problémy, kojení pro mě byla noční můra.

Už jsem se snažila kontaktovat laktační poradkyně (celkem 3), abych dosáhla nějaké odpovědi. Zkouším brát homeopatika na podporu kojení, ale zatím nic moc...Vaše zkušennosti? Děkuji a omlouvám se za délku příspěvku

panickatlamicka
1. čer 2017

Maly mel nejspis bojkot. co ti teda rekla nejaka ta LP? Rozkojit se muzes, ale bude to fuska. A ano, s dokrmem ses unahlila-ale proste hofmony pracuji, prvni mimiminko.... 🙂

annasmyckova
1. čer 2017

hlavně to chce psychickou pohodu a netlačit na to..jak nebudeš v pohodě, bude i malej hůř pít a mlíčko hůř tvořit...Doporučuje se časté noční kojení a po kojení ještě odstříkávat (mě pomohlo nahřívat prsa teplou sprchou), než se zase bude tvořit dostatek mlíka.

atekram92
autor
1. čer 2017

@panickatlamicka LP poradila kontakt kůže na kůži, homeopatika na podporu kojení Ricinus comunnis 5ch, kojící čaje, odstříkávat obě prsa aspoň 15 minut každé...

dora13
1. čer 2017

Verim, ze s opravdu dobrou LP (idealne nejakou na doporuceni, co poradi i neco jineho nez valeni se v posteli🙄) a obrovskou davkou trpelivosti by to slo. Lehke by to nebylo, ale pokud porad aspon malinko kojis, tak tam sance je.

ela90
1. čer 2017

Vím, že otázka zní - jestli se lze znovu rozkojit. Já bych ráda napsala vlastní zkušenost a trochu podpořila. Mám o měsíc starší dcerku. Po měsíci jsem dostala zánět do jednoho prsa a malá z něj málo pila a přestala přibírat. Po každém kojení jsem ji tedy dávala i UM . Po měsíci snahy kojit z obou prsou jsem se na to vykašlala a malou přikládala jen k tomu kde nebyl zánět a ona z něj pěkně pila. Postupně jsem ubírala opravdu po troškách z UM a přikládala častěji ať nemá hlad. A podařilo se, asi po 14 dnech jsem plně kojila jen z jednoho prsu. No ale psychika to je věc :( ... když jsem se o tom někomu zmínila, tak odezva byla jen negativí - jestli to malé stačí a není hladová... no nahlodalo mě to. A když se na to zpětně dívám jsem naštvaná že jsem nedala na své pocity a víc si nevěřila. Začala jsem ji totiž opět dávat UM. První dny jsem měla pocit, že mi to prso praskne, protože se na její potřeby tvořilo více mléka. No prostě jsem odstavovala. Ale už jsem byla z těch předchozích měsíců tak unavená ze všech těch řečí kolem a každý je chytrý jako by to bylo jeho dítě... nakonec jsem před pár týdny skočila nemocná s antibiotiky, tak jsme odstavila úplně. Ale už dávám příkrmy. Malá papá všechno co ji nachystám a moc jí chutná. Zatím kromě jedné rýmečky je zdravá. Mateřské mléko je sice to nejlepší co můžeme miminku dát. Ale raději s klidem a úsměvem připravím UM, než smutek a stres že nemůžu dávat své. Každopádně ať ti to dopadne jakkoliv, přeji ať je to s tím klidem a úsměvem 🙂