Mám zavést příkrmy? Dcera je fascinovaná každým, kdo jí

lenkapi
12. lis 2014

Dobrý den milé dámy, jsem v koncích prosím o radu. Přečetla jsem spoustu rad, komentářů a všeho co se týče příkrmů, ale má 4 měsíční dcera je asi unikát. Plně kojím, jí po 3 hodinách, v noci spí cca10 hodin, má 6kg a 65cm. Z tohoto hlediska bych se zeleninou nezačínala, ale ona je už výce jak měsíc fascinovaná ze všech co vidí jíst, žvýkat, a na každou lžíci a lžičku otevírá pusu, cumlá si ret a polyká, jako by taky jedla. Upřeně se dívá na vše co někdo postupně ujídá a natahuje se na to. Tak nevím.

camelinka
12. lis 2014

@lenkapi To je normální, že by chtěla ochutnat,....ale v tomhle věku má ještě smolíka 😉 😅.....a jen přemýšlím, co je na tom tak složitého 😉

angel456
12. lis 2014

Já mám půl roční a začala jsem na 4. měsících a a 2 dny jsme skončila, nevyhovalo jí to, ani mě ne... začala jsem až když se začala přetáčet na bříško a trošku se víc hýbat.... bříško jí pak už nebolelo a energii z příkrmu využila. Není kam spěchat...

mischel26
12. lis 2014

@lenkapi ahojky, já jsem to se synem měla docela podobně. Rozdíl tedy byl v tom, že on z toho byl hodně nevrlý až protivný a dost se vztekal. Také dost plakal. Tudíž jsem mu od necelého pátého měsíce začala dávat mrkev a dýni po dohodě s paní doktorkou. Hodně se tím zklidnil. Pokud ale jen kouká a nemá žádné problémy, tak bych nikam nespěchala. Vždyť ty děcka to potom dělají celý život a pořád jim ustupovat, asi není řešení.

milmic
12. lis 2014

Já osobně bych nikam nespěchala, mateřské mléko má jenom jednou za život a obyčejného jídla se nají ještě dost a dost. Kdyby měla půl roku, tak jo, ale u tak malýho miminka bych ještě jídlo nedávala, pokud to není životně nutné. 😉

lenkapi
autor
12. lis 2014

No aktivní je dost, pořád se přetáčí na bok, na bříško se jí to ještě nepovedlo ale motá se jako ručička u hodinek, pořád si chce sedat. Taky se mi to zdá brzy, ale doktorka mi říkala že můžeme pomalu začít s ochutnáváním zeleniny. A když se tak natahuje po jídle?

lucka662006
12. lis 2014

Já si pod slovem "příkrmy" představuju masozeleninový oběd, alespoň 100g, ovocnou svačinku, k večeři kaši nebo opět zeleninku - co za druhy miminku vyhovuje, ale to, že dáš do pusinky malý kousínek vařené zeleniny nebo jablíčka není podle mě příkrm, a myslím, že nevadí. Pokud se tedy natahuje a pláče, když nedáte... Pokud by neměla zájem, nedávala bych.

kamculenka
12. lis 2014

Myslím si že že se absolutně nic neděje když prostě dostane zkusit... však nikde není psáno že to znamená okamžité ukončení kojení... ;)

lenkapi
autor
12. lis 2014

No to se rozhodně nachystám skončit s kojením. Ráda bych, pokud to půjde, kojila zhruba do 2 let. A tím příkrmem jsem myslela pár lžiček k obědu, na ochutnání.

liduskabalanova
12. lis 2014

Ahojky 🙂 .. S prikrmy bych zatim jeste tolik nespechala, ale kdyz se natahuje a otvira pusinku, tak ji zkis dat, nase malinka to dela taky, teda uz ji je 11 mesicu a vi, co papani je a zacala se hrozne opicit, to, co ma ona neni dobre, ale to, co maji rodice, to je teprve ono 😀 😀 .. Ale zkus ji dat nejakou zeleninku od Tebe z talire a uvidis, mala, kdyz poprve ochutnala, sklebila se jako citron a vsechno plivala ven 😀 .. Tak treba je to jen zvedavost, ze Vas vidi papat 🙂 .. Jen to zkus, nezacinala bych s prikrmy kazdy den, ale jen ji dej zvedavce ochutnat 😉 .. Musi to vsechno prozkoumat, noo 😀 ..

katyxq
12. lis 2014

@lenkapi pokud má zájem, tak bych zkusila dávat ochutnat 😉, pamaličku, není kam spěchat