Miminko se nechce přes den kojit. Stačí to, nebo je to málo?

violla29
18. črc 2020

Ahoj, mám mimino, které má 7,5 měsíce a přes den se nechce skoro vůbec kojit. Příkrmy jsem zavedla kolem 5 měsíce a momentálně dávám příkrmy 2x denně a večer kaši, Snažím se ji nakojit a až potom dát příkrm, ale ona si stejně jenom cucne, pořádně se nenapije a odtahuje se, ale příkrm sní všechen. Zkoušela jsem jí dát UM z lahvičky a to normálně vypije. Ode mě pije před spaním a po probuzení když je rozespalá a v noci. (ode mě pije tedy ráno když se probudí, potom tak za hodinku ji dám ještě spát, to pije při uspávání a potom při uspávání večer). Stačí ji tolikrát kojit nebo je to málo? Mezi jídly dávám ještě čaj nebo vodu. Dudlík nemá.

olga_
18. črc 2020

@violla29 Tekutiny typu čaj a voda jsou v 7,5 měsících zbytečné a možná ubírají potřebu kojení. Zkusila bych nejdříve přestat s tímto a místo toho nabízet kojení. Aktivní nabízení kojení se doporučuje cca do 18 měsíců, pak už si dítě samo řekne.

monaluza
18. črc 2020

Vim ze tezko muzu radit, kdyz ja mela pravy opak - prsomily nejedliky, ale podle mne ma moc jidel za den, takze na mleko uz nezbyva prostor a chut...

squezy
18. črc 2020

@violla29 V 7,5 měsíci můžeš kojit klidně už jen rano, večer a v noci. A podle me když nabízíš caj nebo vodu a cucne si, tak proc ne? Já jsem v 8 měsících odstavovala kojeni přes den. Zkus vždycky nabídnout a když nebude chtít, tak to nehrot. Uvidíš, že bude pribirat a pokud nebude chtít přes den prso, tak nedávej a davej jrn rano, večer a v noci, pořád bude mít dostatek mleka a voda je ce vsech prikrmech, takze se nemusíš bát, že by byla nejak dehydrovana.

mariegroth
18. črc 2020

Souhlas, ze je to docela dost prikrmu na jeji vek. Mleko by stalo melo byt primarni. A je znama vec, ze voda/caj prave muze narusit prijem mleka.

michaelllas
Autor odpověď smazal
Zobraz
martiniquest
19. črc 2020

Muj nazor je, ze davas strasne moc prijrmu. Dalsi tekutiny krome MM byt taky nedavala nebo jen velmi omezene. MM se tvori na zaklade potreby ditete diky stimulaci sanim. Pokud si dite zvyklo na pocit, ze dostane neco do pusy bez usili, je jasne ze kdyz se pak ma snazit, tak to bojkotuje. Davala bych maximalne dva prikrmy denne, zadne jine tekutiny a jen kojila. Jsem zastance pomaleho zavadeni prikrmu, protoze do roka ma byt MM hlavni slozkou potravy kojence.

ninolleta
22. črc 2020

Pokud nechce, tak bych přes den už nekojila, dítě si to samo v tomto věku už dokáže určit.

ninolleta
22. črc 2020

A pít i jiné nápoje bych dávala tedy.

martiniquest
23. črc 2020

@ninolleta 😄😄😄😅