Miminko se nepřisává. Zkušenosti?

26. zář 2021

Ahoj, dcera má tři týdny, narodila se v 39tt, ale s nízkou porodní váhou (2,3kg) navíc císařem, takže začátek pro kojení žádná sláva. Už od porodnice se nezvládne přisát na prso, krmím cévkou přes prst odstříkaným MM a neustále zkouším přikládat, ale téměř bez výsledku (např 1x za den se povede že aspoň chviličku pije, ale myslím že to přisátí není ideální) a já už ztrácím naději, že se kojení ještě povede zachránit. Neměli jste někdo stejný začátek s dobrým koncem? Je šance, že jak bude větší tak prso přijme?

ovecky
1. říj 2021

Holky, odsavat aspon 10 min z kazdeho. Odsavacku el.mam z Amazonu za par korun, doporucuju, MZ 602 myslim

nagojka
1. říj 2021

@ovecky 10minut z kazdeho prsa treba po hodine???a v dobe kojeni prikladat mimco?me malickej hrozne krasne spinka moc se mi nechce ho kazdou hodinu budit...kort v noci...samozrejme kdyz se vzbudi prvni co je tak prikladam a pak teprve delam UM..

ovecky
1. říj 2021

@nagojka Laktační říkala z každého prsa 10 minut odsávat. Já odsávala (při plném kojení) co 3 hodiny, stačilo to. Možná na rozjetí zkusit co 2 hodiny? Jinak v noci jsem to teda nehrotila, to jsem vstávala jen 1x.
Osobně jsem zkoušela nahřát prsa/spustit mlíko odsavačkou, pak přiložit mimčo, a pak doodsát a krmila jsem stříkačkou po prstu. Ale u nás to bohužel nedopadlo, prostě z prsa nikdy nezačal sát. Tak má MM z flašky, no...

nagojka
1. říj 2021

@ovecky kezby to u me vyslo aspon taky tak...me se teda prisaje ale po chvili to vzda a hlavne mlika mam fskt malo...porad lepsi MM z flasky nez zadne..ja ten krapet co odsaju mu taky davam z flasky...