Miminko se rozčiluje a hltá při kojení

alisha118
22. zář 2016

Ahojte 2měsíční miminko jak se vzbudi tak hned křičí hlady. Ani nestihnu ji přebalit (jen obcas). Zatim kojim, vecer davam Hipp. Neumim si predstavit ze casem budu jen flaskovat..jak budu stihat chystat dokrm.Pak strasne hlta a většinou se nervuje a neji vklidu. A ted chci davat Nutriton na zhoustnutí MM..hodne po mm mala ublinkava hlavně v noci pres rameno. Staci ho dat třeba 2x denne? Zase nevim jak bych stihla chystat. Malá papa kdy chce, nemame nějake pravidelne přestávky. Někdy se napije dostatečne nekdy min a proto ma dřív hlad. Je to normalni? A odezni to? Nejde si nic naplánovat a nevim kdy se vzbudi hlady. Diky

michaelahorakova
22. zář 2016

Pokud muzu poradit mam doma dvou a pul mesicniho kluka a uz mu nastavuji rezim tri hodin nakrmit a tri hodky mi vydrzi a muzu s nim ven zacinat nastavovat pomalinku jen se zeptam proc davate na noc um kdyz kojite??? Vecir ma mleko nejvetsi silu a pro to miminko je to i uklidnujici a na to ublinavani se mi osvedcilo po krneni nechat chvilinku lezet tak cca 5 minut a pak dat opatrne urihnout nekdy taky odblinknem ale to jsou minima. Zkuzte to s tim rezimem a je take mozne jak ste psala ze kojite kdyz mimi chce tak muze byt prepapane a proto nervozni a neklidne zkuzte to a uvidite 😉

pajula123
22. zář 2016

Jsou deti,kterym rezim bez revu a nenasilne nastavit nejde. Kdybych se u syna pokousela nastavit rezim kojeni co tri hodiny,hladovym revem by zboural panelak,rval by do urvani se a pak by z urvani sr nemohl ani pit,jak by vzlykal (jednou jsem neodhadla navrat z prochazky a uz nikdy nechci znova zazit!). Kojim ho tedy i v jeho 9 mesicich na pozadani,coz znamena pres den cca co hodinu (kdyz spi tak vydrzi vic,po prikrmu lze tu hodinu,tj. 1 kojeni vynechat),v noci se koji klidne i kazde 2 hodiny. Vzhledem k jeho ABKM doufam,ze nam kojeni pujde co nejdele. Odrihnout jsem nedavala,pokud vyjimecne bylo treba,maly si po par minutach rekl (neklidem). Pokud chces kojit dele,byla bych velmi opatrna s UM.

karlajasmine
22. zář 2016

Proc davas UM kdyz kojis? Nedavala bych UM, je to zbytecne... A s 2 mesicnim miminkem se nic naplanovat neda 🙂... kdyz se vzbudi hlady, tak proste hned nakoj a prebal az potom? Ja jsem nikdy pred kojenim neprebalovala... delala jsem to naopak... kdyz byl malej najezenej, tak byl v klidu, prebalila jsem ho a pak jsme si hrali.

bonulinka
22. zář 2016

UM bych nedávala, pokud chceš opravdu kojit déle. Nikdy jsem nepřebalovala před kojením. Nakojila jsem z jednoho prsa ( to většinou i kadily ), dát odříhnout, chvilku počkat, v klidu přebalit, dát druhé prso na dojezení, odříhnout, chvilku si povídat, hladit a už byl zase čas na spaní, takže vyrazit ven na procházku, anebo zavinout a dát spinkat do postýlky.
Ty začátky jsou pořád jen o kojení, přebalování, mazlení, spinkání, moc věcí se naplánovat nedá. Neboj, časem se to srovná, dítě je nakojené během pár minut, kadí méně, takže není ani potřeba kolikrát přebalovat a vydrží 3 h do dalšího kojení.

rebejsova
22. zář 2016

@alisha118 Podle mě je chování, kt. u svého miminka popisuješ, úplně normální. Je to ještě drobeček. Žádný režim bych na tvém místě nenastavovala, umělé protahování přestávek mezi kojením může vést ke snížení laktace + by nejspíš vedlo k ještě většímu pláči a neklidu. Je na nic, že si člověk nemůže plánovat, ale tvoje miminko je opravdu ještě maličké, potřebuje i kontakt s tebou atd. Na plánování je ještě čas - a myslím si, že intervaly mezi kojením se časem prodlouží přirozeně (ale je to jak u koho). Jak píšou holky přede mnou - pokud miminko prospívá, nedávala bych UM vůbec. Pokud neprospívá, zkusila bych za pomoci laktační poradkyně upravit techniku kojení. Zavedení UM vede dřív nebo později ke konci kojení, zvlášť pokud dáváš lahvičku. S blinkáním bohužel neporadím, tenhle problém jsme neměli. Vím, že je to ze začátku náročné, ale určitě to zvládnete! Držím palce 🙂

alisha118
autor
26. zář 2016

Děkuji ☺ problem ale je ze malá navečer někdy i odpoledne se u prsu nervuje, pláče, pak z toho blinka a ma boleni. A ma pak zase brzy hlad. Je pak nevyspana a nebo spí neklidne. Proto Um, pri kterém krasně papa a je klidna.