Mohu odsávat MM v průběhu dne a na konci to zamrazit?

sabisek
19. srp 2013

Prosim o radu. Potrebuji odsavat nejake mleko pro me miminko, nebot s ni nebudu moci v zari nektery dny byt. Ale je to za plneho chodu - male je 5 mesicu a kojim cca kazdou 2.5 hodinu. Podari se mi vzdy neco odsat, ale je to tak 30ml po krmeni. Dotaz je tedy nasledujici: Mohu odsavat do jedne nadobky v prubehu dne a nakonci to zamrazit? Mohu pripadne slevat mlicko dohromady, z predchoziho dne zamrazene a k tomu prilet mlicko nove? Pokud bych odsavala v prubehu dne na nekolikrat je nutne vzdy vysterilizovat odsavacku - to bych musela tak 5x za den sterilizovat. Moc dekuji za rady a odpovedi.

olusenka
19. srp 2013

@sabisek podívej se na www.kojeni.net do Databáze otázek a odpovědí a dál do manipulace s MM, skladování..... a tam najdeš vše, co potřebuješ. Výborné stránky, pár měsíců po 1.porodu jsem tam hledala informace pořád.

sabisek
autor
19. srp 2013

@olusenka Dekuji

jimmy1
19. srp 2013

@sabisek určitě je možné odsávat během dne a slívat, zamrazit nejlépe po takovém množství, které dítě pak naráz vypije 😉 stejně tak je možné k už zamraženému přilít vychlazené odsáté MM.
Odsavačku po každém odsávání je potřeba pořádně umýt, sterilizovat určtě tak často nemusíš, já bych sterilizovala max. 1x denně, klidně i obden.

sabisek
autor
19. srp 2013

Nasla jsem na kojeni.net odpovedi, ale ne ohledne te sterilizace odsavacky. Chapu, ze mohu sbirat mlicko behem dne, ale jak to mam udelat se odsavackou? Pokazdem omyt - staci, ci vysterilizovat. Nikde toto neni uvedene!

sabisek
autor
19. srp 2013

@jimmy1 Suoer, dekuji, to jsem potrebovala vedet!

medakote
19. srp 2013

@sabisek Do zmrazeného už čerstvé nepřilívat. Ale slívala jsem si odsáté vychlazené dávky z lednice- ale ne vychlazenou a čerstvou, to se také nemá, a pak zamrazila najednou v množství zhruba na jedno pití.
A odsávačku jsem jen omyla, pokd jsem odsávala často, sterilizovala jsem jen jednou za den, když jsem odávala už jen třeba jednou dvakrát, tak jsem sterilizovala méně často.

sabisek
autor
19. srp 2013

@medakote diky 🙂

sabisek
autor
19. srp 2013

@speedygon dekuji

speedygon
19. srp 2013

@sabisek nemáš zač, snad pomohlo 🙂