Může mít těhotenství vliv na kojeného syna?

kacuda
9. zář 2015

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, zda-li může mít vliv těhotenství na dítě - syna, který je kojený?!? Připadá mi, že je živější, v noci špatně spí.

elen222
9. zář 2015

@kacuda nemyslím si to, byla jsem těhotná a kojila svého syna a žádné změny oproti stavu před těhotenstvím jsem na něm nepozorovala 😉

kacuda
autor
9. zář 2015

@elen222 Každý to má možná jinačí.

arrowka
9. zář 2015

Bylo by dobré napsat více informací, není úplně jasné, na co se ptáš. Jak je syn starý? Obecně lze říci, že v těhotenství se snižuje tok mléka a kojené děti na to samozřejmě reagují. Občas to končí i bojkotem a předčasným odstavením. S tím nelze nic moc dělat, je to hormonální záležitost.
Pokud se ptáš, jestli mléko změnilo složení a proto je syn živější, tak ano, mléko se postupně mění (hlavně ve třetím trimestru se jeho složení již přizpůsobuje budoucímu novorozenci), ale jestli to může zapříčinit změnu chování kojeného dítěte, o tom mi není nic známo.

kacuda
autor
9. zář 2015

@arrowka
Syn má dva roky a spí s námi. Ten první den, co to začalo, tak cestoval po celé posteli, když zjistil, že u táty není možnost úniku, tak to zkusil u mně a vyšlo to, takže spadl na zem, je více energetický než před tím.
Ale aspoň tak, jsem se něco dozvěděla.

pavlapl
9. zář 2015

Nemá to žádný vliv.