Nelíbí se mi kojení. Zlepší se to? A když ne, co mám dělat?

19. led 2020

Ahoj,mám 15denni holčičku a když jí kojim hrozně mě to otravuje většinou kojim i 30 minut. A prostě mi je kojení otravný, a nelíbí se mi když má miminko v puse mojí bradavku. Měla to z některá vás taky? Nevíte jestli se to zlepší? Pokud ne co mám dělat?

zirafka11
19. led 2020

Pokud ti vadí kojit, nekoj. Dávej UM. Já to tedy neměla, od začátku jsem ráda, že kojím, i když tím trávím několik hodin denně, takže bohužel neporadím, jestli to přejde. Ale některé ženy nekojí od začátku a nic se neděje.

autor
19. led 2020

@zirafka11 ja jsem jenom chtěla vědět, jestli to má někdo stejně a jestli se to zlepší

jaja01k
19. led 2020

Já jsem kojení nesnášela. 3 měsíce jsem se trápila, než jsem to vzdala a dala synovi UM. Byla to pro mě obrovská úleva a najednou jsme byli oba mnohem spokojenější.

urtica
19. led 2020

Ahoj s tím pocitem úplně neporadím...ale co se týká toho, že to trvá dlouho...já u kojení přečetla celou detektivní řadu od Gardnera a polovinu díla T. Pratchetta...později už takový klid na čtení nikdy nebyl, takže vřele doporučuji 🙂.

codal
19. led 2020

Určitě to zažívá hodně žen. Záleží na tom, jak moc velká je ta nechuť a jak moc je to nepříjemné. Pokud tě to bolí, tak věř, že to se zlepší určitě. Jestli je to pro tebe jen pocitově nepříjemné, tak si myslím, že se to úplně nezmění. Pokud by to přetrvávalo a způsobovalo by ti to hodně nepříjemné pocity nebo stres, tak bude lepsi, když se na to vykasles, protože pohoda maminky je pro miminko nejdůležitější ❤️!

drakenn
19. led 2020

Zkus si pořádně pročíst, jaké benefity kojení přináší dítěti, ale i tobě a uvidíš, třeba změniš postoj.
Každopádně pokud bys nebyla schopna své pocity překonat či nedojde ke změně situace, flašku s um můžeš dát vždy.

zavodnice
19. led 2020

Mně kojení strašně bolelo, ale snažila jsem se to vydržet kvůli dítěti. Měla jsem s tím obrovské problémy, ale snažila jsem se to za každou cenu vydržet, rady přejít na UM jsem odmítala a upřela se na kojení do 6 měsíců, že s příkrmy to postupně omezim. Vydržela jsem to 8 měsíců s obrovským sebezapřením. Dneska, když se mi srovnaly hormony, vím, že to byla blbost, neměla jsem se trápit. Příští dítě kojit nebudu, možná šestinedělí. Žádné pozitivní účinky na dítě jsem nezaznamenala, imunita žádná super se nekonala, spíš se objevila negativa. Takže jestli to vadí kojení, tak se na to vykašli.

gracinka7
19. led 2020

Kojeni se mi vždycky hnusilo a hnusí dodnes, i když jsem kojila oba syny. Nutila jsem se do toho jen kvůli nim. Znovu už bych to neudělala.

czmony
19. led 2020

A co zkusit odstříkávání a dávat miminku s flašky? Akorát to zabere také čas, to samé když budeš chystat UM a pak ho dávat miminku s flašky. Akorát nebude mít v puse prso a nebude ti to nepříjemné. Jinak holky radí dobře, buď to přejde ale určitě se do toho nenutit, a nebýt tak ve stresu. Přeji mnoho sil🍀

katerina1974
19. led 2020

Ahojky,rozhodně se do kojení nenuť,protože to přenášíš i na mimčo a to neprospívá ani jednomu z Vás.Já mám 3 děti,nekojila jsem ani jedno,tedy zkoušela kojit,ale mám průhledné slabé mléko,a všechny 3 děti měly 4 kila váhy,takže jen utrpení a neustálý stres u prvních 2 dětí a stejně jsme za pár dní přešly na flašku.U 3 dítěte jsem už při přijetí do porodnice řekla,že kojit nechci a nebyl s tím žádný problém.A nebo jak píše CZMONY,zkusit odstříkat a krmit flaškou.Ale pokud i tohle je pro tebe problém,tak se hoď do pohody a přejdi na flašku.Dnes jsou velmi kvalitní mléka,takže dle mého plně nahradí kojení.Moc držím palce !! 👍

izz76
19. led 2020

Ne kojení ve mě nevyvolavolo žádné negativní pocity, spíš naopak. Nevím co chceš slyšet za radu, kojení je přirozené, mateřské mléko je mnohem lepší než umele. Až miminko povyroste zkrati se doba kojení, protože si dokáže rychleji vycucnout kolik potrebuje, takže nebudeš kojit 30min,ale třeba 10.

denny27
19. led 2020

Kojení mi nevadí.....do určitého věku.. třeba, když jsem byla těhotná a kojila skoro tříletého syna, tak jsem se normálně stitila toho, že jde na prso..tak mě to iritovalo..
Nejmenšímu synovi je pryč rok a už toho mívám taky občas plny zuby, když se mi sápe do trika třeba 20x denně! Takže asi co nevidět, zacnu s odstavováním.

suromana
19. led 2020

Mně se po císaři kojení rozjíždělo strašně pomalu, syn visel pořád na prsu, já měla úplně rozbolavělé bradavky, strašně to bolelo, ale po pár týdnech jsme to vychytali a za 5 minut měl vždycky hotovo. Utnula jsem to pak v roce a půl. Já jsem ale kojit strašně moc chtěla, vidím v tom samé benefity, dobrovolně bych to nikdy neukončila takto brzy.

skarol
19. led 2020

A tobě je to nepříjemné fyzicky, nebo ti to vadí, protože tím trávíš každý den spouští času a raději bys dělala místo něco jiného? Nudíš se u toho? Pro mě to byly nejlepší chvilky, taková výmluva proč můžu chvíli sedět, ležet, pospávat, koukat na seriály, číst a vůbec jsem ten fakt, že kojím nevnímala a navíc mě manžel bez řečí obskakoval (nosil mi pití a vše co bylo potřeba) 😀😀. Teď zpětně na to vzpomínám jako na nejlepší momenty s miminkem.

milu2015
19. led 2020

Nemám teda pocit hnusení, ale od začátku mám malo mléka.Takže musím dávat i UM. Tím jak s tím pořád zápasím tak jsem se na to chtěla vykašlat. Měla jsem smíšené pocity co s tím, jestli ty nervy stojí za to, ale pomohlo dát jednou UM, jednou odsát a dát mateřské..malý se zvládne i normálně prisát k prsu....zkus to vydržet aspoň 3měs než si mimčo vytvoří nějaké protilátky 😊..tak mi to aspoň rekla doktorka. ono to uteče jak nic

takyjedna
19. led 2020

Ja bych tomu jeste dala sanci.. 14ti denni mimino se obvykle koji dele a vzdycky se to nedari.. Ale kazdym dnem to bude lepsi a rychlejsi, najdete si svuj system. No a i kdyby ne, tak um muzes dat vzdycky.. Zrovna dneska jsem si v lekarne prohlizela umele vyzivy a kupovat za ty penize bych to tedy ani nahodou nechtěla..

nik1
19. led 2020

Treba je to hormonama a sedne si to. Uvidíš. Taky kojím a jsem ráda, že to konečně nebolí a mám hroznou radost když vidím jak jí šmakuje. Ale když mi chce na prsa sáhnou manžel tak bych ho zabila. 😂

autor
19. led 2020

@skarol no je mi to trochu nepříjemné i fizicky, a pak mám problém že trpím ADHD takže je mi fakt nepříjemné sedět 30 minut a nic nedělat.

codal
19. led 2020

Ja jsem takhle dlouho kojila jen chvilku, pak se interval zkracoval. A bolest prsou taky po pár týdnech přestala.

alcar
19. led 2020

Tak ono kojeni je pro nektere zeny velka zivotni zmena/vyzva/situace...co ja vim, jak to nazvat. Tvoje prsa uz nepatri jen tobe nebo partnerovi, ale i tvemu diteti, na ktere si musis zvyknout, ze uz tady proste je. Nektere zeny si nezvyknou nikdy, nektere to berou jako nejuzasnejsi vec na svete...od tech pochopeni necekej. Ja kojeni nijak extra nezboznovala. Nebrala jsem ho jako neco nadherneho nebo intimniho. Na verejnosti jsem se tomu vyhybala. Proste nakrmit dite a zase na par hodin klid. Vetsinou u toho decka usnuly, coz byla vyhoda. 😃 Pokud mas takove pocity, tak se v tom nesnaz videt nejake “propojeni” mezi vami, ale pristupuj k tomu ciste racionalne. Je to je na prechodnou dobu, vydrz klidne jen pul roku...co to v zivote je...a aspon budes vedet, ze jsi pro to udelala maximum.

gruyerre
19. led 2020

Takové pocity neznám, ale když se u toho nudíš, doporučila bych při tom číst si nebo se koukat na televizi, nebo si s někým povídat, pokud nejsi zrovna doma s ditetem sama.

skarol
19. led 2020

A co jiného bys tedy chtěla dělat? Máš nějaké koníčky které lze provozovat v sedě? Nebo můžeš navázat miminko do šátku a kojit za pochodu 🙂, já to teda dělala s o něco větším dítkem, ale za zkoušku to stojí 🙂🙂.

niki1107
19. led 2020

Z tvého příspěvku mám pocit, že se ti kojení evidentně úplně hnusí, což nevím, jestli změní to, že si přečteš, jaké má kojení benefity nejen pro miminko, ale i pro tebe. Nenuť se do něčeho, co pro tebe je takový problém, přenášíš to pak na mimčo. A odpověď - ne, neznám to. Stále kojím 15ti měsíční holčičku 2krát denně, jedno kojení zabere max 5 min. Ale začátky jsme taky nonstop prokojily, vzpomínám si, že malá řvala, když jsem si dovolila se po půlhodině (ne-li později) odtrhnout, bylo to na palici, ale přešlo, já jsem však vždy kojila ráda, byla jsem pyšná na to, že můžu malé dopřát to nejlepší na světě, že jsme to dokázaly a vydržely těžké chvíle oproti jiným maminkám, které ve stejných situacích končí, protože mají "slabé mléko" 😃. Před prvním rokem jsem utnula noční kojení a nastolila režim, který nám oběma vyhovuje. Malá se mi do výstřihu nikdy nesápala a nesápe, podle mě kdybych skončila s kojením, tak si toho ani nevšimne, ale já jsem ráda za ty vitamíny, který ji můžu dopřát. Ale jak říkám, jedna věc je pohodlnost a druhá odpor, tak si to nech projít hlavou. Ať už je dítě na UM nebo MM, je to fuk, když jsou všichni spokojení ❤️.

jade85
19. led 2020

Pokud kojit chceš, zavolej si dobrou laktační poradkyni (ideálně z mamila.sk) a nech si zkontrolovat přisátí atd, kojení by bolet nemělo, i když ze začátku může být trochu nepříjemné. Jestli ti vadí sedět 30 minut na jednom místě kvůli kojení, nauč se nosit a kojit miminko v šátku.

adel2507
19. led 2020

Mám obě děti od narození na UM a jenom bych ráda dodala, že to, že přestaneš kojit neznamená, že se krmení výrazně urychlí. Malá má skoro půl roku a ještě teď jí občas trvá přes půl hodiny než vypije celou flašku.🙂

takyjedna
19. led 2020

Materstvi je jedna velka zkouska trpělivosti. Delsi kojeni novorozence je nic a jenom začátek. Doporučuju zacit pracovat se svoji psychikou.

suromana
19. led 2020

@alcar
Já to taky vnímala spíš jako nutné zlo než že bych si to nějak extra užívala, ale kojit jsem moc chtěla, byla jsem přesvědčená, že pro syna prostě dělám to nejlepší, zvykla jsem si na to, kojila jsem do roka a půl. Teď jsem znovu těhotná a plánuju zase kojit, ale není to zrovna to, na co bych se těšila nejvíc 🙂

amazonkajanik
19. led 2020

Ty jo,jak mě kojení chybí. Malej si nechal udělat v klidu nehtiky,mohla jsem se najíst,zdrimnout,i na záchodě jsem ho 2x měla. Navíc se při kojení krásně vyprdel,jelikož jsem dokrmovala UM a z toho měl hrozný prdiky. A jako odpor k tomu,že má mou bradavku v puse? Za 1.je to přirozené a za 2. tátové je maji taky rádi 😂

asinehri
19. led 2020

Mně kojení přišlo vždy krásné a ještě teď vzpomínám a chybí mi to. Celou dobu jsem vždy čuměla na malou, jak se ji pohybují ouska, kdyz pije..

alcar
19. led 2020

@suromana tak ja to jako nutne zlo nevnimala, ale zase jsem z toho nedelala buh vi co. Jako ze nejkrasnejsi vec v zivote zeny a propojeni mezi ditetem a mnou nebo dokonce ze by se tim budoval vztah mezi matkou a ditetem... ja na tyhle “kecy” a vynucene pocity proste nejsem. Proste kojeni...normalka, prso do pusy, napit, schovat do podprdy a jede se ven. Nekdy me to spis zdrzovalo. Potom u dvojcat byla rozhodne rychlejsi flaska s UM. Zadne dogma v tom nevidim a celkem mi vadi, kdyz se nazve matka, ktera kojeni moc nemusi, ze je psychicky labilni. 🙄