Nepomer mleka v nadrech

zuzlana25
16. čer 2019

Zdravim, jsem ctvrty den po porodu - cisarskem rezu. Dvojcatka u sebe nemam, tak odsavam elektrickou odsavackou obe prsa najednou. Snazim se kazde tri hodiny. Obe nadra pekne natekaji, jsou soumerna, ale z jednoho od ctvrteho dne odsavani vzdy vysaju cca 10-15 ml, z druheho ( porad toho sameho ) jen par kapek. Srovna se to? Diky Vam!

rebe
16. čer 2019

S odsáváním mám malou zkušenost, nikdy mi nešlo. Ale u kojení je to běžné, děti často i jedno prso preferují a pijí z něj častěji a více.

zuzlana25
autor
16. čer 2019

Problem je, ze ja bych chtela pak dvojcata kojit oba najednou, jak se to doporucuje.

rebe
16. čer 2019

@zuzlana25 To není problém 🙂 I když dítě preferuje jedno z prsou, stejně to střídám. U novorozence jsem kojila chvíli z jednoho, chvíli z druhého, teď jedno kojení=jedno prso a příště vystřídat. Tak se příště napije víc. Vůbec si s odáváním nedělej starosti, je to něco úplně jiného než kojení. Já fakt neodsála skoro nikdy nic, jenom pár ml z do bolesti nalitých prsou. A kojím už, no, v součtu skoro šest let 🙂 Proč nemáš malé u sebe? Jakmile budeš kojit, bude to úplně jiné. Netvrdím nutně lepší, ony ty začátky jsou vždycky náročné, bolí to, obtížně hledáš polohu, děti se musí naučit sát. Ale je to fakt jiné.

lolam10
17. čer 2019

To se srovna.je hodne brzo jeste.a kdybyste nemela odsavacku ani o tom nevite😏