Odmítá kojení po zavedení příkrmu?

kerol2016
1. kvě 2017

Ahoj maminky chci se zeptat na názor zda je možné,že by dcera 6,5 měsíce po zavedení prikrmu začala sabotovat kojeni- může to mít spojitost,máte některá podobnou zkušenost?
Do 6.měsíce byla plně kojena po 3 hod. Od 4.mesice jsme prošly něčím jako imuno. oknem, ale jen pár lžiček na ochutnání, měla asi 10 druhů zeleniny , nějaké ovoce, trochu lepku, rýží,jáhly no prostě klasika. Asi 14 dní už tedy dostává regulérně oběd cca 130 g a večer mléčnou kaši ovocnou od Nestlé mezi tim jsem kojila,ale teď poslední týden už pije jen v noci 2x a ráno už nesnídá,pak má příkrm,pak si ccne než jde do kočárku spát na 2hod.pak bych měla kojit kolem pate,ale to už taky nechce a večer má tu kasi. Jídlo lžičkou ji děsně baví a opravdu krásné papa, ale pít nechce ( lahvičku absolutně odmítá) . Nějaká rada co s tím? Moc děkuji.

kocour1
1. kvě 2017

Pokud se kojí stále dvakrát v noci a jednou před poledním spánkem, tak je to dostačující a nemyslím si, že kojení vyloženě odmítá. Pokud chcete kojit ještě víc, tak jí dávejte menší porce jídla (jedna alternativa) a nebo druhá, že budete kojit před jídlem...mám zkušenost, že se dítě nakojí a pak stejně ještě trochu jídla normálně sní🙂...ale jak jsem psala, kojí se dostatečně pro udržení laktace a pokud jí to takhle stačí, tak bych to neřešila. Můžete např. vynechat mléčnou kaši a místo toho kojit, ale je to svým způsobem krok zpět při zavádění příkrmů, což dle mého názoru ničemu nevadí (naopak si myslím, že kojení je pro ni mnohem lepší, než ty kupované kaše), ale jak jsem psala, záleží na vás a na tom, jak chcete dlouho kojit. Také to může být období a za týden bude vše jinak - začne se kojit i ráno a odpoledne...týden ještě není žádná dlouhá doba🙂.

panickatlamicka
1. kvě 2017

Ano, brzke zavedeni prikrmu skutecne muze vest k bojkotovani kojeni a predcasnemu odstaveni. Tak male dite ma byt pres den urcite kojene vice, a to na pozadani, nikoli podle hodin. Kasi bych prozatim nedavala a neurcite ne na noc. Krom toho mam na komercni kase ,,vhodne" pro deti svuj nazor, ale to sem nepatri. Diteti bych prso nabizela casteji, nenutila. A nejprve nakojit a az pak dat prikrm. Moje trileta dcera se koji 4 krat za den a jednou v noci. vubec.

panickatlamicka
1. kvě 2017

Souhlasim (az na ten pocet kojeni 😀) @kocour1

kerol2016
autor
1. kvě 2017

Děkuji za příspěvky . Zkusím tedy nejprve kojit i když právě jsem chtěla aby ten oběd už normálně jedla a svým způsobem mám radost, když čtu jaký caviky jiné děti dělají. S tím večerním kojením byl právě problém už od začátku, hodně ji boliva bříško,kroutí se,pláče a mockrát šla spát po pulhodine snahy a křiku hladova 😞 tak proto má večer kaši, tu sni s chutí a rada. Spíš řeším to,že jestli nema málo mléka za těch 24 hodin,protože umělé do ní taky nedostanu..

zmrz_lina
1. kvě 2017

@kerol2016 pokud kaši, tak kup normálně ve zdravé výživě kaše např. od Nominalu a necpi ji přislazovanou nezdravou "kaší" od Nestlé, Hami a podobných firem. Bodejť by ji nejedla, když je přislazovaná cukrem a plná takových mňamek, jako je palmový olej, maltodextrin apod. ☹

kerol2016
autor
1. kvě 2017

Kaše střídám a vařím i bio rýžovou natural nebo jahlovou a prisladim ovocem, to byl jen nástin a neřeším téma složení kupovaných kaši, ale porci mléka za den a to proč najednou vynechává 2 kojení denně..

listopadka1
2. kvě 2017

Ahoj, mě tohle dcera dělala taky, akorát k tomu se v noci nebudila, takže přes den jsem kojila tak 2-3x a vždycky jenom trošku, moc nechtěla a hodně se u toho vztekala. Mně to ale nevadilo, z mých zdravotních důvodů jsem toho využila a odstavila jí úplně, bylo to krásně bezproblémové a vlastně během tak 14 dnů už jsem nekojila vůbec. Jinak jsem se ptala doktorky,kolik mléka by měla vypít, a prý tak půl litru - s tím, že mléčná kaše se do toho taky započítává. Takže pokud denně nakojíš třeba 2x 150ml a večer dostane 200 ml kaše, tak je to úplně dostačující. Je jasné, že když už jí příkrmy, tak už toho mléka tolik nepotřebuje.
Lahvičku mi ze začátku taky odmítala, ale nakonec to vyřešil ten trik s omatláním dudlíku v něčem, co jí jede (já ho potřela nejdřív mateřským mlíkem, to moc nefungovalo, a pak dologelem na dásně, ten jí totiž moc chutnal) - stačilo to jednou a jak zjistila, že z dudlíku teče kaše, už pak sála normálně.

nafuka
2. kvě 2017

@kerol2016 jestli ti nevadí cpát miminko cukrem tak si jí dávej co chceš a neptej se tady.Hipp má kaše bez cukru a jsou dobré.

kerol2016
autor
2. kvě 2017

@listopadka1 děkuji moc, přesně tohle jsem potřebovala vědět a asi to tak dopadne i u nás.👍

kerol2016
autor
2. kvě 2017

@nafuka 😂😂😂 vy jste opět nezklamala , opět mimo téma jako v ostatních dotazech jiných maminek .. myslím,že tohle je veřejný veb ne váš,takže každý se tu může ptát na co chce a pokud vám to vadí tak stačí NEREAGOVAT. Jak jsem psala kaše střídám a mám i Hipp neslazenou a opravdu mi nevadí dat 1x týdne kaši Nestlé vy by jste si ho měla dát taky ať nejste na všechny furt tak jedovatá 😋

normalnimatka
2. kvě 2017

tak do roka je to kojenec a mlíko by měla bejt hlavní část stravy.... takže pokud do ní umělý nedostaneš, určitě bych usilovala o to, aby byla víc kojená.
už tu holky něco vypsaly... já jen žasnu, že jí 130g.... to mi přijde fakt i hodně, ale tak asi ty porce máš někde vyčtený:D
ono v normální stravě co do živin toho moc není, buďme k sobě upřímný... zelenina a ovoce i obiloviny atd. dneska roste pomalu bez slunce a půdy, tak kde to ty živiny má vzít...

normalnimatka
2. kvě 2017

jinak teda moc nechápu furt to řešení ohledně přislazovanejch kaší....já teda ejště žádnou přislazovanou nepotkala.... nestlé, sunárek, atd....všude je jen cukr přirozeně se vyskytující v tom ovoci třeba...tak jaký přislazovaná?
a nevim, kde teda vzala jistá komentující tu jistotu, že jsou kaše od nestlé s cukrem?

nafuka
2. kvě 2017

@kerol2016 nudím se tak prudím😉

listopadka1
2. kvě 2017

@normalnimatka Ono některý jsou a některý nejsou, většinou se to dá poznat až když přečteš složení. Ale co se mě týče nemyslím si, že by byla taková tragedie dát dítěti občas i doslazovanou kaši... Problém s cukrem je, když se ho jí moc a je ve všem, ale když za celej den nedostane víc, než tu trošku v kaši, tak to tak zlý nebude. Prostě všeho s mírou a zdravým rozumem, nepřehánět to na jednu ani na druhou stranu.

normalnimatka
2. kvě 2017

@listopadka1 no mám za to, že takováta blbá fráze "bez PŘIDANÉHO cukru" znamená, že tam je cukr vyskytující se kupř. v jahodách, jde-li o jahodovou kaši, samozřejmě cukr v sunaru a třeba rejži, ale jinak tam cukr není. a taková je podle mě většina těhlech kaší.

mně teda osobně tyhle kaše hlavně přijdou až moc sladký samy o sobě, takže když už nějakou mám, tak ji ředim nemléčnou neochucovanou kaší:D

mě spíš mrzí, že se tu všichni shodujou na tom, jak je kaše jídlo na hovno. mně třeba dítě odmítá jíst skoro všecko, takže žije skoro jen na kaších:( nenadělám nic..a zas bych to neviděla s tou nulovou hodnotou kaší tak mizerně. tak pokud dám k večeři dítěti přesnídávku, tak to je asi lehčí na trávení, ale je to taky jen cukr. v různejch obilninách a jinejch....nevimjaksetomuříká,prostěvěcí,zkterejchsedělajkaše jsou zase různý jiný živiny (pohanka-rutin apod)...

nafuka
2. kvě 2017

@normalnimatka kaše není jídlo na hovno a pohanka a jiné jsou dobré🙂