Odmítá kojení. Bojkot nebo se sám odstavuje?

niliho
9. dub 2020

Ahoj maminky,
chtěla bych se zeptat mám 8 měsíční mimi a poslední dobou se nechce kojit. Nechá se nakojit před večerním spaním a ráno, jak se probudí. Během dne už nechce. Jakmile vytáhnu prso a nabídnu mu, začne se vztekat,zuřit,brečet a všelijak se prohýbá. Může se jednat o jakýsi bojkot a nebo se sám odstavuje? Příkrmy dostává od 6 měsíce. Nemáte někdo zkušenosti? Děkuji

neomenia
9. dub 2020

Ahoj, to. Bude bojkot. Samo od sebe se dite obvykle odstavuje az po druhém roce. Pri bojkotu ji asi něco vadí? Menstruace, tvoje antibiotika, leky....??

neomenia
9. dub 2020

Nepolevuj, nabizej dal a dal. Melo by to prejit během pat tydnu nebo i dnů.

martiniquest
9. dub 2020

Souhlasim s tim, ze je to bojkot. Behem par dni by to melo prejit. Takto malinke deti se neodstavuji, bohuzel dost rodicu si bojkot s odstavem zameni, protoze o bojkotu vubec nevi

niliho
autor
9. dub 2020

@neomenia Je pravda,že když jsem měla menstruaci,tak se nenechal nakojit skoro vůbec,ale už mám po a i tak to pokračuje,jinak nic neužívám,žádné léky,nic. Jím pořád stejně.

niliho
autor
9. dub 2020

@martiniquest Snažím se nabízet,nechci to v žádném případě vzdát,protože kojení za mě je nejlepší co může dostat 🙂 Doufám,že se to zlepší,je pravda,že mu rostou zoubky,tak jestli to třeba není i tím.

martiniquest
9. dub 2020

@niliho Mne se mnohokrat osvedcilo, ze jsem problem prestala resit. Rekla jsem si, ze je to jen obdobi a ono to fakt preslo - at uz s kojenim, ale i se spankem a mnohym jinym. Tak drzim pesti, at je to zase brzo v normalu 🙂

syslounek
9. dub 2020

Teď s tím taky bojujeme (zítra má 8 měsíců). Jak začali příkrmy, tak přestával chtít prso a dožadoval se příkrmů, případně odstříknuté mlíko lžičkou. Trvalo to asi měsíc, teď zase odmítá masozel a radši se napije (kaše a přesnídávky může ve velkém). Taky jsem začala při každém kojení zpívat ukolebavku a je klidnější a lépe pije. Ale nesmí kolem nás běhat starší ségra, ta ho tak rozptýlí, že zapomene co má dělat.

eithelwing
9. dub 2020

U nás bylo kojení problematické z různých důvodů, nevím, zda tam proběhl i klasický bojkot, ale v tomto věku se dcera snadno nechala rozptýlit, takže nakojit znamenalo zalézt si do klidu, kde ji nic nerozptylovalo. Protože vše bylo důležitější než mlíko, které jí teklo po tváři. 😀

niliho
autor
9. dub 2020

@martiniquest Pravda je,že mě to celkem trápí,že tak odmítá a hlavně co mě nejvíce trápí jsou nalitá prsa,která pak hodně bolí,takže odstříkávám,abych si ulevila a zároveň stimulovala,když tak málo pije,abych nepřišla o mléko.

niliho
autor
9. dub 2020

@syslounek Zpočátku,jak jsme zavedli,tak to bylo v pohodě,to se nechal po celý den kojit,ale čím více příkrmů dostává,tím více odmítá prso. Nevím,zda to je těmi příkrmy,nebo nějaké období,ale je to hrozné. Jen jak vyndám a on ho zbystří začne se tak vztekat,zuřit,brečet. A s tím rozptylováním je to u nás taky,jakmile ho něco nebo někdo zaujme,je konec,takže chodím tam kde je klid a i tak nechce.

niliho
autor
9. dub 2020

@eithelwing JJ to on taky,jakmile ho něco nebo někdo zaujme kouká kolem,je schopný se i celý vykroutit,jen aby viděl. Snad je to fakt bojkot a přejde to.

martiniquest
9. dub 2020

@niliho Kdyby byl nasledne problem se snizenim laktace, tak na to uzasne funguje skin to skin kontakt, pripadne noseni v satku. Overeno v praxi. Staci na den zalezt nahati (plinka nevadi) do postele a pekne se to rozjede. Nebo nekolik hodin nosit (a klidne opakovat)

puhelin
9. dub 2020

Muj 8mi mesicni ma porad pouze k obedu ochutnavku ruzne zeleniny, pak se dojida kojenim. Kolik toho ji tvuj?

syslounek
9. dub 2020

Taky jsem to tak měli. Přijde mi, že byl prostě zvědavý na nové chutě, ne pořád to stejné, okoukané prso. Teď vše ochutnal, na oběd se to už furt opakuje, tak o něj
ztratil zájem. A zjistil, že prso je nejrychleji "uvařené", tak se ke kojení vrací.

niliho
autor
9. dub 2020

@martiniquest Ano to je pravda,zatím se mi prsa i přesto pořád nalévají,ale bojím se,že kdyby to přetrvávalo déle tak dojde ke snížení. Kdyby ano určitě vyzkouším skin to skin.

niliho
autor
9. dub 2020

@puhelin Já jsem musela na příkrmech přidat,protože máme neustále problém s váhou,takže kromě masozel obědu dostává v průběhu dne kaše,bílý jogurt,přesnídávky,ovoce a během dne nabízím prso,ale jak píšu to odmítá. Prso si dá akorát ráno,jak se vzbudí a večer jak jde spát.

puhelin
9. dub 2020

@niliho A kolik vazi? Muj mel ten na 8m prohlidce 7,7 kg, porodni 3,4 kg.
Prijde mi, ze je z tech prikrmu syty dostatecne. Tolik toho ji moje 3leta.

niliho
autor
9. dub 2020

@syslounek Opravdu doufám,že má teď jen nějaké zlé období a zase se k prsu vrátí i přes den a ne jen 2x denně.

baruniceslepice
9. dub 2020

Ma miminko dudlik? Pokud ano, muze byt na vine. Prijde mi rychle zarazeni tolik jidla najednou, treba nema hlad...

niliho
autor
9. dub 2020

@puhelin To co jsem jmenovala nedostává všechno v jeden den,to byl příklad toho,co kromě obědu dostává. Na 8 měs. kontrole měl 7120 gramů,porodní váha 2960 gramů.

niliho
autor
9. dub 2020

@baruniceslepice Nene dudlík nemá. To co jsem jmenovala nemá v jeden den všechno, to byl jen příklad co kromě obědů dostává. Jeden den dostane přesnídávku,další den jogurt,další třeba jen banán.

puhelin
9. dub 2020

@niliho Moje trileta mela pv 2680 g a v roce presne 8 kg. Ale od 6 mesicu obchazela nabytek, lezla, pohyb velky. Ale nastesti mame dr. rozumneho.
Ten vas dr. jede podle tabulek, co? Ja bych s prikrmy fakt ubrala, do 1 roku by kojeni porad melo byt hlavni slozkou jidelnicku.

niliho
autor
9. dub 2020

Ano dle tabulek neodpovídáme,proto mi bylo řečeno,ať přidám na příkrmech. Takže kromě obědu,ať dávám dopoledne a odpoledne svačiny. Takže jak jsem psala dávám ty přesnídávky, kaše, ovoce atd. Ráda bych,kdyby se nechal nakojit vícekrát za den a ne jen ráno a večer. Nabízím,ale prostě si nedá.

puhelin
9. dub 2020

@niliho Jenze ty tabulky jsou vytvorene podle deti na umelem mleku. Kojene deti tabulkove nejsou, pokud prospivaji, curaji a nehladovi, pak je tabulka zbytecna. Kase jsem poprve dala az v 15 mesicich, ale mame ji tak jednou ta 3 tydny.
Vzpominam si, ze kdyz jsem 3 kojeni nahradila prikrmy - 2 svaciny a obed (to mela dcera asi 19 mesicu), kojila se taky jen v noci, vecer a rano. Vic si taky nebrala, byla syta.

niliho
autor
9. dub 2020

@puhelin Ano to jsou,jen ne všichni to berou v potaz,prostě díte nepřibírá,tak jak by mělo,tak přidejte na příkrmech. Nevím,jestli je to fakt jen nějaký dočasný bojkot,nebo mu příkrmy vyhovují více,ale trápí mě to,protože není nic lepšího než mateřské mlíčko.

baruniceslepice
9. dub 2020

@niliho aha. Hele, to bude v pohode.. Nabizej dal prso, ono se to srovna. 🙂 Pro predstavu- moje dcerka mela 7,5 kg na rocni prohlidce. (Porodni vaha 3370g) Pak mam prvorozenou, ta byla predcasne- 2870g a v 1roce mela 10 kg. Je to individualni, kazdy dite je jine. Treba ho ted vic zajima svet, nez kojeni. Nekdy to tak je. Pak jsem dcerku nemohla skoro ve 2 letech odstavit, chodila ke mne á 10 minut a kdyz jsem nedala, bylo zle... a taky mela fázi, kdy bojkotovala...

syslounek
9. dub 2020

@puhelin Myslím, že dítě autorky neodmítá kojení, protože je syto, ale prostě nechce mlíko. Před měsícem byl syn odpoledne furt ukřičený, protivný, nespal, nabízela jsem prso co 10 minut, nejdřív se na mě smál, pak se začal odtahovat a ještě víc vyvádět a prostě nepil, vždy až do večerní kaše. Čtvrté odpoledne jsem to nevydržela a nabídla místo prsu přesnídávku, snědl celou velkou sklenici, nejradši i s tou sklenicí, nestíhala jsem mu dávat. Usnul a byl klid. Pak se takhle začal odmítat i raní mlíko. Teď se to samo zlomilo a zase pije celkem slušně, a to už jsem nad ním lámala hůl, že holt bude mít jen noční kojení, případně UM z láhve, protože odstrikavat nemám čas.

niliho
autor
9. dub 2020

@baruniceslepice Doufám,že se to srovná,že to opravdu jen nějaké období. Je pravda,že ho teď zajímá všechno kolem,pořád se někam kouká,vytáčí,otáčí,nedej bože,jak někdo ať už u kojení nebo jídla promluví,hned se točí a je zvědavý,co se děje.

niliho
autor
9. dub 2020

@syslounek Já jsem ho už zkoušela ošidit,že jsem mu místo příkrmu nabídla prso,ani náhodou,ale jakmile jsem vytáhla přesnídávku,tak přesně tak to bylo i u nás. Málem mi snědl i tu sklenici. Mám pocit,že ty příkrmy jsou pro něj teď více zajímavější a chutnější než nějaké mamčino mlíko 😀 Jednu dobu mi úplně odmítal kaše. Vzal si jednu lžíci, zavřel pusu a bylo. Jedinou kaši,kterou mi snědl byla nemléčna s odstříkaným mlíkem. Ale než já odstříkám 150 ml tak to je skoro třičtvrtěhodiny,takže jsem zase zkusila dát mléčnou kaši a tu si dá,nesní jí celou,ale dá si.

syslounek
9. dub 2020

Ze začátku jsem to taky hodně řešila (synovi bylo jen 7 měsíců), přesnídávky, obědy, ovoce, jsem ředila mlíkem, kaši dělala z mlíka. Před týdnem jsem se na to vyprdla, řekla jsem si kašlu na to, přestala se tím stresovat a je líp. Na doktora a jeho tabulky kašli, když já se ptala toho našeho při dceři, jestli není moc velká (v půl roce skoro 9kg) tak řekl, že je to daný i geneticky - drobní rodiče mívají menší děti a že dcera je asi po tátovi (2m,100kg)