Odsávačka mléka, jaká je nej? Vaše zkušenosti, názory

verus04
6. led 2017

Dobrý den maminky, prosím o radu..která máte zkušenost s jakou odsávačkou ? Je lepší elektronická, manuální nebo jaká vlastně ?
Některé mi přijdou zbytečně drahé. Ani nevím,zda má cenu kupovat,když netuším jak to budu mít s kojením. Moc děkuji za rady a tipy 🙂

kekulice
6. led 2017

@verus04 když bude potřeba, tak se dá půjčit. Mě osobně nejvíc vyhovovala dvoufázová Medela, sice dražší, ale určitě nejlepší a nejšetrnější.

odula
6. led 2017

@verus04 ja mela mechanickou nějakou úplně obyc, asi avent, a ani kapka. Teď jsem si pořídila Medelu Swing a je skvělá. Prostě super.

chiarapietra
6. led 2017

Zdravím, pořídila bych si určitě nějakou elektrickou. Měla jsem ruční Avent a byla na nic. Tak teď frčím na Canopol Babies (http://odsavacky.heureka.cz/canpol-babies-elekt...), protože se mi nechtělo vrážet peníze do až 3x tak dražšího elektrického Aventu. Ale nemám srovnání s jinou elektrickou, takže nemůžu dát pořádný stanovisky. Ať se daří!

verus04
autor
6. led 2017

tak já na to hodim očko..stejně to asi budu řešit až po poporodu 🙂

agar
6. led 2017

Dopředu bych to neřešila. Pokud bude potřeba, ve většině porodnic půjčí, pak si pŕípadně poŕídíš svou. Někdo bez problémů kojí x měsíců a neodsaje ani kapku. Já kojím skoro 18 měsíců a odsávačku jsem nikdy nepotřebovala 🙂.

netopejr
6. led 2017

Zbytečná investice. Pokud bude potřeba, pořídíš. Ja nejlíp odstrikavala ručně, jako rukama. Nejjemnější, nejefektivnější a plne postačující.
Ruční jsem vyzkoušela, masakr, už nikdy, nechápu.
Elektrickou Medelu.
Ale ja si potřebovala intenzivneji odstrikavat asi dva večery, když melo dítě deset dní a bayly nality a dítě tolik nepotrebovalo, pak si to sedlo a někdy v průběhu mnoha dalších mesicu potřebovala někdy odstříknout jedno prso. Odsavani zvyšuje laktaci, to nepotřebuješ, potřebuješ,abys vyráběla tak akorát, coz se prave nejlíp zajisti kojenim. Dneska odsavacku sezenes obratem, kdyby něco 😉

verus04
autor
6. led 2017

moc díky za rady 🙂 nechci za to právě zbytečně utrácet,tak uvidím

kkaatte
6. led 2017

Já potřebovala hned v porodnici, tak mi půjčili ruční. Šlo to, protože mléka jsem měla hodně a potřebovala jsem se ho zbavit. Na doma jsem pořídila Medelu mini elektrik z bazaru na občasné odsátí, když jsem potřebovala malou pohlídat. Na každodenní odsávání bych určitě pořídila dvoufázovou Medelu. Malá má 17 měsíců a pořád kojím. 😉

tsasenka
6. led 2017

Já jsem měla už u prvního Avent a spokojenost. Ono je asi u každého kojeného dítěte potřeba občas odsát prsa. A je na Tobě, jestli ručně, nebo odsávačkou.
Po porodu jsem občas odsávala a teď, když už máme příkrmy, tak po ní taky někdy šáhnu 😉