Odstav nočního kojení. Poradíte, prosím?

23. dub 2023

Dceři bude 18m a už jsem rozhodnutá ukončit noční kojení. Má to v podstatě na uspávání a v noci k dispozici (spí s námi) a myslím, ze jsem si tim zadělala na problém 🤦‍♀️. Neumí usnout jinak nez u prsa. Ale já už rok a půl nespala dyl jak 1.5h a už potřebuju aby se naučila usínat i jinak.
Nějaký rady, tipy? V plánu je, že dnes zkusí uspat taťka, jenže malá je maminak a řve, jen jdu z postele třeba na záchod a zůstane tam chvíli s tátou sama 😀

exbordelar
23. dub 2023

Tatinek je dobra volba 👍🏼 co mohu doporucit, tak odejdi uplne z domu pryc. Kdyz budes vedle v obyvaku, tak za chvili bude rev, ze chce maminku a ani jeden to nevydrzite 😅 kdyz hude uspavat sam 1 maminka neni - tak to probehne uplne v pohode. Soudim podle zkusenosti vlastni i kamaradek. Drzim palce!! A napis, jak to dopadlo!

exbordelar
23. dub 2023

*ta 1 maminka je naky preklep 😅 Verim, ze smysl prispevku bude pochopen 😃

autor
23. dub 2023

@exbordelar joo, presne to mam v planu 😁 odejdu pryc uz před večeří a koupanim, mě by to rvalo uši i srdce 😁 a děj se vůle boží teda 🙏Urcite dam vědět!

exbordelar
23. dub 2023

To daj, neboj! Predpokladam, ze nebudes nekde 300km daleko, takze kdyby to fakt bylo psycho (ale nebude 😉), tak se proste vratis. Je to psychologicka hra, nic jineho 😀

zrzinda
23. dub 2023

Já nad tím hodně premyslela (naštěstí jsem tohle neřešila, dcera se odstavila sama úplně), ale já bych to asi nedelala tak, ze bych odešla a nechala dceru s tatínkem. Proste bych ji vysvetlila, ze kojit uz nechci. Ze je mi to nepříjemný/jsem unavená, cokoliv. Proste pravdu. Asi bych si nevymyslela, ze mliko už není atd. Nabídla bych ji pomazleni, pochovani, vodu ve flasce. Jen mi tohle lhaní dětem víc a víc vadi 😢 Držím palce, ať to zvládnete ♥️

exbordelar
23. dub 2023

@zrzinda na me deti tohle bohuzel neplatilo. Zkousela jsem vysvetlit, ze uz se kojit nebudeme - hystericky rev (brutalni). V tomhle veku (cca 15 mesicu) to absolutne nepobraly 😅

luhana
23. dub 2023

Noční kojení jsem odbourala, když měl malý cca 20m. Prostě jsem nedala. Řekla jsem, že mlíčko bude až ráno. Budil se s řevem asi 4 noci, pak najednou spal celou noc. Do té doby jsem kojila co hodinu, přes den i v noci. Omezila jsem zároveň i denní kojení na 4x denně. Zvykl si během pár dní. Hodně štěstí.

andelka
23. dub 2023

Odjela jsem rovnou na dva dny. A bylo. Tím jsme tedy úplně odstavili už. Ale malému byly tři roky už ( nicméně vysvětlit se nedalo nic, má poruchu řeči a porozumění, ve 3 letech se s ním fakt debatovat nedalo). Každopádně u všech tří se mi osvědčilo být si jistá, připravená, pevná a nedat. Prostředního jsem odstavovala v 15 měsících. První noc se vzbudil kolem půlnoci, a pak až ráno. Druhou noc spal celou. Nejmladší taky, od odstavení se budí jen 1x za noc na wc.

andelka
23. dub 2023

@zrzinda mně se nejstarší začal budit v noci na vodu. Takže pak to vypadalo tak,že dvouletákovi jsem 3x za noc podávala flašku a mimco 4x za noc kojila. U dvou dalších se mi to už nestalo. On vždycky hodně pil, člověk ho nemusel pobízet, chystat.

areh
23. dub 2023

Jak se tu píše, buď odejít, pokud je možnost. Nabo já zalepila prsa, že mám bolístku a šlo to v pohodě (kupodivu) . Je kouknul, že mám bolístku a dobrý.

autor
24. dub 2023

Tak u nás vysvětlování nepomáhá, ukázala jsem zavazana prsa, ze mam auvi, ze se musi zahojit a řev hroznej, podle mě to nechápe. Večer uspava tatínek, včera brečela 2h 🤦‍♀️, dnes hodinu. Jenze po obědě jsrm ji musela uspávat já, a to trvalo hodinu a bylo mi ji hrozně lito. No snad to bude zítra zas lepší. Akorát prsa jak kámen

andelka
25. dub 2023

Na to pozor. Pij šalvěj a mátu. Odstrikej do úlevy, pomasiruj.

lenulen
25. dub 2023

Ja odstavila dceru celkem hladce, misto spani pri kojeni jsem ji par dni uspavala na ruce, az si odvykla, tak jsme si lehli vedle sebe, popovidali a tak usina do ted.

autor
25. dub 2023

@andelka pijus salvej i mátu. Odstrikano do ulevy, jenze do hodiny je to hned zas plný, napnuty, hrbolaty 🤦‍♀️. Vůbec se to nelepší, to nikdy nesplaskne?

autor
25. dub 2023

@lenulen tak to zavidim 😊

andelka
26. dub 2023

Splaskne. Nejhorší to bývalo vždycky prvních pár dní. Ale do týdne,10 dní už byl klid. Ono se to srovná postupně.

lenulen
26. dub 2023

Ty hrbolky zkus rozmasirovat a odstrikat ve sprse pod teplou vodou.