Odstavení dvouletého dítěte, máte tipy?

oililygirl
20. zář 2015

Zdravim,

poradite prosim tipy, zkusenosti s odstavenim vetsiho ditete? Uz je toho proste moc, syn duda x-krat za den a v noci taky (1-6x).
Rodina si o tom taky mysli svoje. Zda se mi, ze chce kolikrat dudat i proste z nudy, nevi uz co by, tak rve dudu. Nebo nakojim, jdu neco delat a do 5 minut chce znovu.
Nevim, jestli to tim muze byt (rodina si mysli, ze ano), ale moc neji. Kojenim i uspavam, takze moc nevim, co s nim jinak delat. Cist nechce, zpivat uz vubec ne.

Na prirozene odstaveni bych i pockala, ale zatim to opravdu nevypada a muze to byt snad taky az ve 4 letech a to se mi fakt cekat nechce, zvlast, kdyz by mel jit do skolky a ja do prace.

Dekuji.

lenkalenulka
20. zář 2015

Ja mam dcerku 15 mesicu a sni vse- a docela hodne 😀 - i presto kojeni vyzaduje skoro tak jak pises.. Usina u prsa, kdyz vstane da si prso a pres den cca 4x si prijde dat,zkousela jsem ji dat i UM nebo kasi navecer ale prdi mi na to.. Zatim odstaveni neresim- i kdyz nekdy uz je toho moc .. Kamaradka to pry udelala razne a maly v pohode vypil flasku umeleho mlika a spinkal celou noc- o tom si nechavam zdat 😀

verena
20. zář 2015

Já budu mít spíš problém sama se sebou - syna kojím ráno, po obědě, večer před spaním, a o půlnoci. Pokaždé, když chci snížit počet kojení, skončí to zánětem. Do roka jsem zánět neměla, nyní už potřetí, když jsem zkusila zrušit to půlnoční. Jinak mi to kojení zatím zas tak nevadí, ale všem okolo už asi jo (manžel, rodiče...). Třeba někdo bude mít tip i na bezbolestné snížení produkce mléka?

aronek
21. zář 2015

Ahoj, tak já mám tříleťáka, který si dá guláš s knedlíkem a zapije to ode mně. V létě jsme seděli v maliní trhal si maliny a pil ode mně - koktejl 😀 . Jakmile nedám, řev. Do školky chodí. Když mně nevidí je v pohodě, ale běda jak mně zmerčí. Zatím to nechávám plynout, ale už z toho moc nadšená nejsem, potřebovala bych se vyspat. Bohužel ani odlouření nepomůže. Byla jsem tři dny na školení a klidně se pak přicuc a pil. Takže sice neporadím, ale jen dávám informaci, že děti a mlíko vydrží dlouho. Já mám v plánu, pokud vydrží ještě rok ho příští léto poslat k babičce 😀 a nebo ho kojit do té doby než půjde na rande, to už mu to bude blbé 😀 😀 😀 😀

sara84
21. zář 2015

Tak jak pises,bylo mi to neprijemne uz, hlavne venku,kdyz me svlikal a taky kdyz prijde dite a rekne si celou vetou co chce a spani na houby atd...nejdrive jsem razne rekla jenon doma, ne venku, pak jen sami kdyz jsme, pak jen v noci a pak uz nechtel 🙂 na snizeni laktace jsoubylinky! Hlavne salvej! A jeste jedna,co si nemuzu vzpomenout 🙂

petrajurinova
21. zář 2015

@oililygirl naše malá byla taky dudlavé dítě, ale ve dvou letech mi to přišlo už dlouho. A vzhledem k tomu, že dvouleté dítě je už docela chytré a chápavé, tak ačkoli se jí to nelíbilo a předvedla pár hysteráků, řekla jsem konec, teď je načase jíst jako velká a mlíčko od maminky už není. Ze dne na den jsem to utla a bylo. Je to trochu nápor na nervy vydržet ten vztek a jekot když není po vůli mrněte, ale pokud necouvneš, tak během několika dnů dvouleté dítě pochopí, že je to definitivní. Jediné o co jde, je stát si za svým a neustoupit z rozhodnutí.

oililygirl
autor
21. zář 2015

Diky vsem. Hezky jste to popsaly. No je fakt, ze dokaze predvest neskutecne hysteraky, pokud neni po jeho. A ja jsem mekka a hlavne na to nemam nervy ☹
Jeste nikdy nebyl beze me pres noc. Uspat by ho asi dokazali, kdyz tam nebudu, ale jak se v noci vzbudi, tak to nevim, co s nim.

kikina9
21. zář 2015

@oililygirl ahoj, syna jsem kojila do 2,5 let. V noci se taky často budil, a byl hrozně špatný jedlík. Všichni mi říkali, odstav ho, a uvidíš, jak začne pěkně jíst. Já neměla to srdce ho odstavovat, na veřejnosti mě naštěstí nevysvlékal. Ale doma chtěl kojit docela často. Kojit jsem musela přestat ze dne na den, kdy jsem se nečekaně kvůli akutním problémům ocitla v nemocnici. Ještě když za mnou šel do nemocnice na návštěvu, tak jsem ho tam kojila. Jenomže mi zjistili roztroušenou sklerozu, a já musela s kojením přestat. Opravdu ze dne na den, bez jakékoliv přípravy. Obrečela jsem to já, obrečel to malý. Když za mnou přišel na návštěvu, a já ho odmítla nakojit, tak spustil hysterický řev na celou nemocnici. Sestřičky se chodily ptát, co se děje. Babička s ním musela z nemocnice odejít pryč. Syn v době, kdy byl během mého pobytu v nemocnici u babičky (do doby, než jsem byla v nemocnici, tak taky nikdy nikde jinde nespal než doma), tak si na kojení ani nevzpomněl. Byl ale velký problém, když uviděl mě. Babička mi nadšeně povídala, jak je malý šikovný, a jak se rychle odstavil. Ale problém nastal, když jsem se vrátila domů, a on šel spát. Byl zvyklý usínat u prsu, a tak se samozřejmě dožadoval kojení. Já jsem mu ale kvůli lékům dát nemohla. Brečel malý, brečela jsem já. Jenomže jsem věděla, že to nejde. Tak si pobrečel při jednom usínání, při druhém.....a už to bylo v pohodě. Samozřejmě si na kojení vzpomněl, a vzpomene si i dnes, ale já jsem mu řekla, že už mlíčko prostě není. A tak se s tím smířil. Řekla bych, že docela rychle, na to, jaký byl závislák. Takže moje rada je, pokud jsi rozhodnutá, že už chceš s kojením skončit, tak opravdu nedát. Sice bude chvíli vyvádět, ale když uvidí, že si stojíš za svým, a mlíko už opravdu nedáš, tak ho to přejde, a smíří se s tím.
Ale já osobně bych ještě kojila dál, pokud nemusíš, tak bych nekončila. Přiznám se, že mi to dodneška trochu chybí. A vůbec není pravda, že dítě po odstavení začne lepší jíst. Syn byl a je hrozně špatný jedlík, po odstavení se s jezením nezlepšil ani trošku, jenom pije víc mléka 🙂