Odstříkané mléko ke zklidnění při vyšetření

betulanana
11. bře 2016

Ahoj,
na vyšetření kyčlí sestra obecně všem nařídila ať s sebou příště (po šestinedělí) všichni máme lahvičku s čajem či mlékem. že při vyšetření potřebujou to dítko na chvíli uklidnit. Mi se to nelíbí, nechci miminku dávat lahev, jsem ráda, že nakonec kojím (i když zatím s kloboučkama (snažíme se je odvyknout, ale je to boj)). Setkali jste se s tím někdo? Nebo se na to mám vykašlat?

keeshka
11. bře 2016

?? TAk do docela koukám. Já když jsem šla s malou poprvé na kyčle, tak jsem zírala jak to jde jak na běžícím pásu - rychle svléknout dítě, zkontrolovat, pod přístroj a venku zase rychle obléknout 🙂 , jinde jsem takovou rychlovku nezažila. Ale i kdyby to bylo pomalejší vyšetření, neumím si představit důvod lahve a pokud bych dítěti láhev nedávala, tak bych si jí určitě sebou nebrala. Já bych se na to vykašlala....

betulanana
autor
11. bře 2016

díky 🙂 jj jak na běžícím pásu, právě proto, když se jim tam nějaké mimi začne vztekat, nemají čas, cucne si a je prý v pohodě. Z toho důvodu má mít každá maminka nachystanou kromě plenky a dudlíku ještě lahvičku... No ale asi se na to vykašlu. Lahev zatím ani nemám a vůbec se mi do toho nechce

karlajasmine
11. bře 2016

@betulanana taky jsem se s tím nesetkala, vyšetření kycli je bleskurychly a v pohodě.. Malej nikdy neplace

olga_
11. bře 2016

@betulanana Lahev jsem taky doma nikdy neměla a nikdo nám něco takového neříkal. A i kdyby říkal, neudělala bych to. Jednak bych jen kvůli tomu lahev nekupovala, jednak je to opravdu rychlovka. A propo, pokud dítě na lahev není zvyklé, může se taky stát, že ho ten cizí předmět v puse naopak "rozladí" 😕.

betulanana
autor
11. bře 2016

@olga_ přesně to si říkám, že by mohlo spíše rozladit. a taky se na to kdyžtak vymluvím 😉

karlajasmine
11. bře 2016

@betulanana mýmu synovi jsem jednou zkusila dat láhev a mel z toho 6hodin bolesti břicha ☹ - neumí z toho pít, napolykal tunu vzduchu..

monunkaaa
11. bře 2016

Urcite bych to nedelala.. bud dudlik,pokud davas,nebo pripadne nejakou hrkacku.. ale myslim,ze to vetsina deti zvlada uplne v klidu..

sara84
11. bře 2016

To je fakt hovadina.. trva to tak 30 vterin, minutu max! A mimi kouka jak z jara kde to je, i kdyby kricelo, tak 3m mimco se jeste tak nekrouti! Nic neberte,max dudlik, hracku, byt tam vcas, vklidu, pred tim treba nakojit a je to. Zadna kovbojka!

iveta93
11. bře 2016

Tak to teda nechápu co si vymýšlí. Vyšetření trvá ani ne minutu. Vy si dítě přidržíte na jednom boku a potom na druhém. Potom už ho máte v ruce. Mě na dítě sestřička šahala jen když mi ukazovala široké balení... Já bych se jim na to vyprdla. A teda bylo nás tam asi 20 a dítě nebrečelo vevnitř nikomu. Maximálně venku, že se nejspíš nudili.

cattus
11. bře 2016

No nevim. U nas vysetreni vcetne vypsani zpravy trvalo 5minut. Mimco jsem svlekla, s cistou hadrovou plinou nebo takovou tou podlozkou do ordinace. Doktor prohledl nozicky prohmatal pomeril delku zacvicil s nimi. Pak sup s nim na kojici polstar. Vyfotit kycel z jedne strany otocit na bok fotka z druhe strany. Nez jsem mimco oblekla uz mi sestricka davala zpravu a do ordinace kracela dalsi maminka.
Malej ani nehlesl. Sledoval co se deje kolem a bylo mu uplne putna ze se s nim hybe otaci a jsou kolem cizi lidi.
Na lahvicku bych se vyprdl z vysoka. Ja na uklidneni pouzivam malicek. I dneska na kontrole ORL kdy byl pozadavek aby mimco spalo. No mladej se rozhodl ze spat se dneska nebude... dostal pocumlat malik a byl uplne klidnej. U nas totiz ani dudlik nejede.

kika_21
11. bře 2016

@betulanana No setkala jsem se s tím, vysvětlila jsem, že dudlík syn odmítá. Pokud by lahev neodmítal, nebo dudák, neřešila bych to, nezkazí se za jednu-dvě-tři vyšetření. Ten náš mu pak půjčil hračku a chválil ho, uklidnil ho jinak. 🙂