Odstříkávání před kojením. Kolik odstříkat?

13. zář 2022

Holky,mám silný tok mléka a dceři (3 tydny) to stříká do pusy,a pak blinka. Dostala jsem radu před kojenim odstrikat mléko. Ale kolik tak mám odstrikat? Když odstrikam jen 20ml,tak mi stejně mléko stříká proudem do pusinky malé.. kdyz jsem odstrikala 100 tak do pusy pak nic nestrikalo..

rebe
13. zář 2022

Spíš bych zkusila změnit pozici při kojení tak, aby jí mléko nestříkalo do krku, ale na horní patro. Pomáhá vertikální poloha a dávat si pozor, kam směřuje bradavka.

jana_zofie
13. zář 2022

Ja asi souhlasim s @rebe. Protoze mi prijde, ze bud se odstrikas durch a pak to skoro netece nebo to to ditko roztaha vzdycky. Maly uz je vetsi a poradi si sam a kdyz byl takhle maly, tak si nevzpominam, jestli jsem to nejak resila. Ale ted prinejhorsim capnu latkovou plinku a prilozim, at si to hezky strika kam chce, a pak pokracujeme dal...
Jo a starsi blila po kazdem kojeni. Ne moc. Ale lzice, dve proste pokazde. A bylo jedno jak to zrovna teklo. Ona se regulerne prezrala, jinak nebyla spokojena. Davala jsem ji na bok, idealne do vyvysene polohy. A nechala ublinknout kdy chtela.

jjasmina
14. zář 2022

Taky bych změnila polohua neodstrikavala bych

curliess
14. zář 2022

Já jsem vždy odstrikala max tak, aby mi změkl dvorec. Když byla prsa moc nalitá a dvorec tvrdý, malá nebyla schopna se přisát. Když teklo moc, daly jsme pauzu, mliko jsem nechala odtect do pleny a pak jsme pokračovaly. Občas se zakuckala ale preventivně jsem neodsávala

autor
14. zář 2022

@rebe kojim právě v leže,kdyz kojim na rukou tak blije o 106..

autor
14. zář 2022

@jana_zofie právě že když odstrikam,tak potom to stříká pořád. Nevím si s tím rady,mala pokaždé at saje jak chce vždy se přepije. A pak blinka

cilkat
14. zář 2022

Odsávala jsme z důvodů že s emi syn při kojení "topil"... odstříkávala jsme ruční pumpovací odsávačkou a byla tam prostě vidět změna proudu... Tak rpvní tři zatahnutí prso nedělalo nic moc, pak nastala fáze "topení", kdy mléko stříkalo fakt prudkým proudem do celé té "sbírací komůrky" a to ještě velmi dlouho po zatáhnutí ... Končila jsem s odstříkáváním ve chvíli, kdy mléko stříkalo jen právě při tom zabrání pumpičky. ... To byla fáze ve které se dítěti pohodlně pilo. (Objem byl pokaždé jiný... muselo se fakt koukat na ten proud .)

autor
14. zář 2022

@cilkat také odstrikavam touhle odsavackou,a i po odstrikani když mala zabere tak cítím že hlta a nestiha polykat. Vytáhnu prso a strika to proudem.. jedine co trochu pomáhá je přerusovat kojeni a čekat až mléko přestane strikat..

jjasmina
15. zář 2022

Hele mě to na začátku taky stříkalo, ale to se ustali no já to moc neřešila no