Po kolika hodinách kojit?

annoonniimm
2. kvě 2022

Zdravím, prosím vás po kolika hodinách kojíte? Po 2h nebo po 3h co je lepší 🙂. Děkuji moc za odpovědi 🙂

atomix
2. kvě 2022

Kojte, když chce. Kojení je všelék. Není jen na hlad, ale i na útěchu, pro pocit bezpečí, proti bolení, na lepší spaní... Na všechno ;)

felixfelicis
2. kvě 2022

Kdyz si dite rekne?

ferda90
2. kvě 2022

@annoonniimm Syn bude mít 15 měsíců a kojím když on chce. Někdy častěji, někdy ne. Jelikož moc nechce pít vodu, tak častěji kojím. Nejvíc chce prsíčko v noci a když ho něco trápí. Dávej tak, jak chce dítko 🙂

martiniquest
2. kvě 2022

Vzdy jsem kojila podle potreb ditete. Nekdy po 20 minutach, nekdy po 4 hodinach...

verukuki
2. kvě 2022

@annoonniimm kojím když malá chce.

annoonniimm
autor
2. kvě 2022

@atomix mě právě v porodnici sestry řekli ať kojím po 2-3h, že jí mám budit ať má nějaký režim.. tak se právě ptám jak to je než se poradím s laktační poradkyní. Jinak děkuji za odpověď 🙂

petrasipkova1
2. kvě 2022

🙈 nebudit, pouze pokud by spala dlouho v noci, a sama se nebudila, nebo nepribyvala. Jinak jsem kojila jak se děti budili, tak jak potřebovali, u dcery to bylo málo kdy 2 hodiny, většinou to bylo méně.

olga_
2. kvě 2022

@annoonniimm A už jsi z porodnice doma? Zapomeň na sestry v porodnici, na hodiny, na vážení a vnímej svoje dítě. To jsou nejlepší hodinky. Ten režim v porodnici potřebují oni, ne dítě.

felixfelicis
2. kvě 2022

Pokud je zdrava, bez zloutenky a s normalni porodni vahou, neresila bych vubec nic. Jestli je buzeni potreba (znam), tak bud, ale az nabyde na sile, na nejaky rezim bych se zvysoka vykaslala zrovna tak. Taky jim podle hladu, a ne podle hodinek. A navic kojeni neni jenom o hladu😎

chlapecektehu
3. kvě 2022

@annoonniimm vůbec se neřiď časem kdyby jsi byla na UM jako já tak tam ten čas hraje velkou roli.
Jinak já jsem právě na začátku byla vystresovaná že malej nechce jíst takhle podle tabulek? A kvůli tomu jsem se na kojení vykašlala a skončili jsme na UM

jjasmina
3. kvě 2022

@annoonniimm Kolik je miminku, ja budila jen ze začátku na zdvižení laktace, pak bych nebudila at spinká nebo kojit jak se samo vzbudí a když chce

lenulacek
3. kvě 2022

@annoonniimm na požádáni 🙂))

20190418
3. kvě 2022

Kojila jsem na požádání. Nekdy treba byl 40min na prsu, pas si dal hodinku slofika a zase hodinu na prsu. Nejdříve jsem si myslela, že má bolesti bříška, když pláče a budí se, ale asi po deseti dnech od návratu z porodnice jsem dospěla k závěru, že nějaka pravidla jsou na prd a zjistila, že můj syn nemá prdiky, ale proste hlad. Tak byl prvniho půl roku pořád na koze a byl happy.... Jinak ty režimy jsou super. Pro nekoho, kdo je sám rezimni typ. Což ja třeba nejsem. Jako je fajn, když vam miminko usne kazdy den v sedm. Ale ze to casto znamená hodinovou uspavacku a konec veskreho programu v šest, protože "pak se miminko koupe, zpíváme a sedm ho uspavame" to už je neco, co nikdy nebylo pro mě. Mladej nekdy do desíti vzhůru, ale když měl prso a kočárek na spaní, tak jsem mohla kdykoliv, cokoliv. Jsem hodně společenská, tak jsem byla ráda, že jsem v létě mohla jezdit za kamarády, vysedavat na zahradkach nebo chodit na túry. Tak na režim pozor no 🙂 přijde mi, že miminko si ho treba pozdeji nastaví nejak samo a ze ten rezim ve finále casto potřebuji spíš rodiče, aby meli pocit, že mají vse pod kontrolou, ale nakonec jsou sami oběťmi toho režimu.

krisstina93
3. kvě 2022

Kojim jak chce dítě, někdy po půl hodině, někdy po 4 hodinách. Prostě jak dítě chce. Nenechám ho řvát hodinu, protože ještě neubehl nějaký časový limit a zároveň mu nebudu cpat prso násilím, když ten hlad ještě nemá.

atomix
3. kvě 2022

@annoonniimm Laktační ti poradí, ať jsi k dispozici kdykoliv. Kojit po 2-3 hodinách se mi neosvědčilo. Se starší, po radách z porodnice, si malá vybudovala festovní bojkot kojení, s mladší, k dispozici kdykoliv, bez větších problémů. Kojení je věda! Držím palec.

martulka88
3. kvě 2022

V porodnici přesně co 3 hodiny - to bylo psychicky náročné. Když jsme přišli domů, tak mi pediatrička řekla, nebudit v noci - dát mu okolo 22-23 - jak to vyjde a poté, až se sám vzbudí. Malý mi spinkal v noci 5-6hodin v kuse. Z plně UM (mám cukrovku + jsem byla po SC - laktace se mi začala pomalu spouštět až po 7dnech). Po 4 týdnech jsem plně kojila (v 6ti týdnech - při růstovém spurtu, jsem si přivolala LP a ta smekla, že jsme se za tak krátký čas dostali z plného UM na plně kojeno - LP jinak skvěle poradila, jak přesně držet prso a i různé polohy - v porodnici mne odbyli tím,že mám velká prsa a jsem po SC ). Kojila jsem přes den, jak chtěl malý - někdy co 3hodiny, jindy třeba po hodině. Když jsem šla ven, nakojila jsem ho a šla jsem. Kdyby neměl ABKM, kojila bych dál.
Jinak někdo ti doporučí dávat prso i jen tak, nedávat dudlíky apod... Já nejsem zastánce z prsa dělat dudlík. Mně pomohlo na laktaci pít 3x denně leros kojící čaj bio, 1,5l neperlivé vody, odsávat (k večeru jsem ze začátku neměla dostatek mléka, takže jsem vždy po dokojení ještě odsála zbytek a večerní jedno krmení dala nasbíraným mlíčkem za celý den), nahřívat ve sprše prsa, mazlila se s malým a užívala homeopatika.

mdch91
3. kvě 2022

@martulka88 byla driv slepice nebo vejce? A bylo driv prso nebo dudlik? Dudlik je proste nahrazka, kazdy ma na vyber samozrejme, ale z prsa se dudlik nedela, prso je tu u miminka pro uspokojeni potreby sat, dudlik jen nekdo vymyslel proto, aby "mely matky vic svobody".

martulka88
4. kvě 2022

@mdch91 Nikomu neberu, že má dítě přisáté celý den a noc a že ho tím uklidňuje 😉 Někomu vyhovuje dát dudlík, jinému prso a někdo nedá ani jedno - je tady výběr, co komu jak vyhovuje a co preferuje 😉 Kdybych šla do extrémů, tak dříve nebylo ani UM a dnes již ta možnost je 🙏. A jsem za to ráda, protože bych syna musela asi živit vzduchem.

cekamnazazrak
4. kvě 2022

@annoonniimm pokud nemáš problém s laktací a nepotřebuješ tedy dítě přikládat abys ji podpořila, tak bych nebudila... spánek je posvátný, zvlášť u miminek.. představ si sebe, že Tě v hluboké fázi spánku někdo probudí a bude Ti cpát jídlo, asi bys taky nebyla spoko... může to vést k bojkotu a pak budete nešťastní oba... pokud si nejsi jistá, zavolej si laktační, ale takovou která fakt ví co dělá... hodně štěstí... ❤

ovcekoule
Odpověď byla odstraněná
Zobraz