Podpora laktace pomocí bylinek

atekram92
4. črc 2017

Maminky, které máte zkušenost s užíváním bylinek na podporu laktace (Benedikt lékařský, Pískavice řecké seno), kdy jste zaznamenaly účinek? Beru 3.den obě v dávkování 3-3-3 a zatím nic.

pejsanek
4. črc 2017

Já měla třetí den mlika na rozdávání. Ale po každým kojení jsem ještě odstrikala,abych laktaci podpořila.

kristynatita
4. črc 2017

@atekram92 mme pomahala Melta ...

hani007
4. črc 2017

Nejúčinnější jsou homeopatika Ricinus comnunis. Jsou bezne dostupne v lekarne a tam vam reknou i davkovani. Do 2 dnu budete mit mlika jak pro dvojcata 😁 A jezte k snidani ovesne vlocky. Ty jsou taky jak zazrak..

lilulilu
4. črc 2017

Souhlas s hani007, je nutne zakoupit v redeni 5 CH. V redeni 30 CH naopak laktaci zastavuji. Cucala jsem 5 kulicek nekolikrat denne (pozor na cistou ustni sliznici, min.15, spíš 20 minut pred a po nic nejist, nepít, necistit si zuby), behem 2-3 dnu bylo navýšení laktace opravdu znat. Pri navyseni laktace přestat uzivat. Zacit je mozne zase kdykoliv pri potrebe navýšení.

hana765
4. črc 2017

@atekram92 melo by se to projevit do tydne. Ja k tomu brala i ta homeopatika, co tu pisou holky, taky Piulatte a jeste jsem zacala pit meltu 2x denne a 3x denne kojici caje. Nevim co zabralo, ale asi vsechno 😉
Ty bylinky funguji na kazdeho jinak, ale brala jsem je stejne jako ty. Jedny behem jida, druhe jsem jen zapijela. Kamaradce to tak zabralo, ze mela dokonce zanet, jak moc mela mlika.
Hodne stesti!

atekram92
autor
4. črc 2017

@pejsanek
@hani007
@lilulilu
Homeopatika jsem brala a bez většího úspěchu...

hani007
4. črc 2017

@atekram92 To me mrzi. To jste 1. o kom slysim, ze mu nezabraly 😑 Zkusila bych to znova. Urcite je jeste mate a vsechny ste nesnedla, ne? Tak
zkuste 2.pokus 😉

atekram92
autor
5. črc 2017

@hani007 dělala jsem pauzy po týdnu a využila už celkem 3 balení

lilulilu
5. črc 2017

@atekram92 tak to jsem take prekvapena, take neznam ze sveho okoli zadnou kamaradku, ktere by tato homeo nezabrala. Skoda, drzim palce, at zabere neco jineho 😉

hul
5. črc 2017

Kmín, anýz, fenykl nadrtit a talíř vroucí vodou. Nechat louhovat a pit 🙂

luj89
5. črc 2017

@hul to je spis na prdiky pro mimi nez na podporu laktace, nebo se pletu?
Holky, jsem tyden po porodu a jeste jsem nepotrebovala prsni vlozky... Mala basti cca co 2 hodiny. Mam strach, ze mam malo mleka, nebo je to normalni, ze mi mleko vubec neukapava?

odula
5. črc 2017

@atekram92 me zabraly asi prave po nejakych 4 dnech. Beres jich dost?

sisstin
5. črc 2017

@luj89 kojim 20m a v zivote jsem nepotrebovala jedinou vlozku ;)

luj89
5. črc 2017

@sisstin tak jsem rada, ze njsem jedina 😀. I kdyz dnes poprve mi pri kojeni teklo mliko trosku i z 2. Prsa.. tak uvidime

pekuka1989
5. črc 2017

Ja se rozkojila taky diky homeopatikam, ale hodne pomohlo caste odsavani, maly byl narozeny predcasne, tak jsem jen odsavala. Melta je super, ale super jsou i mandle...obyc neloupane...a jeste jsou mnam😉

atekram92
autor
5. črc 2017

@odula koho? Ted jsem se ztratila 🤐 homeopatika nebo ty bylinky? Bylinky beru oboje 3-3-3 a homeopatika jsem brala po 5 kuličkách někdy 3x denně a někdy před každým kojením.

anakolut
5. črc 2017

Tak to jsem asi taky ta jediná další na koho ta homeopatika nezabrala, brala jsem dle doporučení homeopatky. Z výše zmiňovaných bylinek nezabralo naprosto nic, meltu jsem pila, celkově jsem pila nejvíce tekutin v životě. Přikládala co to šlo, odsávala, spala nahá s malým miminkem a výsledek? Po hodině odsávání elektrickou Medelou 15 ml mlíka. U obou holčiček naprosto stejně všechno na hovno. Rady laktační poradkyni bez účinku. Ano, jsem ten případ, kdy jsem prostě mlíko nevytvořila a snažila jsem se tak a vyčítala jsem si to tak, až jsem se psychicky složil a doktoři mi zakázali další snahy o kojení a nasadili antidepresiva, protože se mi rozjela slušná deprese. Ještě teď bych brečela, když si na to vše vzpomenu. Přála bych si třetí dítě, ale při představě, že bych tím vším stresem ohledně nekojení měla projít znovu, mám stažený žaludek. Doteď mám výčitky, že jsem to nezvládla ani u jedné holčičky.

hul
5. črc 2017

@anakolut tak potřetí do toho jdi s tím ze když kojit nebudeš tak se to nepo.... . Spousta děti vyrostlo na UM a jak pěkně! Výčitky nemej! Určité jsi báječná maminka bez ohledu na kojení. Já odcházela z porodnice s dokrmem a prostě byla smirena s tím ze holt třeba kojit nebudu. No a ono se to samo rozjelo po příchodu domu. Prostě buď to půjde tak budu kojit a když to nepůjde tak holt kojit nebudu. Hlavni je být v klidku a nebrat to jako tragédii. ❤

hul
5. črc 2017

@luj89
@luj89 nejen na prdiky 🙂 Mám po tom vždy prsa tak nalita ze mi z nich samovolně vytéká mléko.
Jinak holky kouknete na stránku Yzop.cz je tam sada na zvýšení laktace...

plea
7. črc 2017

@anakolut som na tom podobne! Porod v 31.tt, dvojčatá 10 dní v inkubátore a ďalších 30 dní v nemocnici (a ja s nimi). Kým som nemohla prikladať, odsávala som ako divá - podľa doporučení pri inkubátore s pohľadom na deti, klokankovala som telo na telo, od detí neodchádzala, keď už sme to mali povolené, prikladala som... Homeo, Pískavice a Benedikt, čaje, caro, vločky, litre tekutín... A výsledok? Nikdy som dvojky neukojila, mlieka v najhojnejšej dobe tak tesne pre jednu, ale to boli tak dva týždne, inak toho bolo ešte menej... Kojiť som strašne chcela a mala som pocit, že robím fakt všetko doporučené (v rámci možností) a aj napriek tomu to proste nešlo. Vydreto som dokázala odsávať do 9 mesiacov dievčat, v posledných 3 mesiacoch už odmietali prso, takže som len odsávala a miešala im to do UM, aby mali aspoň niečo. Ešte teraz mi je do plaču, keď si spomeniem na to zúfalstvo pri odsávaní, keď som videla ako málo toho je. Keď som si kúpila niečo nové na podporu laktácie a fakt verila, že toto mi už pomože a vždy to boli len plané nádeje... Vážne úplne chápem, o čom píšete!

anakolut
8. črc 2017

@plea To je mi líto, že máte podobnou zkušenost. Jste hrdinka, že jste tak dlouho vydržela. Někdy to prostě nejde, rozumově to člověk chápe, ale abych se s tím srovnala i po emocionální stránce, to prostě zatím nedokážu, a to je jedné holčičce 6 a druhé 15 měsíců. Je to tšžké, ale hlavní, že jsou děti zdravé.