Pomalé odsávání mléka

sukynecka01
19. pro 2016

Zdravim chci se zeptat vůbec mi nejde odsat mleko uz vůbec ne odstrikat.. Ale postupně odsaju do re hodinky aspon neco
Chci se zeptat mam od medely mini elektrickou jestli muzu odsavat do te lahvicky a nechat tu hodinu na stole u sebe dokud odsavan nebo dat do lednice a jak zase budu odsavat vytáhnout a zase do toho odsat? Nebo odsat do te lahvicky odsate prelit do lahve na kojeni a dat do lednice a zase odsat a prelit do te lahve co je v lednici.
Doufam ze ste me pochopili😎

lucajda17
19. pro 2016

A to jako odsáváš každou hodinu?Nebo odsáváš hodinu?To jsem jakože nepochopila.Slívat to můžeš,ale to první mlíko co máš v láhvi musíš spotřebovat do 24 hodin.Nevím kolik toho máš ani kolik ti mimi vypije,nevím kolik máš lahviček,ale já jsem vždycky to už rovnou,,dávkovala" a potom jen brala flašky.Kolikrát zapomenu a mliko mi stoji na stole i delší dobu,nemělo by to vadit,ale takto zdělat myslím do 10 hodin.Snad si teď pochopila ty mě.

sandi777
19. pro 2016

Musíte vychladit i tu další dávku a tu pak můžete prelit do te první,- chladné ke chladnému.

dvork
19. pro 2016

Odsáté mléko vydrží při běžné pokojové teplotě 3 hodiny. Když jsem odsávala, tak jsem přilévala k lahvi, kterou jsem měla v lednici. Jen jsem si na tu lahvičku napsala, v kolik hodin jsem odsála to první mléko, které jsem tam nalila, aby se spotřebovalo do 24 hodin, jak tu už je napsáno. Mateřské mléko je hodně tučné, takže po nějaké době v lednici se ten tuk vysráží na stěnách. Pokud by se pořád lahvička vytahovala a vracela, tak mi to přijde jako zbytečné teplotní změny.

lucajda17
19. pro 2016

@sandi777 Jeé,tak to já nikdy nedělala,hups.Co už.

ladyhacek
19. pro 2016

mléko slévané by mělo mít stejnou teplotu > když je v lednici tak nepřelévat mléko z pokojovou teplotou. Mléko může stát 2-3h v pokojové teplotě (vlastně do dalšího,,kojení´´) pak vyhodit (mléko v lednici spotřebovat do 24h > hlídat tedy pokud přelévat a pamatovat si čas prvního.
Chápu správně, že odsáváš po hodině? Proč? Kojíš? A po kojení neodstříkáš? nebo vůbec mléko neteče?

sandi777
19. pro 2016

@lucajda17 ,jo a elektrická medela byla simratko, ja musela na ruční od tommee tippee a konečně to šlo 🙂

sandi777
19. pro 2016

@sukynecka01 ....příspěvek výše

sandi777
19. pro 2016

@lucajda17 jee, ja to psala tazatelce 🙂
v poho 😉