Pomoc - Velká ztráta krve při porodu a kojení. Jak mít mléko i s tak špatnými výsledky krve?

europa00
4. srp 2022

Ztratila jsem přes litr krve omdlévali jsem jim 3 transfuze a hemoglobin pouze 74 beru prášky ale strašně málo mi najíždí laktace… teď čtu ze mléko se tvoří pravé z červených krvinek a když je jich málo není ani mléko jsem z toho špatná kamarádka byla mimo více jak půl roku po ztrátě krve. Má s tím někdo zkušenost jak mít mléko i s tak špatnými výsledky krve ? Děkuji moc chci kojit

hani_na
4. srp 2022

@europa00 Taky jsem měla velkou krevní ztrátu z porodu. První tři dny jsem neměla malého u sebe, chodila jsem "kojit" na JIP, ale to bylo málo, z porodnice šel s UM. Doma s odsávačkou, litry vývaru a kojícím čajem a stravou s hodně bílkovinami jsem se rozkojila, že malý přibýval kilo měsíčně jen z kojení. Držím palce✊

sikkacirek
4. srp 2022

Já měla ještě větší ztrátu krve než ty a měla jsme z toho i panické ataky pak a jako kojení bylo peklo, rozkojila jsem se snad po třech měsících, krvácela jsme 4 měsíce od porodu.....brala jsme léky, pořád jedla vývary a masa, kojila nonstop a odsávala (což třeba půl hodina a jen 10 ml), nosila na naháče v šátku, tři laktační poradkyně, sem tam zoufale um a prostě celý šestinedělí fakt vlastně jsem jen ležela s dítětem na koze a vážila, kojila, vážila :D...bože bylo to děsný :D...ten 4 měsíc to najednou pak už bylo dobrý, že třeba jsem mezi kojením měla i nějaké pauzy :D, ze syna byl i buřt :D...nakonec jsem kojila 15 měsíců :D :D..teď s druhym prckem to teklo samo hned, ale věděla jsem, že znova bych tu hrůzu už nedala, kdyby to nešlo :D..takže jestli kojit chceš, tak to prostě půjde, jen hold se to musí přežít, ale pokud bys z toho měla být psychicky v háji, tak je lepší dát um a být v pohodě....Tak snad bude vše ok!

rnika
4. srp 2022

Já skončila po porodu na JIP a krevní ztráta také víc jak litr. HOdně jsme pila, říkali mi, že to je pro kojení základ - rozkojila jsem se ještě v porodnici, pak už problémy nebyly.

la_amanita
4. srp 2022

Kdy jsi rodila? Já skončila kvůli komplikacím na ARO, infuze jsem dostávala čtyři dny a železo brala dva měsíce. Kojit jsem se začala snažit až dva dny po porodu, ano šlo to pomaleji než poprvé, ale bez jakýchkoliv pomůcek a podpory (UM, cévka) jsem kojila po třech týdnech.

martulka88
4. srp 2022

@europa00 Po SC jsem ztratila dost krve, hemoglobin i železo velmi nízké. Dostala jsem dvě transfuze. Pila jsem od prvních dní (ještě v porodnici) kojící čaje apod.. Šla jsem domů a tím, že malý je na UM. Rozkojila jsem se až nějak 7.den.

europa00
autor
4. srp 2022

@martulka88
@la_amanita
@hani_na

Holky děkuji no mě ještě druhy den udělali revizi stejně krvwvim ale nevím jestli je to v normě u syna si už nevzpomínám tam byl ale bezproblémový porod. Teď jsem měla prý strašně velkou placentu a ještě rodila 4 kulového Macka když normálně vážím 55 kilo 🙈🙈🙈 bylo to otřesné opravdu jsem myslela ze tam umru jak jsem začala omdlevat po porodu té placenty. Ha teď obou prsou dostanu třeba 20 ml plus malý ještě 15 zbytek se dokrmuje. Kojici čaj nám a léky železa taky. Tqk jsem zvědavá

shirilka
5. srp 2022

@europa00 Máš předepsané železo?

levandule_k
5. srp 2022

Pokud máš málo železa, zkusila bych doplňovat melasou.

Tohle jsem si kdysi zkopírovala a uložila z jedné stránky o bylinkách:...tady něco o železe a třitonové melase. Pokud máte ve svém okolí někoho, kdo trpí chudokrevností z nedostatku železa, a bere tablety, je možné, že je špatně snáší. Je nepřirozené, aby lidské tělo přijímalo železo ne ze stravy, ale z tablety, kterou někdo vyrobil v chemické laboratoři. Samozřejmě mnohem lépe se vstřebává železo ze stravy.
Je to právě třtinová melasa, která je velkým zdrojem železa, takže může lidem s chudokrevností pomoci. Třtinová melasa má mírně nasládlou chuť, kterou by připodobnil ke karamelu (ne každému melasa chutná). Můžete si ji dát do jídla, do kávy. Ale ani s třtinovou melasou byste to neměli přehánět. Pokud má tělo nadbytek železa, železo se kumuluje a škodí. U chudokrevnosti je tedy vhodné chodit k lékaři a dělat si rozbory krve. Prostě všeho moc škodí 🙂 Dávkování melasy je 1-2 polévkové lžíce ideálně dopoledne (lépe se vstřebává). Na třtinovou melasu jako skvělý zdroj železa mne upozornila má kolegyně bylinářka a nutriční terapeutka Zuzana Švédová.

Jinak jako babská ráda u nás v rodině koluje, že je dobré jíst hovězí vývar na posilnění.

martulka88
5. srp 2022

@europa00 Já jsem měla přirostlou placentu u obouch porodů, přičemž u druhého mi tu část, která byla přirostlá, nechali, jinak bych mohla vykrvácet. Bude to půl roku od porodu a ještě mi s MS neodešla - trošku se už zmenšila. Ale chodím na pravidelné kontroly a doktor mi v červnu řekl, že by do půl roku měla odejít. Zkus minimálně 3litry vody, do toho vývary a kojící čaje (nejchutnější byl pro mne od lerose BIO kojící). Jinak ještě bych zkusila zavolat LP, ta mi taky pomohla 🙂

europa00
autor
5. srp 2022

@shirilka ahoj Jj v tabletach beru

europa00
autor
5. srp 2022

@levandule_k děkuji mrknu

ovcekoule
Odpověď byla odstraněná
Zobraz