Přechod na UM, malý odmítá flašku, lžičku

s_arka
10. dub 2016

Ahoj maminky,
přecházíme na UM (malý 5 mesicu) . Maly odmítá pit z flašky a i když mu dávám lžičkou, mléko prska a pláče. Vyzkoušeli jsme už Nutrilon dva druhy, Hipp a Sunar. Nic. Flašku máme od Nuku a Avent . Už si nevím rady. Nechci ho trápit,ale musím přestat kojit. Mate někdo podobnou zkušenost? Moc dekuju!

karlajasmine
10. dub 2016

Pokud to neni naprosto nezbytne nutne pro vase zdravi, tak bych s kojenim v tomto veku neprestavala.. dite to nepochopi.. na flasku uz ho nejspis nenaucite, kdyz ji od narozeni nemel. Mymu synovi je 5,5 mesicu, od narozeni nemel (nechtel) flasku ani dudlik a absolutne z toho neni schopnej pit.. chtela jsem mu dat nedavno caj, protoze byl nemocnej, a vubec.. nevypil ani kapku.
Jedina vec, ze ktere muj malej pije, je MAM Hrnek Starter Cup 4+ mesicu.. Je to hrnek s uchy, ktere muze malej chytit, a kdyz hrnek kouse, tak z toho tece caj. Ale pouzivam to jenom jako doplnek k prikrmum - pije z toho pomalu a vypije treba 10,20ml caje max.. proste aby zapil treba tu mrkvicku, co mu ted davam.
Ale pokud musis opravdu prestart kojit, tak bych zkusila prave takovyhle nejaky hrnek, kdyz flasku nechape.

promar
18. dub 2016

Máme podobný problém. Malému je osm měsíců, porad kojim a už samozřejmě prikrmujeme. Malý nechce vůbec lahev, ze lžičky vypije par dousku čaje. Snažím se mu třeba naředit zbytek prikrmu, abych do něj dostala víc tekutin. Bohužel nechce ani trénovací hrnecek. Dudlik máme spis jen na spaní. Bohužel je odmítání lahve častý problém plně kojenych děti, tedy podle toho co vim ze svého okolí. Ale musí se jim prý lahev porad nabízet. Aby si zvykaly. My ji máme taky spis na hraní než na piti. A to už jsem koupila i lahev od mumijumi, která je podobná lidskému prsu. Jinak známá ted radila, ze všechny tři děti od devátého měsíce učila jednou denně na UM i při kojení, ale taky to trvalo než si zvykly. Kamarádka když odstavovala po roce dítě tak nechávala pres noc jen manžela s lahvi, aby se postaral. Když ditko pochopilo, ze maminka prostě nepřijde tak začalo pit i z lahve, ale bohužel se to neobejde bez křiku. No přeji vám úspěšný přechod na UM a držím palce.

sedmikraska84
18. črc 2016

U nás bohužel to samé.Malé je 6,5měsíců a od pátého zkoušíme lahev a příkrmy.A problém s lahví velký.Už jsem měla málo mlíčka a musela jsem dokrmovat a bohužel nechce lahev.Ale to tak,že absolutně odmítá a je to s velkým hysterickým křikem jen vidí lahev a nedá si vůbec nic.Mám už 6 lahviček a mám nutrilon i sunar o kterém říkají,že je lepší a nechce nic,pak přestala i ze lžičky a teď papá ze lžičky občas jak vrabec a pořád kojím.Lahvičku už jsem vzdala a jsme obě v klidu.A také jsem ze svého okolí zjistila,že když se začne s lahvičkou déle tak je to problém.A malá mi nechce ani čaj ani vodu.