Prso jako dudlík, jak to syna odnaučit?

kaimic
4. kvě 2016

Jdu si pro radu. Malej (10m) je kojený a nechtěl od mala dudlíka. Teď byl nemocný a udělal si z mého prsu v noci dudlík. Jsem z toho už šíleně unavená. Protože jen chce dudlat a u toho spí, jak ho odtáhnu tak brečí. Kamarádky mi poradily dudlík od Aventu. Ten jsme ještě nezkoušely. Myslíte, že je dobré ho teď učit na dudlík? Nějaká rada jak ho odnaučit od toho dudlání prsa? Děkuji.

mandala
4. kvě 2016

Měla jsem stejné u všech dětí, dokud jsem neodstavila, byly na mne přisáté a běda, když jsem se odsunula. Jinak s tím dudlíkem, nevím no, v 10 měsících už mě přijde docela dlouho, záleží, jak chceš ještě dlouho kojit, já právě kvůli tomu odstavila v noci, když bylo malému něco kolem rok a čtvrt a kojila jsem už jen přes den.

iveta93
4. kvě 2016

Nebylo to tedy v 10 měsících, ale díky dudlíku jsem kojila jenom měsíc. Já bych to vydržela. Navíc potom ho budeš zase dudlík odnaučovat. Chápu, že dělat dudlík ze sebe je únavné, ale nevím jestli si ve výsledku nepřiděláš víc práce.

kaimic
autor
4. kvě 2016

Nechtěla bych mu dávat uz dudlík,také si myslím,že je už velký. Chtěla bych kojit alespoň do roka,tohle je opravdu náročné.

naomi6
4. kvě 2016

@kaimic Myslím, že ti dudlík už ani nevezme. Já jsem kojila syna téměř do dvou let ve dne v noci, takže úplně chápu, co prožíváš. Je to náročné. Byla jsem už pak tak unavená a vyhublá, že jsem musela skončit ze dne na den. Jednu noc řval, ale pak už byl klid. Držím palce a přeju pevné nervy.

kaimic
autor
4. kvě 2016

@naomi6 Docela se bojit toho přestat. Malej je závislák. Kolikrát nechce ani napít čaj, protože ví,že je prso. Večer i usíná u prsa,zkoušela jsem ho dát do postýlky bez prsa a to byl konec. Hodně plakal,a place (kludne 30 min) dokud prostě si ho nevezmu. Je to opravdu náročné.

naomi6
5. kvě 2016

@kaimic Odstav ho jen v noci. Bude to třeba pár dní trvat, ale stojí to za to. Vyspíš se a přes den můžeš kojit dál. Moc držím palce. Je to boj, znám to sama.

hz
5. kvě 2016

jen k dudliku: syn od narozeni dudlik vubec nemel. Pak jsem v 7m odjela na cely den pryc a hlidala tchyne. vecer jsem se vratila a syn dudla v puse. od te doby ho vyzadoval i pres den, pritom predtim ho vubec nechtel. pomalu ho odnaucuju, ma ho jen na usnuti, ale rada bych ho uz dala pryc ,ale proste to nejde....doporucuji vydrzet a dudla nedavat..
ke kojeni:odstavl se sam v 16m...

kaimic
autor
5. kvě 2016

@naomi6 a jak jsi to dělala večer když se vzbudí...jen napít z flašky?

naomi6
5. kvě 2016

@kaimic Nabídla jsem čajík, ale ten stejně nechtěl. U nás to trvalo naštěstí jen jednu noc. To fakt prořval, ale druhou noc už spal a ani se nevzbudil. Ale bylo mu 22 měsíců.

gnozka
6. kvě 2016

Kamarádce pomohlo ze se na par dni odstěhovala z ložnice . Maly spal jen s manželem a u toho věděl ze prso nema . A necítil mléko . Neříkám ze to funguje u každého ale můžete to zkusit .

kaimic
autor
7. kvě 2016

@naomi6 no tak to nezbralo..jen pláče a pláče..budu to muset chvilku ještě vydržet a pak asi úplně odstavit

petrasipkova1
7. kvě 2016

@kaimic no ono je rozdíl 10 m a 22 m, vždyt mají uplně jiný rozum, mám taky 10 m, kojim pořád plně, dudlíka má, vzala ho na milost až v 5 měsících a ted když jí začal růst první zub jsem za něj ráda, nechám jí ho, co jí porostou zuby a pak ho prostě vyhodíme, když už bude mít rozum a pochopí, že dudu není. Kdybych jí ted nedala v noci prso když se vzbudí, tak se uřve k smrti, nedokáže to ještě pochopit, v noci ale dudlík nepoužívá a když se napije mléka tak usne a prso jí vypadne - spíme spolu. Dudlík vyžaduje na usínání přes den. Jinak ho v puse nemá, jen když se prořezával zub, tak jsem jí ho zkoušela i přes den, ale moc ho nechtěla 😉 Máme tu kytičku z tety, jiný dudlík nevzala.

martina468
7. kvě 2016

@kaimic ahojky,ja tohle zazila u prvorozene dcery,kojila jsem ji do 3 let,mela ze me taky dudlika,pomohl muj nastup do prace a ze uspaval manzel!!u tak maleho ditete tedy nevim,ale ja.bych zapojila tatku,at to zkusi

eficenka
7. kvě 2016

@kaimic
u některých dětí to tak prostě je, chce to vydržet.
první dcera cca od 4 měsíce do 12 měsíců se kojila snad co půl hodiny, byla jsem vyštavená a ve 13m přišel zlom - místo prsa jsem ji zskoušela hladit a zpívat - očbas to zabralo a občas ne a ve 14m spala celou noc 🙂
druhá dcera to samé a přestala vyžadovat kojení tedn na 2 letech... každé dítě je jiné , u první fungovalo jen hlazení a zpívání, u druhé to nefungovalo, nefungovala ani lahvička s mlékem, vodou, čajem atd... takže se řídit podle toho - o na dítě platí, vyzkoušet můžeš vše..

evulina77
7. kvě 2016

@kaimic prostě se rozhodni a v noci nedej, nebo tolikrát kolik budeš chtít ty. V 10 měsících je ještě malý. Já bych uspala normálně u prsa, pak dala třeba kolem 12 a pak až třeba kolem 5. Jinak buď striktní. Asi budete mít výživné první dvě tři noci, ale půjde to. Přes den koj normálně. Bude to dobré....

lenkalenulka
7. kvě 2016

Vydrzela bych urcite to bude prechodne taky jsem mivala takove dny kdy uz jsem byla utahana ale vzdy to po par dnech preslo ..moje mala nemela dudlik takze jsem to brala jako soucast kojeni ze se potrebovala nekdy jen uklidnit nebo kdyz bolely zoubky.. Zkuste misto prsa podat parkrat za noc vodu v lahvicce mozna to bude stacit

kaimic
autor
7. kvě 2016

Všem děkuji za rady, moc si toho cením. Malej mi nechce právě ani ten obyčejný dudlík tu kytičku. Večer jsem zkoušela mu dát napít vody z flašky,ale vůbec nechtěl. Plakal a chtěl prso. Už jsem i zkoušela,že když se malej vzbudil,že přítel šel k němu,že ho uspí. Ale zase plakal do doby než jsme přišla já a pak ztichl. Asi to opravdu chce čas a výdrž než se to dá do klidu...

terka_85
7. kvě 2016

Synkovi je 11 měsíců. Odmalinka odmítá dudlík, nechtěl ani pít z učícího hrnečku ani z flašku (přišlo mi jakoby to neuměl), donedávna byl kojený - taky závislák na prsu, hlavně v noci.
Nedávno se to ale zlomilo a najednou začal pít vodu z toho učícího hrnečku i flašku mi vezme. Už je to cca 4 dny a prso mu vůbec nechybí, vlastně jsem ho odstavila. Už jsem neměla skoro žádné mlíko, prso pro něj bylo vlastně spíš dudlík.
Myslím si, že to chce opravdu vydržet a dát mu čas, jako se vším 🙂

evulina77
7. kvě 2016

@terka_85 a jak víš, že jsi neměla žádné mlíko?

kaimic
autor
7. kvě 2016

@terka_85 me hrneček chce..z toho pije.. dělá s ním i blbosti. Jen když má velkou žízeň prijde si pro prso

evulina77
7. kvě 2016

@kaimic mě všechny dcery začaly regulerně pít až po roce a čtvrt, do té doby bylo na pítí prso a s ostatním si jen hrály