Reflux u 8týdenní holčičky, jak jí ulevit?

ivuska1986
30. lis 2017

Ahojky holky, máme doma osmitydenni holcicku a objevil se nam pred tremi tydny nejspis reflux, jeste to nemame potvrzeny, v po jdeme na ultrazvuk. Projevuje se to tak, ze mala polyka natraveny mlicko, tento proces ji i vzbudi, kdyz place a prijde to na ni okamzite prestane plakat a zacne se soustredit na polykání. Po kazdem jidle ma skytku a mlicko ji zhruba za hodku, dve po basteni obcas vylitne nosem i pusinkou. Mame zvednutou postylku, po basteni krka, mame ji ve vysene poloze 15-30 minut. Jde ještě neco dělat, abych male ulevila? Je kojena. Kdy to zhruba odezniva? Diky za zkušenosti.

jani79
30. lis 2017

Naše holčička má 2,5 měsíce a má také reflux. Zvrací po každém jídle a to několikrát. Musela jsem dokupovat hromadu bodýček a overalů, protože naše spotřeba je enormní. Máme také vyvýšenou postýlku, malá pije s pauzama na odříhnutí, zacházíme s ní jako s plným hrníčkem, ale mám pocit, že je to pořád stejné. Dle lékařky je to nejhorší kolem druhého měsíce. Jediné co jsem objevila jsou slintáčky, vyměním jen ten a nemusím malou přeslíkat, tím pádem ji méně zvedám bříško a zadeček a tudíž méně zvrací.

lumixii
30. lis 2017

Moje malá měla také reflux, trpěla tím až do 8 měsíce. Naše paní doktorka nám dala "něco" už nevím jak se to jmenovalo a přidávalo se to do mateřského mlíčka na zahuštění. Kupovali jsme to v lékarně. Ale opravdu nevím, už ten název.

kamste
30. lis 2017

Hezký článek http://www.kojeni.net/pruvodce-kojici-zeny/18-B...
Moje nejmladší taky intenzivně ublinkávala i dlouho po krmení.
Dávala jsem jí bryndáčky, sobě na rameno froté ručníček (neteče to po něm tak rychle jako po látkovce a nemusí se tak moc uklízet), na křeslo pod sebe pro jistotu taky ručník nebo deku, šátkovala jsem (hezky si v tom odříhla), po krmení jsem jí nechávala podudat malíček (jako při dokrmování po prstu) později pak dudlík.
Nic moc výrazněji nepomohlo, ale aspoň trochu jí to ulevilo a nebudila se poblinkaná... Uklidňovat se to začalo kolem 9. měsíce. Teď je jí 1 rok a už má klid.

ivuska1986
autor
30. lis 2017

@kamste moc díky👍

smikri
30. lis 2017

Řešila jsem reflux téměř hned po narození u syna a doktorka mi doporučila sirup Gastrotuss baby a dost mu to pomohlo.Takže za mě určitě doporučuji 😉

mievsa
30. lis 2017

Moje dcera taky blinká a pomáhá sirup Gastrotuss baby👍

ajja87
30. lis 2017

Neporadím co na to, protože my dělali vše co psaný výše plus po čtvrtém měsíci nám bylo doporučeno dávat občas rýžovou kašičku,aby se ji to v bříšku zahustilo.Jinak žádný sirup nebo podobně jsme neužívali.Od pátého měsíce se to začalo lepšit a kolem sedmého už byl pokoj.

evaaskalova
30. lis 2017

My meli tez reflux, do 4mesicu. Dr.nam doporucila nutriton na zahusteni mlicka, ale potom mela mala prdiky,takze se to muselo proste vydrzet. Drzim palce,at to odezni brzo 🙂

ivuska1986
autor
4. pro 2017

Holky jeste mam dotaz, v prubehu toho, co mely deticky projevy refluxu byly taky tak neklidné? To nase stesticko, kdyz se mu nahrne nahoru natraveny mlicko, tak neblinka, ale zpusobi ji to slineni ve forme bublinek a vzbudi ji to, zacne plakat, polykat a nespokojene mávat rucickama, ta nespokojenost trva prevaznou vetsinu dne, uz jsem z toho fakt zoufalá

kamste
4. pro 2017

@ivuska1986 přesně - doud si neodříhne, tak se vzteká. U prvorozený jsem si to vykládala jako hlad a šla hned kojit (a ona pak o to víc blinkala), druhej se rovnou odtahoval od prsa dokud si nedoodříhal a třetí byla vysloveně vzteklá (a ta to měla nejhorší - ta nepřestala ublinkávat ani s příkrmy ale až kolem 1 roku).

mievsa
4. pro 2017

@ivuska1986 Jsou neklidné, protože je pálí žáha jak se jim vrací obsah žaludku☹

mamitom
4. pro 2017

Syn jak byl prcek tak neměl sice silný reflux, ale bylo to silně ublinkané mimino až skoro do roka. Taky jsem přikupovala oblečení... Na spaní pomáhalo silně zavinout ruce a to prakticky nezvracel. Plus teda vyvýšená poloha na klínu a nechat vždy odříhnout. Ovšem někdy to trvalo i hodinu... Zkusila bych i ten gastrotuss, ovšem tehdy jsem o něm nevěděla.

ivuska1986
autor
4. pro 2017

Tak to my rihame pokaždé, akorat obcas v noci spi hned po kojeni tak tvrde, ze si nekrkne, jinak krka i behem kojení. Jj, sirup proberu ve stredu s doktorkou, dneska zkousim ten nutri... na zahusteni mlicka, tak uvidim. Diky za rady

ivuska1986
autor
8. pro 2017

@evaaskalova no, po nutritonu se nemuze vykadit, vzdycky kadila kazdy den, ted nic, holky nevite jak ji pomoc aby se vykadila?

ivuska1986
autor
8. pro 2017

@smikri ahoj, prosim Te, tak jsem ten sirup koupila po porade s doktorkou a mala ho nechce, nemas nejakou radu, jak to do ni dostat? Zkusila jsem po lzickach, strikackou a zatim bez uspechu. Asi si musi zvyknout na tuhle chuť.

domini_moj
8. pro 2017

Ahoj, u dcérky nepomohol Nutriton (z toho mala zápchu), ani Gastrutuss. Podarilo sa mi na doporučenie známej zohnať Nexium 10mg, úlava bola viditeľná hneď na druhý deň, a to dávam len tretinu dávky, keďže dcérka nemá reflux až tak silný. U nás (ČR ani SR) bohužial nie je vo forme pre deti dostupný, mám dovezený z Francúzska. https://www.google.cz/search?q=nexium+esomepraz...

ivuska1986
autor
8. pro 2017

@domini_moj presne, uzivala jsem nutriton den a mala se uz druhy den nemuze vykadit. Nevíš, jak ji mam pomoct?

smikri
8. pro 2017

@ivuska1986 ze začátku jsem v odmerenem množství namacela dudlík (po tom syn vždycky šel,takže postupně přes dudlík do sebe dostal to potřebné množství) a pak jedine co jsem používala byla “stříkačka” z Nurofenu.Syn s tím taky chvíli bojoval,ale jak se to stalo rutinou,zvykl si a zvládal to bez problému...bohuzel vic asi neporadím,ačkoliv bych velmi rada.

mievsa
8. pro 2017

@ivuska1986 Já sirup dávám přes malíček a stříkačku a pak hned dudlík. Hezky si to saje😀

ivuska1986
autor
9. pro 2017

@mievsa díky taky me to napadlo, jen ji nerada saham do papulky. Ale nic jinyho mi asi nezbývá😇

ivuska1986
autor
9. pro 2017

A holky nevite někdo jak pomoci male od zacpy po nutritonu? Hlavně, ze jsem se ptala doktorky, zdali ji to nezacpe. Diky

martyina
9. pro 2017

Moje malá má 6 měsíců po kojení mi vždy poblila 2 pleny latkove. Máme poblíže snad vše, gauč, koberec prostě vsude. Doporučili nám Nutriton na zahuštění to absolutně nešlo ta příprava pro kojení no prostě ani to nepomáhalo. Do 3 měsíců jen plakala pořád ani přes den nespala pak spala v noci celou Michal byla unavená od 3.5 měsíce sem začala dokrmovat od 4 nekojila vůbec a bylo líp. Někde ve 4.5 měsíce nám řekli ať dáváme Nutrilon ar a musím říct že je to lepší . Ten sirup gastrotus mám taky, ale že by to nějak závratné pomohlo. Je to lepší po příjmech typu banán normal. Když dám přesnídávku snad celou vyblije (teklava konzistence) na prohlídce mi řekli že nejčastěji to odezní kolem 6 měsíce. Ale musím říct to je na UM je to spokojene usměvavé miminko.

ivuska1986
autor
9. pro 2017

Tak holky, rektalni rourka zabrala, měla fakt tuhy tahly hovinka, nutri... a jine sracky na zahusteni stravy uz nechci ani videt. Gastrotuss zdá se, ze zabírá, malá se nedavi, ale nervozni je furt😇 tak uvidime, zdali se to zlepší. Diky za příspěvky.

domini_moj
10. pro 2017

@ivuska1986 rektalna rurka a na ďalší deň to už bolo ok.

ivuska1986
autor
16. pro 2017

@mievsa ahojky, tak jsme nasadili gastrotuss, uzivali dle návodu, ale malá se po nem nemuze vubec vykadit. Měli jste taky tenhle problém? Díky moc

domini_moj
16. pro 2017

Nie, nemali. Gastrotuss znášala dobre :/

mievsa
16. pro 2017

@ivuska1986 Ne, kadí normálně buď denně nebo jednou za dva dny

keksikova1
16. pro 2017

@ivuska1986 ano,naše mala mela zácpu i po Gastrotussu, nepomohlo nic.

monunkaaa
16. pro 2017

Nam hodně pomohla Biogaia. Pokaždy,když jsem si malou vzala na odrihnuti, tak mrskala nohama,hopsala a všechno litalo. Tak místo odrihnuti ji po kojení dám na chvíli do vajíčka a zlepšilo se to. I doktorka říkala,že je lepší,když ji neberu na rameno,než aby pokaždy všechno vyblinkala. Teď ji jsou tři měsíce a konecne dobrý. Ale ta spotřeba oblečení byla taky šílená.

mievsa
16. pro 2017

@monunkaaa Delam to stejně, po krmení do lehátka a je to lepší. Teď ve 3 měsících se to zlepšuje, někdy vydrží do odpoledne v jednom bodynku😀

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru