Samoodstav a bolest bradavek. Co pomohlo?

kafr
28. zář 2019

Má někdo podobnou zkušenost? Co pomohlo?
Dceři je 17m, začátek kojeni byl opravdu krutý. Celý měsíc mě strašně bolely bradavky, jako by mi je řezala. Nakonec se to zklidnilo, kojení jsme si užívaly a z dcerky se stala naprostá kozofilka.
Ještě v létě jsem kojila opravdu hodně často (po snídani, svačině, obědu, svačině, po večeři na usnutí, v noci se budila co 2-3h a když rostly zuby tak i víc). Teď postupně "zapomíná" se napít a přes den kojim cca 3x, v noci 2x.
Problém je ten, že mě opět strašně bolí bradavky. Nejdřív jen jedna, pak to přešlo a začala druhá a dnes už obě! Opět bodavá řezavá bolest během celého sání. Je to tím, že jak kojim míň, tak si bradavky "odvykly"? Na bradavka h žádné viditelné změny.
Díky za tipy , co s tím. Velká už je dost, v nejhorším kojení utnu.

areh
28. zář 2019

Já kojím syna jen 2x denně před spaním, ale když byl nemocný, kojila jsem ho častěji (nechtěl nic jiného jíst, pít). A to jsem taky trpěla. Myslím, že je to tím, jak píšeš, bradavky si postupně odvykly.

olga_
28. zář 2019

@kafr Starší se kojil do samoodstavu ve 3 a 1/4 letech a toto neznám. Spíš jestli to není kvasinka...

kafr
autor
28. zář 2019

@areh Ono to napadlo manžela, mi to přišlo jako blbost, že by si takhle rychle odvykly, tak dík za zkušenost.
@olga_ to mě taky napadlo.... Zkusím namazat, jestli to pomůže.

monaluza
30. zář 2019

Podle mne jde spis o snizeni produkce mleka, dcera tak musi vic "tahat", a to vas pak boli...

kafr
autor
30. zář 2019

@monaluza taky pravda. Všimla jsem si, že je přisátá strašně pevně. Naštěstí je to zlatíčko a tohle si dala vysvětlit, že mě to bolí a musí pomalu. Večer jsem ji už dala učící hrnek s mlíkem, sice nadávala, ale vzala to.

To jsem netušila, že konec kojení je taky bolestivý 🙄

petulejan
30. zář 2019

Já ze začátku používala kloboučky,pak jsem postupně Skousela bez a bolest byla šílená,teď už jedem úplně bez a bradavky si zvykly. Při největší bolestí jsem mazala Purelanem. Takže je možné že je to tím.

svntvt
30. zář 2019

Ahoj, nemusi to byt Tvuj pripad, ale mela jsem to podobne a bylo to kvuli spatnemu prisavani. Tim, jak casteji pila z lahve (brcko) se to prisati menilo a nakonec jsem kvuli tomu musela prestat kojit, pac me to nejen bolelo, ale na bradavkach se mi zacaly delat bolaky apod. Jakmile jsem prestala kojit uplne, prsa byla jako nová 😂 tak zvaz zda pokud chces dal kojit, tak z ceho ji davat piti mimo kojeni... Muze te to bolet kvuli tomu.