Stolice kojeného miminka, jak má vypadat?

belleelle
3. lis 2014

Zajímá mě,jak má vypadat stolice kojeneho miminka.
Vím,míchaná vejce,ale čerstvá nebo uz hotova? (Omlouvam se za přirovnání)
Mame 7 tydnu a mely jsme asi prujem,dala jsem swiss lactobacily baby.omezila mléčné výrobky.ted to vypadá jako cerstve žloutky s kousky.je tam dost hlenu,ale neni to vodnate.mam strach,co to je.cele 2 dny krásné spinka,pripada mi,ze u kojeni uz nechce tolik.mozna uz ma sílu a nadané si dost.
Nevim,zda jít k Dr.

dokument
3. lis 2014

je to takove ridke konzistence, oranzovo, hnedo zlute, bile kousicky muzou byt. Nemela by byt zelena stolicka, ale zase kdyz normalni stolicka je starsi, tak zezelena - neni duvod k obavam. Muj syn kakal pri kazdem kojeni a mozna i mezi 🙂)) takze jen kdyz jsem si nevsimla, ze kakal, tak to zezelenalo trosku, ale jinak oranzovohnedozlute 🙂

emin
3. lis 2014

LP stolice vypadá zpravidla jako řídší míchaná vajíčka, tedy žlutavě oranžová kaše. Hutnost ale dokonce I barva je však velmi variabilní a není výjimkou, že je stolice I zelená či hnědá a stale to není nic závadného. Stejně jako konzistence od husté kašičky až po vodnatou s malými jakoby kuličkami, které zůstanou v pleně a zbytek se vsákne. Do 6. týdne by měla být stolice min 1x denně poté může I na několik dní zcela vynechat a pokud to není spojeno s kolikou - bolestmi bříška, zvracením apod není třeba to řešit žádnými šťávičkami, rektální roukou apod, jen byste věc mohla zkomplikovat.

belleelle
autor
3. lis 2014

@dokument tak ta barva sedí,taky bych ji tak popsala.ale nevim,jestli ty hleny jsou správně.

dokument
3. lis 2014

@belleelle velmi ridke vetsinou

emin
3. lis 2014

LP hlen bývá znakem nesnášenlivosti bílkoviny kravského mléka. Zkuste vynechat z jídelníčku mléčné výrobky, zvláště, kdyby hleny byly časté.

ivetacuky
13. dub 2015

Dobrý den, emin měla bych dotaz. zbarvila se nám stolice ze žluté do zelené barvy. Je to špatně?? Plně kojíme, pravidelně čůráme a kakáme několikrát denně, na váze také přibíráme, ale někde jsem slyšela, že když je stolice zelená miminko je hladové? Děkuji za odpověď

emin
14. dub 2015

@ivetacuky Buďte úplně v klidu, barva i konzistence stolice se mění dle zralosti trávicího traktu miminka a také dle složení stravy matka. "Hladová stolice" pokud tak vůbec můžeme mluvit je hnědá a výrazně páchne. Pokud je vše tak, jak píšete, je to OK.

radka116
16. dub 2015

@emin můžete mi poradit, mám 2měsíční holčičku a 3 dny se nemůže vykadit. Jedině přes rourku a tou to neprojde jak je to husté, že stolice teče okolo. Nevím jestli to má souvislost, jsem od minulého týdne nastydlá. Nic neužívám jen piji čaje (kojící a fenyklový) ale v lékárně jsem si koupila cucací bonbony bez cukru. Nebo co bych mohla dělat špatně?

emin
16. dub 2015

@radka116 Dobrý den, nemyslím, že důvodem jsou bombony. Zkuste malé nasadit probiotika pro děti (např. Bio Gaia), můžete zkusit ze stravy vyloučti mléčné výrobky, také někdy způsobují poíže. Co nejvčastěji kojte, zkuste miminko polohovat, cvičit s nožičkami, pomoci malé se vykakat i jinak než jen přes rourku (patrně tak činíte, ale zaznít to musí) Zkuste nasadit i sobě např. Hylak.

radka116
16. dub 2015

@emin Děkuji za odpověď a rady. máte pravdu, všechno toto provádíme. Z mléčných výrobků jím jen jogurt k snídani. Probiotika jsme užívaly na prdíky ,ale před týdnem dobraly. Už to bylo dobré. Tak zase nasadíme.
Díky a pěkný den.

betelgeuzz
16. dub 2015

@radka116 a ji bolí bříško, nebo má nějaký problém? Kojené dítě nemusí kakat i dva týdny a je to naprosto v pořádku.

radka116
17. dub 2015

@betelgeuzz právě že jí bříško bolí. Tlačí a nejde jí to a pláče. Vím, že miminko nemusí mít pokaždé stolici. Už se mi to několikrát stalo, ale malá byla spokojená. Stalo se i to, že měla hlad, ale prsa odmítala a měla 3/4 plačtivý amok dokud jsem jí nedala rourku a ona se nevyprázdnila. Pak se v klidu najedla.
Děkuji.