Tříměsíční miminko kojím každou hodinu

kenesia
12. črc 2018

Milé maminky. Chtěla bych se zeptat, zda nemáte podobnou zkušenost. Mého synka kojim každou hodinu(přes den). Už to trvá 6 týdnů. Prcek je hodně citlivé dítko. Z hlediska psychomotorického vývoje, je hodně napřed. Přes den moc nespinká, neustále sebou šije a musí být v pohybu. Delší procházky a hodně lidí nedává, je pak přetažený a neumí se uklidnit. Podle všeho i pro to tak často pije, jako způsob uklidnění. Máte prosím podobnou zkušenost

vanea
12. črc 2018

Ahoj, ano ze začátku jsme takto jeli dlooouho...bylo období, kdy jsem kojila po dvou hodinách a pak dlouhé období, kdy to bylo fakt po hodině, ve dne v noci...nedokážu ti ani říct, kdy to skončilo, asi okolo půl roku někdy, to jsem kojila cca po 3 hodinách + příkrmy..Malý ve dne taky moc nespal, v noci taky ne..těžko říct čím to je. Ale my ho v této době mezi velké množství lidí nebrali, ani moc do kolektivů..a stejně to tak bylo. Potřeboval cítit blízkost, někdy pil, jindy jen žužlal...Kdo ví=) Nic si z toho nedělej, každé mimčo je jiné, zkus to vydržet, ono to nebude trvat věčně. Náš malý má teď 10m pryč a ve dne už kojím jen 2x, v noci taky ;) upravil si to tak sám.

evee24
12. črc 2018

No Jéje 😃 skoro rok. Přesne po 50 minutach. Od narození do roku. Proste hlad no. Chtěla hodně kontakt.

kenesia
autor
13. črc 2018

Tak mám to štěstí, že mně prcek přes noc spinká. Bez problémů i osm hodin. Nad ránem pak vydrží od kojeni do kojení klidně 2-3 hodinky a okolo 9 ranní začínají hodinovky. Ale asi to je vše tím, jak potřebuje uklidnit. Přeci jen je to malý vztekla, když se mu nedaří přetočit na bříško nebo plazit se a pak musí nastoupit maminka, vysvětlit, uklidnit a pro pohodu všech to končí u prsa. Jen je to náročné co se týče třeba procházek, když musím myslet na to, kde zrovna zasedneme ke kojení 😂😉. Maličký když potřebuje prso, je to teď hned. Jinak se situace mění v hysteraky 😣.

luj89
13. črc 2018

Ahoj,mas pocit, ze je to hodne casto? Jsou miminka, ktera jsou na prsu smad nonstop v tomto veku 😉. Muze tak i dohanet to nocni nekojeni...

kenesia
autor
13. črc 2018

@luj89 když jsme přišli z porodnice, dobře prospíval a už po týdnu jsme nechávali vyspinkat ( spal cca. 5 -7hodin v kuse, přes den skoro vůbec). To ještě pil co 3 hodinky, ve 2.mesici kojení co 2 hodiny a teď po té jedné hodině. Tím, že pije často, nepije tolik co se množství týče. Samozřejmě jde mi především o něj, jsem jeho maminka a pokud má hlad a žízeň, vždy ho nakrmim. Jen je to pro mně hodně náročné a s tím pak souvisí i únava, kratší prochazky, plánování všeho. Takže bych brala kdyby se to upravilo aspoň na ty dvě hodinky. Za spinkání v noci jsem ráda, i kdyby jsme pokračovali v tomto režimu. Spousta maminek může jen závidět nás noční spánek.

bayt
13. črc 2018

@kenesia tak mne se koji momentalne pulrocni prcek co pul hodiny, asi ma pulrocni spurt...prvni tri mesice neslezl z prsa, pak se to lepsilo

pochybuju, ze se tim uklidnuje, ma hlad

terez07
13. črc 2018

@kenesia osem hodín v noci bez kojenia je veľa,max 4hodiny a hlavne v lete, a nočné kojenie je dôležité,pre udržanie laktacie.. Inak teraz sa ti môže cez deň kojit tak často kôli teplu a potrebuje mliečko od smädu.

bayt
13. črc 2018

@kenesia Jinak moc nerozumim v cem te kojeni omezuje, ja si dle kojeni nic neplanuju, pac nekdy chce po pul hodine a jindy po dvou (kor jak je vedro, tak se chce napit). Proste nakojim kdekoliv jsem.

vanea
13. črc 2018

@kenesia neboj, je to normální (ono všechno je vlastně normální, prostě něco potřebuje - žízeň, hlad, blízkost..a pro každé mimčo je normální něco úplně jiné), myslím že teď v létě v teple může mít navíc větší potřebu a taky třeba nahrazuje to, co v noci nestíhá =) doporučuju míň o tom přemýšlet a jednat intuitivně <3 kojení je krásné a hodně důležité, tady to těžké období zažívá spousta maminek...a přijde mi, že ty které o tom moc přemýšlí, tak pak spíš tíhnou k tomu pomalu přestat, protože začnou řešit "co když mám málo mlíka, není výživné...atd" a je to...každopádně kdyby tě to nějak extrémně deptalo, miminko bylo hodně nespokojené a hlavně dlouho opravdu vůbec nepřibíralo, nebo hublo, tak ti nikdo nemůže vyčítat myšlenky na UM například;) vyprdni se na ostatní co jak kdo měl, je to o tobě a maličkém, které je jedno jediné, žádné není stejné=) Buď ráda že ti spinká, ačkoliv je noční kojení důležité, osobně bych prcka nebudila..Hodně nakojit večer a po probuzení. Ty si můžeš v noci pro podporu laktace alespoň 1x odstříkat, neměla bys mít pauzu bez kojení delší než 5-6 hodin, aby se laktace udržela a mlíčko bylo v pořádku.

bayt
13. črc 2018

@vanea ja bych taky nebudila, ostatne pokud se ve dne koji po hodine, musi mit mleka az az

packaf
13. črc 2018

@vanea dcera ve 2, 3 mšsících spala 12h. v kuse a mléka jsem měla na rozdávání a laktace nijak neubývala. Prsa jsem ráno teda měla opravdu nalitá, ale vaše tvrzení můj svišť teda vyvrací.
@kenesia pokud kojíte tak často přes den a dostatečně pijete o mléko fakt nepřijdete. Může to být žízeň, hlad, chce vás cítit a ujistit se, že tady pro něj jste a že je vše v pořádku. Máte oba 4.trimestr, zjistěte si o tomto víc, budete klidnější.

vanea
13. črc 2018

@packaf Každá to máme jinak, máš štěstí, já takové nemám teda:D leju se carem a čajema (řekla bych spíš pro pocit:D) na litry a musím to udržovat už od začátku...ale kojím furt🙂 👍

kenesia
autor
13. črc 2018

@vanea děkuji ti moc. Krásně napsané, a takové věty prostě povzbudí, uklidní sebedůvěru, odhodí krátkodobé myšlenky řešit to, čemu je nejlepší dát volný průběh a nesrovnávat, proč maminky v okolí to mají jinak. Od počátku nám s laktací pomáhala naše poradkyně ( měli jsme akutního císaře, v porodnici malý dostával UM a tím se vše už na počátku zkomplikovalo). Potom trápili prdíky, a to až tak, že záchranou byla rourka při každém přebalování (zkusili jsme samo sebou vše ostatní). A když už máme určite věci společně zvládnuté, potrápí nás zase něco jiného. Maličký je hodně citliví a tak i venku to kojení není klidové jak by mělo. Ale čím dál více chápu, že přes to, že je šikovné a chytré miminko, má rád své rituály a hlavně klid domova, kde se cítí nejvíce v bezpečí, kde se může vklidu napít, vyspinkat a poznávat. Přes to, že satkujeme, a že v šátku cítí bezpečí, není kompenzací za klid domova. Ještě jednou děkuji za tvé věty a především přístup.

lotosek
13. črc 2018

@kenesia Taky kojím snad co hodinu, a to má 5 měsíců. Akorát na procházce se už umí docela zabavit hračkou, tak to většinou domů nějak stihneme, ještě než spustí muziku, dřív to bývalo náročnější s tím časováním, aby mladému pánovi v kočáře nic nechybělo. Když je u nás návštěva, tak jsem zjistila, že je fakt nejlepší se uklidit a krmit o samotě, aby na nás nikdo nemluvil, těch vjemů je někdy už moc i na mne, natož na to dítě. Nejvíc to kojení řeší tchyně, že přece jedl před hodinou, tak teď nemůže mít hlad, ať mu zkusím dát kousek čaje. No zatím jsem mu nic takového nedala a fakt si nemyslím, že z MM by dítě mohlo nezdravě přibrat (teď má 7,5 kg). Ten noční spánek závidím, já nad ránem k němu nechci vstávat, tak si ho beru do postele, což ale znamená, že dítě se pustí prsa až ráno, ale tak zatím to nějak zvládám.

kenesia
autor
14. črc 2018

@bayt kojení je přirozená věc a nemám problém kojit kdekoli, a i přes to řešíme. Maličký je venku u kojení nervózní, přijde mi, že ani toho moc nevypije a za chvíli už má hlad. U kojení venku se i rozčiluje. Nevim zda je to prostředím, nebo mu prostě nevyhovuje poloha (doma si ho podložím polštářem).Ale jen jedno kojení mimo domov bylo klidné. Proto plánujeme.

bayt
14. črc 2018

@kenesia Jo, podobný problém jsem měla také. Nejlíp se mi mimčo venku nakojí v nosítku/šátku. Doma kojím vleže, tak je super, když si můžeme venku někde lehnout a taky nakojím vleže. Nejlbější pro nás oba je poloha v sedě, ale je jasný, že když má hlad, tak má hlad a u prsa hlady neumře 🙂

Jinak klid chce samozřejmě taky, jinak kouká, kde co lítá, nebo by ho mohlo něco i vyděsit. Takže si vybírám jako klidnější kouty. Ale zase do určité míry by si miminko mělo pomalu zvykat i na nějaký ruch. Já jsem aspoň za to, aby se dítě co nejlíp "vešlo" do mého života. Teď jsme byli skoro týden v Amsterdamu, klasická poznávačka, tak si dovedeš představit, kde všude jsem kojila. Vždyť kdybych kojila jen doma, tak se prakticky z domu nedostanu. A to teda není asi dobré ani pro to miminko, není to skleníková květina.

no_title
16. črc 2018

Je to úplně normální 🙂 syn pil i co 30 minut v tom věku. V 5 měsících jsem to jednou počítala a chtěl pít 16x denně! Ale u nás to udělal i dudlík, snižoval mi laktaci, takže měl chudáček pořád hlad. Ale je to i na uklidnění, to je pravda. Stačí víc lidí atd. a už potřebují "ujistit" že tu maminku pro sebe mají 🙂. Neboj, až začne lézt, bude to o hodně lepší. Jinak venku jsem kojila v nosítku, jinak by se taky nenapil, všechno ho ruší.