Tvrdá stolice miminka. Máme jít k doktorovi?

uzlik23
23. čer 2008

Ahoj mamči mám problém s malým, asi před 14 dny se nám změnilo kakání. kadil každý a v pohodě a teď najednou do druh den a hrozně u toho pláče, tlačí, bobek šíleně. Nemáte s tím někdo zkušenost, jak mu mám pomoct. jestli jít k doktorovi?

petraluk
23. čer 2008

Uzlik zkus švestkovou šťávu nebo hrušky, to by mu mohlo pomoc 😉

zanetka82
23. čer 2008

Souhlasím..... my na zacpu trpíme taky dlouho a vždy nam pomuže švestková šťava 😉 🙂

marketamodra
26. čer 2008

ahoj, nám se stalo něco podobného když byl malé rok a přešli jsme z nutrilonu na sunar ( podle kamarádek měl mít lepší chuť ). Hlavně nejíst čokoládu a kakao, banány apod. a dávat hodně ( my dáváme skoro každý den )nastrouhané jablko s mrkví - to opravdu pomáhá.
tak držím palce.
M.

luckaa
26. čer 2008

Ahoj uzliku,tak s tím jsme si užili až dost.Dokonce jsme skončili až na dětské chirurgii,kde tu tuhou stolici museli Nikolce vyndat.A rady,které nám dali a používáme švestkový kompot,activii,actimel,zeleninové polívky a hodně ovoce a zeleniny obecně,prebiotické sušenky,existuje i kaše od Nestle švestková proti zácpě,odvar ze sušených švestek na lačno.Navíc jsme používali Sunar a bylo nám doporučeno změnit mléko,že je dost tučnej a může tu stolici zhušťovat,tak jsme přešli na mlíko Lactum a když bylo opravdu nejhůř,tak nám předepsali Lactulosu,ta tu stolici rozředila a bylo to.Ale je to trápení,vím moc dobře jaké to je ☹

uzlik23
autor
27. čer 2008

děkuju za rady, tu švestkovou šťávku jsem zkusili, a hodně ho to prohnalo, ale i tak tlačil bobek můj malý, vypadalo že mu očka vylezou z důlku, včera už to bylo lepší, tak uvidíme jestli se to nezlepší. používám taky sunar, hmm takasi zkusím to mlíčko lactum.