Vyrážka na prsou a břichu

rianka001
2. únor 2018

Ahoj holky, nemáte některá zkušenost? Cca před 5 dny se mi objevily červené flíčky na prsou, dekoltu, břichu a zádech. Vždy večer to svědí. Myslela jsem, že mám nějakou reakci třeba na prací prášek, ale dnes mi další flíčky přibyly. K doktorovi jdu v úterý. Nevíte, co by to mohlo být? Moc se bojím.

snahnah
2. únor 2018

@rianka001 Ja mela fleky na nohach, postupne se to sirilo na trup. Na koznim mi MUDr. rekla, ze nevi, co to je, napsala nejakou michanou mast po ktere to akorat vice svedilo. Nakonec jsem to mazala konopnou masti na ekzem a po porodu do mesice vymizelo. Bylo to trochu podobne pityriasis rosea( vygoogli si fotky🙂) coz mel pozdeji syn, to mu diagnostikovala detska Dr.

maretavan
2. únor 2018

Večer je každá vyrážka většinou zhorší, teď mám vyrážku jen na jedné ruce ( zjistila jsem že mám děravou rukavici na vytírání 🙂 ). Může to vážně být spoustu věcí většinou jídlo (i když treba dřív nedělalo problém). Moje máma má vyrážku každé léto a nikdo jí nebyl schopný pomoct (doktor, léčitelka...). Hodně štěstí ať to brzo zmizí!

medulef
2. únor 2018

@rianka001 dost pomůže sudokrém, tato vyrážka může být i psychického rázu, alergie na něco v jídle apod. Já s tímto bojuji bohužel leta, je období kdy o tom nevím a pak se mi to vrátí, kožní lékařka mi nepomohla

jaja01k
2. únor 2018

A nic jineho ti neni? Ja mivam vyrazku na techto mistech, kdyz na me leze nejake nachlazeni, viroza.

priefi
4. únor 2018

@rianka001 Me v tehu se udelala na prsou vyrazka, cca na zacarku 2.trim. obvodni, gynekolog i alergolog nevedeli, co to muze byt. Gynekolog mi rekl, ze pokud to nesvedi, je to ok. Obcas to zasvedi, ale jen vyjimecne, nejcasteji, kdyz jsem se treba spotila. Po porodu na par dnu zmizla a pak se zase objevila. Nic na to nepomohlo. Cetla jsem, ze to pry muze byt alergie na oxitocin. Az po ukonceni kojeni, zacalo trochu mizet. Zaroven jsem zacala mazat kremem z dubove kury + nejake hojive latky, tak mozna pomaha tentk krem. Jinak zkus zinkovou masticku, napr.sudokrem, ta muze pomoci. Mi ale nepomohl. Na koznim jsem nebyla.

rianka001
autor
5. únor 2018

Ne, nic jiného mi není. Je pravda, že jsem asi před dvěma týdny byla nachlazená, ale už jsem se toho hezky zbavila. Zítra jdu k dr., tak jsem zvědavá, jestli mi pomůže. Docela se ale bojím. Snad to není nic vážného.

priefi
5. únor 2018

@rianka001 Pak napis, co Ti rekla, ze to je, co Ti na to dala a zda to zabralo 😉

kac_kac
2. bře 2018

@rianka001 Jak to dopadlo s vyrážkou?
Já se osypala na břiše cca měsíc před porodem, hodně to svědilo, na gyndě ani praktická doktorka nevěděli co to je. Cca deset dní po porodu se vyrážka masivně rozšířila, prakticky jsem byla od pupíku dolu celá červená, jeden velkej flek. Svědilo to ukrutně. Vyrazila jsem tedy na kožní, tam doktorka zkonstatovala že je to jakási prapodivná reakce mého těla na tu spoustu hormonů kolem porodu, dostala jsem kortikoidovou injekci, a na domu nějaké mazání, po tom to přestalo svědit, ale vyrážky jsem se definitivně zbavila až cca 3 měsíce po porodu. Kromě těch kortikoidů nezabíralo nic, jen čas.

rianka001
autor
3. bře 2018

Byla jsem na kožním a paní doktorka mi řekla, že to byla reakce na zkoušení prádla v obchodě. Kdoví jak dlouho a kde to oblečení leží. Tudíž je plné bakterií. Tělo je teď velmi citlivé a byla to reakce. Jelikož jsem těhotná, tak mi nemohla napsat aktivní látku, tak jsem vyšla s mastí LipoBase. Ztratí se to až za min. měsíc. Teď je to už třetí týden a červené flíčky už nemám. Jen mám malé strupíky, které musím neustále mazat, protože se bojím jizev. Ale jinak se nemám ničeho bát a nemá to na nic vliv.

dvojka
3. bře 2018

mně pomohla měsíčková mast, za dva dny bylo po problemu

priefi
3. bře 2018

@rianka001 tak to je fajn, ze Ti to mizne 😊 ja tu svoji na prsou mam porad, ale krem.z dubove kury zabira
@dvojka mi bohuzel ani ta mesickova, zdalo se, ze zabira a pak najednou navrat a uz nezabirala 😔

medulef
5. bře 2018

@rianka001 držím palce ať Tě to přejde a nevrátí se 🙂

mama87
3. zář 2020

Prosím Vas udělala se mi vyrážka prsa, dek
olt, břicho, záda červené fleky různé velikosti... Ale nesvedi to!! Jen vím, Že jsem se jednou více spotila v práci....

eva118
3. zář 2020

@mama87 Neškrabalo tě v krku?

mama87
3. zář 2020

@eva118 Ne to ne

eva118
3. zář 2020

Zajdi na kožní, já to měla údajně jako reakci na infekci v krku, celá jsem se osypala. Myslím, že na kožním kolikrát taky hádají. Píchla mi kalciovku a předepsala antihistaminika. Do týdne to zmizelo.

marti89
3. zář 2020

@mama87 Vypadá to vystouple, to by mohly být potničky - i je to na takových typických místech + kam může zasvítit a podráždit sluníčko.

Mně třeba dneska vyskočilo během 15 minut na noze tohle, ale už to naštěstí skoro zmizelo, vůbec netuším, co to bylo (nic nového nebo neobvyklého jsem nedělala a ani nejedla, nic mi nepoštípalo a na slunci jsem nohu napřímo neměla..

mama87
3. zář 2020

@eva118 opravdu Evy? No známý doktor matně koukl, řekl prý potnicky... Ale to se mi nezdá, děkuji za radu

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru