Vysoký tlak v těhotenství

pasteta
26. lis 2017

Ahoj holky,od zamlklého těhotenství v červnu mám vysoký tlak a to i ted jsem když podruhé těhotná.Doktor mně předepsal Dopegyt ale ten mně moc nepomohl.Zvýšil mně dávky na dvě tablety denně a pokles jen o trošku.Drastický hubnutí te´d nepřichází v úvahu, tak se chci začít víc hýbat, protože v práci 8hodin sedím.Nemáte některá tip co pomohlo Vám?

soleilll
26. lis 2017

@pasteta Obávám se, že žádný jiný lék na hypertenzi v těhotenství brát nemůžeš. Pořiď si domů tlakoměr (klidně jen od někoho půjč) a měř se v pravidelnou dobu a v klidu. Klidně můžeš brát prášky třeba i 2-0-2, ještě máš před sebou víc než půlku těhotenství, tlak ještě poroste. Je důležité ho držet pod kontrolou. Mně nepomohlo nic, jen zvyšování dávek Dopegytu a pak porod. 🙂 Neboj, brzo to uteče.

pasteta
autor
26. lis 2017

@soleilll Mně dal zezačátku jen jednu tabletu, to nezměnilo vůbec nic a ted po přidání druhé tablety se snížil jen ten druhý.První mám pořád 160. Můžu se zeptat kolik si jich brala denně ty aby ti to pomohlo?

soleilll
26. lis 2017

@pasteta Začínala jsem na 1-0-0 a postupně se dopracovala k 2-0-2, ale nutno říct, že já beru prášky na tlak už dlouho, bez ohledu na těhotenství nebo tělesnou hmotnost (ale jiné, samozřejmě). Mám vysoký spíš ten druhý, spodní (diastolický). Tohle je hodně individuální a na vysoký tlak má vliv spousta příčin, třeba stres. Každopádně je to řešitelné a není to zas taková tragédie.

pasteta
autor
26. lis 2017

@soleilll Je pravda,že už se těším až v březnu skončím v práci a přestanu řešit práci a vše kolem ní.Na jednu stranu jsem ráda,že nemusím ležet doma na neschopence ale občas toho mám plný zuby a nejradši bych zůstala doma🙂)

8slunicko6
27. lis 2017

Brala jsem Dopegyt už před otěhotněním a do 33tt jen 1x denně ale musela jsem se měřit doma...pak už jsem dostala prášky 2. Na 1.screeningu jsem měla udělaný i test na preeklampsii a vyšlo mi tam velké riziko a doktorka říkala, že bych mohla brát na tlak Godasal nebo Anopirin (teď to druhé už přesně nevím)... tak se zkus na to zeptat.

z_kopretinka
27. lis 2017

@pasteta já měla tlak vysoký před těhu, pak mi změnila léky na dopegyt, začínala jsem na 2-0-1, teď mám 2-1-1 a asi budu muset zase navyšovat. teď s tím nejde zase tak moc dělat. Jídelníček jsem v těhu dost změnila. Mám tlakoměr a měřím aspoň 3x denně ať mám přehled a když to začne lítat už nahoru tak volám dr.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru