Zkazilo se kojení, když jste daly miminku dudlík?

akmeja
26. kvě 2018

Maminky,chci se zeptat, jestli se některé z vás zkazilo kojení když jste daly miminku dudlík? Mám dvouměsíční miminko a přemýšlím nad dudlíkem (chce se furt jen chovat, když ho položím, tak pláče, ani v kočárku nechce být)

krive
26. kvě 2018

Syn kojený do 14m a dudlík měl od porodnice, dudlík přestal chtít okolo 14m. A s tím chováním, zkus šátek nebo nosítko 🙂

priefi
26. kvě 2018

@akmeja prislo mi, ze dudlik trochu zhorsoval techniku, syn se mel problem prisat a pak piti taky bylo horsi. Ale dudlik jsem v nouzi pouzivala. Kdyz mel prcek puk roku a ja mu dala dudlik vel. c.2, tak ho zacal odmitat a tim jsme s dudlikem skoncili 😊

akmeja
autor
26. kvě 2018

U prvního synka mi trochu přišlo že nám kojení trochu pokazil,jen sem chtěla znát názor i někoho jiného 🙂 Furt mi totiž chlap podsouvá dudel,ale ještě vytrvávám.

lennus
26. kvě 2018

@akmeja U nás u prvního syna ano a pomohlo omezit ho, po půl roce už to bylo v klidu a neřešila jsem to. Dali mu ho hned v inkubátoru, narodil se předčasně.
Teď máme měsíční holčičku, taky dost uplakaná a někdy ho dám, zvlášť do auta a občas mi přijde, že se vzteká u kojení, tak mám obavy. Jakoby si chtěla dudat a odpočívat a rozčiluje ji, že teče do pusy mléko. Je ale moc spokojená v šátku, tak to je pro mě řešení, abych měla občas volné ruce, pořídila jsem šátek a časem budu nosit v nosítku.
Ale znám spoustu mamin, které dudlík dávaly a potíže s kojením neměly. Laktační poradkyně ho ale nedoporučují.

akmeja
autor
26. kvě 2018

@priefi a kojení bylo po tom půl roce lepší?

kajka93
26. kvě 2018

Maly ma dudlik od porodnice a kojeni uplne v pohodě. 😊

odula
26. kvě 2018

jedna dcera dudlin a kojeni v pohode dalsi dcera dudlin a kojeni katastrofa... ale hele ve dvou mesicich uz ma mimco kojeni i sani podle me zafixovany a nemel by byt problem . ale zkus to - hak uvidis sebemensi změnu v prisati,tak dudlin vyhod ;)

lennus
26. kvě 2018

Ještě dodám, že syna jsem nakonec kojila 22měs., ale v roce jsem mu ho vzala.

calvac
26. kvě 2018

@akmeja Mam 2 syny,ani u jednoho mi dudlik nic nezkazil. Oba s dudlikem jen usinaji,jinak ho moc nepotrebuji. Z okoli ani z doslechu neznam nikoho,komu by dudlik zkazil kojeni.

akmeja
autor
26. kvě 2018

Všem moc děkuji za příspěvky 😊

myjusiatko
26. kvě 2018

@lennus diky dudliku se prave deti nenauci na prsu jen dudlat bez toho aby jim teklo mleko a casto se proto prave rozciluji.

Dudlik proste kojenym detem nepatri. Je to nahrazka prsu pro deticky na um, ktere maji potrebu sani stejnou, jako deti kojene.

jenny91
26. kvě 2018

My dali dudlík cca ve dvou týdnech na radu doktorky. Malý si ho oblíbil, ale s kojením pak byly problémy - po necelých dvou týdnech se začal často odtrhávat od prsu a byl u kojení takový nespokojený. Myslím, že ho ten dudlík prostě mátl, všímala jsem si, že když jsem mu ho dávala, většinou ho třeba půl minuty osahával jazykem, jako by si najednou nebyl jistý, jak ho správně uchopit. Když jsme vysadili, asi za týden bylo po problémech, takže si myslím, že to tím bylo. (Teď mu jsou čtyři měsíce a je to pořád v pohodě.) Chvilku mu dudlík po vysazení potom chyběl, jak byl zvyklý, ale za pár dní to přešlo a došli jsme k závěru, že tím dudlíkem jsme si stejně předtím nijak nepomohli. Zacpali jsme mu jím vlastně pusu, když jsme si nevěděli rady se záchvaty pláče, ale stejně si to nakonec vybral třeba později během dne - prostě dudlík vyplivl a křičel. Takže průměrná doba křiku přes den se nezměnila.

lennus
26. kvě 2018

@myjusiatko Díky, no zní to logicky, jenže v praxi je to dost těžké, když je dítě opravdu hodně ukřičené. Já se snažím ji utišit hlavně nošením a šátkem, ale jsou situace, kdy se třeba ráno potřebuju umý, převléct atd. a ona ječí jak pavián. A v autě totéž. Tak jen doufám, že chvilkové používání dudlíku úplně kojení nezkazí.

hanih
26. kvě 2018

Starší dcera měla dudlík od tří do patnácti měsíců a kojení nám nepokazil. Měla ho ale jen na noc, přes den většinou ne a to dobrovolně - spíš si s ním jen tak hrála, než aby dudlala. Ovšem problém s tím, že se dítko chce stále chovat dudlík vyřešit nemusí. Dcera byla a je hodně kontaktní a měla to tak, že jsme ji tím dudlíkem oblafli v noci, když spala (nebo alespoň podřimovala), ale v bdělém stavu prostě věděla, co chce - chovat, a na tom si trvala a dudlík jí byl ukradenej 🙂

marii90
26. kvě 2018

Maly mel dudlik od sesteho dne - v tu dobu jsme se marne pokouseli o kojeni, takze dostaval i UM z lahve. Do ty doby se maximalne prisal pres kloboucek, coz tedy bolelo jako 🐖. Co zacal dudlat a pit z flasky, zacal se lip prisavat a za par dni jsem mohla kloboucky odstranit a presli jsme jen na kojeni 😇😊

zabkapetka
26. kvě 2018

Dcera ma dudlik asi od ctyr mesicu, byla hodne hlidana kvuli rekonstrukci bytu a tak jsem ho tchyni nakonec dovolila. Mela jsem z toho strach, chtela jsem kojit aspon pul roku. Ted ma 11m, ma ho pres noc, behem dne obcas a kojim stale docela dost (rano, casto se stane ze i pres den, vecer a v noci), plne kojena byla do 6m. Teoreticky si myslim, ze to kojeni zkazit muze, ale zalezi jake je tve miminko. Moje je velkej savec a proste si to dudlikem zkazit nenecha 🙂 navic ho dostala docela pozde, hlavne se to nedoporucuje v prvnim mesici zivota, kdy se jeste miminka "uci" techniku sani.

ivuska1986
27. kvě 2018

@akmeja ahojky, dudlik doporucuju, hlavne pred spinkanim, nase mala ho nikdy nechtela a ted me tak pali rano bradavky, v noci se budi co hodinu, vecer bez prsa neusne-děs, odstaveni u nas bude asi výživné😰 za dudlik bych dala cele království

myjusiatko
27. kvě 2018

@ivuska1986 nekdo treba taky neodstavuje a koji do samoodstavu. Jestli te pali bradavky, muzes mit jiny problem. Kvasinka nebo podobne.

patmouse
27. kvě 2018

Dcera dudlala uz v porodnici a kojila jsem ji 19 mesicu bez jakehokoli problemu. Odstavila jsem ji kvuli druhemu tehotenstvi,protoze me prsa bolela,navic ona to pak uz mela spis jen jako rozmar a vadilo mi, ze se mi sapala do vystrihu treba i mezi lidma a vztekala se. Kazdopadne pro nas dudlik a kojeni bez problemu.

kata267
27. kvě 2018

@akmeja u nas kojeni a dudel bez problemu a za me rozhodne ano, vyresi to spoustu veci kdyz je napr.dite vztekly kvuli zubum, unaveny atd.....kdyby holky nemely dudlik tak bych snad to prso ani nezadelavala a jako fakt nechci byt chodici dudel !....jinym to treba zase vyhovuje ze maji mimco furt pricucle, je to na kazdem 😉

priefi
27. kvě 2018

@akmeja ja bych rekla, ze se to zlepsilo uz 3.m 😉

kackacka37
27. kvě 2018

Oba dudlik i kojení dohromady bez problemu: )

ladyhacek
27. kvě 2018

syn dostal dudlík 2. den po narození - kojila jsem 18m

vanea
27. kvě 2018

Zatím ne a myslím že to nehrozí, malý bude mít 9m, kojím v pohodě a dudlík má na spinkání =) Bála jsem se toho ze začátku, takže jsem ho nejdřív nechala, ať se naučí pořádně pít z prsa a teprve později dostal dudlíček.

ivuska1986
28. kvě 2018

@myjusiatko jj, kdyz to jde, tak at koji kazdy jak potrebuje a chce dlouho👍

penelopaw
28. kvě 2018

U nás to bylo spíš naopak 🙂. Kojení odbouralo dudlík 😀. Ten jsme dali poměrně brzy a zjistili jsme, že mimi je v klidu - původně jsme chtěli posečkat, protože jsem původně kojila s kojícími kloboučky, chtěla jsem se jich zbavit a nechtěli jsme mimčo blbnout. Dudlík přijalo bez problémů, ovšem když jsem si ho na noc začala brát do postele a zjistilo, že je vedle něj otevřená non stop mlékárna, tak se dudlíku rychle zbavilo a udělalo si ho z mých prsou. Do té doby ale nebyl problém a zvládali jsme obojí (i bez kloboučků).

akmeja
autor
28. kvě 2018

@penelopaw a nevadí vám že je pořád zakouslé? Mně to právě prcek dělá taky-prvně normálně papá,a pak jej už nic neteče nebo jen minimálně, tak už jen zavře očíčka a sem tam si zadudlá

kachnicky
28. kvě 2018

Dcera dudlik od porodnice, žádný problém jsme neměli, dokonce jsem dávala i flašku s MM a nic se nestalo 😉 PS: dudlik mi zachránil alespoň trochu můj spánek, bez něj bych nespala vůbec

ssandy
28. kvě 2018

Dudlik jsme meli uz z porodnice, s kojenim nikdy nebyl problem, kojila jsem 20mesicu. Dudlik odevzdala celkem dobrovolne asi v roce a pul. Asi 10dni trval prechod na lahem v s mlikem, zkouseli jsme kde co a nakonec pije jen kravske plnotucne, zadna UM ji nejela. Podle me je to kus od kusu, kazde miminko ma jine potreby.