Lék na rýmu. Ambrobene nebo mucosolvan?

ewuli
20. bře 2009

ahoj, potřebuju zkušenou radu. Náš chlapeček má virózu (rýma,kašel).při kašlání mi zvrací.nejde mu rýma osávat,ale vždy když se pozvrací tak tam má hleny.Dr. nám dopuručil tyto dva léky.ambrobene nebo mucosolvan.mám si vybrat.Jaké by jste volily a jaké máte zkušenosti Vy?Děkuji

paola.o1
20. bře 2009

my sme uzivali dva krat mucosolvan a pomohol nam. ked bude mat maly kasel dam ho zase...

zlatka
20. bře 2009

Ahojky ewuli, já jsem mělé dala párkrát mucosolvan a po tom se mi pozvracela, tak dávám ambrobene a to pije s velkou chutí, ale prý ta složka v tom je úplně stejná jako u mucosolvanu, tak nevím.Zas až tak moc tomu nerozumím. Jsou to léky právě na vykašlávání, na noc na zklidnění dávám sinecod.Rýmy zatracený, už aby bylo teplo. co? 😖

alishia
20. bře 2009

my taky mucosolvan, a taky vzdy pomohl.

ewuli
autor
20. bře 2009

a taky vám při tom děti tak zvrací?já už jsem z toho šílená..

zlatka
20. bře 2009

já myslím, že je to jedno, který si vybereš, obojí určitě pomůže, jen jestli to bude tvůj chlapeček dobře snášet, v tom ti nikdo neporadí, to musíš odzkoušet.

ewuli
autor
20. bře 2009

a za jak dlouho se to po užívání zlepšilo?

zlatka
20. bře 2009

jako že se začne tím suchým kašlem nadavovat a někdy se i pozvrací? JJ, první dva dny se to stává, pak po těch sirupech dostane ten kašel "jiný ampéry", začne vykašlávat a už to není tak "na sucho".Aspoň moje zkušenost. Jo a ještě mi mudra napsala fenistil kapky kvůli sliznicím, aby to tak nedráždilo.

zlatka
20. bře 2009

takže klasika:ráno v poledne sirup (ne noc, bo nutí vykašlávat a nevyspali byste se nikdo), na noc sinecod (ten tlumí) a třikrát denně fenistil- aspoň tak to ordinuje vždy nám a má to klasickej průběh, něco přes týden, když je ten kašel opravdu strašidelnej. Taky teď s tím válčíme a už jsem to od ní chytla i já, takže soplí celá rodina. 😢

alishia
20. bře 2009

mme potom malej nikdy nezvracel. a zlepsilo se to u nas tak po3-4dnech, uz si to moc nepamatuji, ja do nej lila 2x denne mucosolvan, porad strikala do nosu sterimar, a na noc sem mu tam kapala nasivin, a jeste vecer davala 5kapek Tussinn, aby ho v noci nebudil kasel. a povesila sem mu kolem postylky 3 mokre pleny a na radiator dala kastrulek s vodou a soli, a do zasuvky na chvili zapojila olynth aromatherapy. takze s kazdou rymou a hnusnym kaslem bojuju takhle. hlavne porad odsavej, ikdyz to moc nejde. ono se to za chvili spusti. hooodne zvlhcuj ten nos at mu nejde ryma do usi.

ewuli
autor
20. bře 2009

nechce mi moc jíst a když ho krmím tak začne pokašlávat a nebo se rozkašle až po jídle a všechno letí ven.Nejdřív měl takový ten suchý kašel a rýma šla odsávat a teď je slyšet,že má hlen v krku,ale neumí to ze sebe dostat a odsávat nic nejde.

zlatka
20. bře 2009

jj, zvlhčování taky dobrý a ještě jsou takový dětský masti, který se mažou na hrudníček a ty vonný silice taky působí, v lékárně to stojí asi šedesát korun. jak vidím, tak každej při rýmě použije všechny způsoby, co existují. 🙂 Vždycky mi je jí hrozně líto, když se kašlem dusí.

alishia
20. bře 2009

hlavne nedavej zadny jogurty a luciny mlecne vyrobky. Je to jasne, neni mu dobre tak neji. tak mu dej tolik co s ni a se zbytkem ho nenut, at to nemusi zvracet. zkus mu to davat casteji. dej mu treba rohlik, nebo chleba, piskoty neco takoveho...a hlavne porad do nej lij nejake piti. musi strasne moooooc pit.

zlatka
20. bře 2009

No, to se mi taky stávalo, Ewi, s tím zvracením po jídle.

alishia
20. bře 2009

zlatka: jo ja delam vsechno mozny jen, aby mu bylo lepe, co nejdrive🙂 a docela to zabira.) musim zaklepat🙂

ewuli
autor
20. bře 2009

alishia: přesně tohle dělám i já,ale střrašně me děsí to blinkání.On má citlivej žaludek takže mu stačí fakt málo aby blil.Taky se nám do toho klubou zuby takže si to fakt užívám..Jinak jsme to taky chytili už celá rodina,jen malej to hůř snáší. Ale alespoň,že už nemá ty 40 teploty jako první den.to bylo hrozný

zlatka
20. bře 2009

jj, mléčný výrobky vůbec, ty zahleňují a s pitím souhlas s alishiou.

ewuli
autor
20. bře 2009

takže ani mléhko?On ho stejně moc nemá rád..

alishia
20. bře 2009

ewuli : jestli sou do toho jeste zoubky, tak to nechce jist kvuli zoubkum, a blinka mozna taky k zubum a do toho se mu namotaj ty hleny z krku. Holka musis vydrzet...zitra uz to bude lepsi. Davej mu jist spis piskotky a rohliky. uvidis bude lip.

ewuli
autor
20. bře 2009

on mi nic tužšího nechce,ani rohlík,ani piškot,ani sušenky.Nic takovýho

alishia
20. bře 2009

mleko asi jo...to sem se bala mu nedat, prece jen je to jeste takovej hlavni zdroj jidla. ale ja davala jen rano a vecer do kase. jinak ne.

alishia
20. bře 2009

jako ze to neji nikdy? ani kdyz mu das kousek toho mekkyho vnitrku z rohliku do pusinky?

zlatka
20. bře 2009

chudáček malá, pokud má ale dlouho teploty(víc jak 4dny), tak to asi normální není-jako že to nemusí být jenom klasická rýma a kašel, si myslím, teda. Tak vyzkoušej, co radí Alishia a držím pěstičky, ať to zvládnete!!!!

ewuli
autor
20. bře 2009

ne,nikdy.všechno co má kousky ho nadavuje.Už takhle bojujeme s jídlem a teď ještě tohle..

alishia
20. bře 2009

aha...no a ty teploty ma stale? mozna je to opravdu nejaka viroza a neee klasicka ryma a kasel. a spinka ti?

ewuli
autor
20. bře 2009

Už teploty nemá. byli jsme ve střebu u dr a je to klasickýá viróza,ale zatím měl tussin a ten mu nepomáhal tak jsem zkusila zavolat jinýmu dr. a ten poradil tohle..

ewuli
autor
20. bře 2009

spinká.ale v nici jsem se mu snažila dát mlího ze spánku(jinak ho nesní) a za hodinu po tom se začal kuckat a blil.tak já nevím už co s ním.zas přes den toho moc nechtěl tak jsem mu dala v noci.bojím se aby pak nebyl nějak dehydrovaný.ale jinak má dobrou náladu a hraje si. nevypadá až tak nemocně

alishia
20. bře 2009

tussin je blbost, to davej jen vecer. ten prave tisi ten kasel, ma se davat jen na noc... potom ti nebude kaslat, ale jestli ma hleny na pruduskach tak prave musi pres den kaslat a vykaslavat. me nikdy malej nic nevykaslal, slo mu to do nosu, takze sme porad odsavallli. urco davej jeden z tech leku ( ja mam zkusenost jen z mucosolvanem) to ze bude kaslat je vlastne dobre, bude ze sebe dostavat ty bacily. davej hodne pit at se mu to tam zvlhci a nema takovej ten suchej davivej kasel . s tim jidlem nevim....musis to zkouset po troskach, co ma rad?

ewuli
autor
20. bře 2009

právě že nejraději ty jogurty co jste říkali,že nemám dávat

alishia
20. bře 2009

no tak ty bych fakt vyloucila. mlicko ne, ale jinak zbytek mlecnych vyrobku ano. a kdyz mu das do presnidavky susenku tu detskou nebo piskot tak to taky nesni?

ewuli
autor
20. bře 2009

to jo,když je to nadrobený,ale rozhodně mi nejí nic s chutí