10ti denní miminko a kolika/reflux, poraďte

mrsnikola
29. led 2015

Zdravím maminky, mám doma 10ti denní holčičku, a poslední dva dny mě docela trápí od odpoledne až do pozdních večerních hodin. Při kojení se mi po 10ti munitách začne svíjet, odtahovat se a když nezareaguji, tak začne plakat. Po utišení se zase přisaje, ale opět se to po chvilce opakuje. Dost mě to už bolí ☹ Celý den, když nejí nebo nespí, strašně tlačí, i potom co co se vykaká, přebalím a zase hned začne tlačit..pak opět pláče protože to nejde. Přestala jsem jíst pečivo, mléko nepiju. Na váze krásně přibírá a plenky máme počúrané a pokakané taky učebnicově. Piju fenyklový čaj nebo vodu neperlivou balenou. Polohujeme na tygříka, klubíčko, cvičíme, polohujeme i při kojení a pořád nic ☹ Nechci přestat kojit a zároveň nevím, jak jí pomoct, aby to nebolelo jí a ani mě ☹ prosím o radu zkušenějších

vercik83
29. led 2015

Malá mi dělala totéž a dělá občas stále. Moc hltaj a bolí bříško. Po chvíly to většinou ustane, dam kojici pouzu a pak odkrkne a v postylce nekdy jeste breci a pak prdíkuje. Pomůže když jí zvednu nožičky nebo odtahnu půlky od sebe aby vzduch vyšel..

mrsnikola
autor
30. led 2015

@vercik83 mě přijde taky že moc hltá, ale nevím, jak jí to "odnaučit" ☹

vercik83
30. led 2015

@mrsnikola doktorka mi říkala, ať jí udělám pauzu na odkrknutí, že se tím uvolní místo. Ale popravdě hodně se to zlepšilo samo jak prsa začala produkovat tolik kolik chtěla a ne ty hektolitry. A to jsem nazačátku měla málo.hodně ublinkávala. Teď když se začne kroutit tak ji dám od prsa a je to lepší.

mrsnikola
autor
30. led 2015

@vercik83 zkusim to 🙂 dekuju