15 měsíců a malá se neumí sama posadit

monikanela
9. říj 2015

Je tu nějaká maminka která má nebo měla podobný problém? Naše malá je čiperná, krásně mluví...ale bohužel její jediná pohybová činnost je v sedě po zadku - kterou zvládá ovšem bravůrně...nicméně dle doktorů je to samozřejmě špatně. Nikdy se neplazila, nelezla. Když jí postavím..dělá za ruce krůčky,ale to dle doktorů také nemám dělat :/ Nejhorší je, že prostě když spadne, tak se nezvedne... :( Prosím jakoukoli podporu, radu..cokoli..

janebee
9. říj 2015

Mám syna (11m) a taky jsem z toho docela zoufalá.. Je akční, po čtyřech leze jako divý, zvedá se u nábytku (nechodí), ale prostě si sám nesedne.. Prý ho stejně ještě posazovat nemám. Ale když už zvládá stát na nohách, což je myslím pro tělo větší nápor než sed, tak pro ho nemůžu posadit? Je to opravdu takový prohřešek? 😖

ivular
9. říj 2015

@monikanela A neposílali Vás na rehabilitaci, aby malá tu fázi lezení nepřeskočila? Existují na to totiž fígle, jak dítko k lezení přimět. Jen ji prosím opravdu nestavěj a už vůbec nevoď za ruce, ať se těch škod nenapáchá ještě víc.

lv
9. říj 2015

zajdi za fyzioterapeutem pro děti, naučí tě cviky, třeba na balonu, s hračkami, aby malá posílila svaly a šlo jí to..

kacikaci
9. říj 2015

@janebee moji kluci si sedli až ve 13ti měsících, přitom fázi plazení měli už za sebou, zrovna lezli..do té doby jsem je neposadila ani jednou, ani na krmení, v autě jezdili i takhle velcí ve vajíčkách..v kočárku leželi..sami si pak sedli a začali si stoupat..chodit začali v roce a půl, s tím, že se to všechno naučili sami..byli trochu oplácanější a tak asi potřebovali svaly posílit více než jiné hubenější děti..proč máš potřebu ho posadit? neřeš okolí, že Ti říká, jaktože ještě nesedí a poslouchej jeho potřeby, tím mu pomůžeš nejlíp 😉
@monikanela utíkala bych honem k fyzio...pediatra to neřeší?? měla Vás někam poslat

karlajasmine
9. říj 2015

@monikanela Taky bych ji nechala vysetrit zrak a sluch, hlavne ten zrak.. je dost pripadu, kdy takhle stary deti jeste nelezly, a pak se zjistilo, ze hodne spatne vidi na dalku, tak se proste baly se nekam poustet.. a jakmile dostaly brejlicky (takovy ty plastovy pro miminka) tak zacaly delat obrovsky pokroky.. takze to bych zkusila. To bys mozna ani sama nezjistila, pokud vidi ok na blizko ale hur treba od 1.metru dal..

paja.83
9. říj 2015

Mala se posadila ve 14 měsících, nikdy jsem ji nepomáhala. Lézt začala v roce, asi 2 X jsme byli na rehabilitacich, tam ukázala nějaký cviky na podporu lezení. Jak začala lézt , začala sedět na patách, samotný sed přišel AZ pote , co začala stoupat.