19měsíční dítě nechce odpoledne spát

evjun
15. pro 2017

Ahoj,muj syn najednou nechce vubec spat po obede. Ma uz par mesicu velkou postel a uspavame ho tak,ze s nim ja nebo manzel lezime,zpivame,vykladame nebo cteme pohadku,hladime. Vecer usne tak za cca pul az trictvrte hodiny,ale pres den posledni 4 dny nechce vubec spat. Porad vstava a chce odchazet a kdyz ho dam zpatky lehnout,strasne breci a vzteka se. Na Mikulase jsme mu vzali dudlik,ale prvnich par dni usinal hezky,tak nevim,jestli to s tim souvisi. Unaveny ale je,kdyz jedeme nekam autem nebo s kocarkem,je do par minut tuhy. Poradite? Myslite,ze nam uz odpoledni spanek skoncil nebo je to jen nejake obdobi? Celkove je ted strasne vztekly,vsechno musi byt po jeho. Uz jsem premyslela,ze mu dam zpatky dudlik,mozna by s nim usnul,ale to nechci.

absintka19
15. pro 2017

Rozhodne dudlik nevracet. Kdyz uz ste jednou vzdali, neustupujte a stujte za svym rozhodnutim. Zkuste mu vysvetlit proc je spanek dulezity, jak uz je velky kluk...ono to nepujde hned to ne. Je to dite porad. To vite ze se to zmeni, nikdo z nas nezustane ditetem 🙂 vsichni z toho casem vyrostou 🙂
Hodne zdaru.

penelope87
15. pro 2017

@evjun Můj syn měl před dvěma měsíci totéž (teď mu budou dva roky). Hlava spát nechce, tělo to potřebuje. Někdy nespí vůbec a spí až večer, někdy se zadaří. Chce to odhadnout míru únavy a přesně třeba něco přečíst. Když bude chtít spát, usne. Když ne, nenutím. Usne třeba později odpoledne.

penelope87
15. pro 2017

@evjun dudlík ani nic můj syn nemá. Prostě si musí projít tou fázi.

petapetruska
15. pro 2017

Syn mel taky kolem dvou let obdobi,ze uspavani odpoledni byla cira hruza,ale nedala jsem se,uspavala jsem klidne pres hodinu a pul,nakonec vzdy usnul,sice na chvilu,protote dele jak do pul 4ho nenecham,ale usnul. Ja kdyz se nemuze zklidnit tak delam ze spim a on to nakonec vzda...nema si kde s kym hrat...a pak staci jedna pisnicka a spi

petapetruska
15. pro 2017

Jinak dudlik taky nema,muze si vzit hracku,ale ta musi taky spinkat nebo ji vezmu

radka8888
15. pro 2017

Moje dcery od roku a neco pres den nespi, jen kdyz jsou ve skolce. Ja bych se s nim neprala, nechce nechce.

evjun
autor
15. pro 2017

@petapetruska taky jsem si rikala,ze se nedam,jenomze on se tak silene vzteka,breci,je cely usopleny,zpoceny,ja s nervama v kyblu,tak jsem si rekla,ze to nema cenu,stejne neusne a akorat budem oba nastvani. Kdyz delam,ze spim,tak on si jde hrat a kramarit.

petapetruska
15. pro 2017

@evjun ja si prave rekla,ze se nedam,ze pokud mu dam najevo ze kdyz vydrzi byt vztekloun dost dlouho tak polevim,tak to vydrzi a spat nebude,pritom kdyz usne tak spi dve hodky a vecer zsne normalne v osm takze to potrebuje,kdyby spal pul hodiny nebo vecer nemohl usnout tak to vzdam. Ale nervy jsem mela na pochodu solidne

evjun
autor
15. pro 2017

@petapetruska taky jsem mela prave silene nervy. No ted konecne usnul,uspavala jsem ho od 12:15. Mozna ho zkusim davat spat pozdeji.

petapetruska
15. pro 2017

@evjun Me se naopak osvedcilo davat ho driv,aby do 12hod lezel...ale to je kus od kusu😎 kazdopadne ted usina normalne,ale v nasi posteli....vecer je ve svy

stuplakova
15. pro 2017

@evjun kamarádky malá to měla asi týden zpět to samé, týden odpoledne nespala, pořád utíkala z postele, za to večer prý lehla a do minuty byla tuhá, protože byla vyřízená. Po týdnu se to ale spravilo a zase odpoledne spí.

nafuka
16. pro 2017

nechápu, proč se nervuješ a nutíš ho spát, když nechce. To postrádá logiku.

hanih
16. pro 2017

@evjun Dceři se teď taky nechce po obědě spát. Asi bych to neřešila, kdybych neviděla, že to potřebuje. Teď se mi osvědčily dvě věci. Za prvé vysvětlování, že spát potřebuje, proč, že si bude pak hrát atd. Za druhé, pokud první nezabere, zkusím odvést její pozornost - začnu jí něco ukazovat, vyprávět, zpívat a ona po chvíli zapomene, že vlastně už nechtěla ležet, a já se mezitím vrátím k uspávacímu rituálu - mazlení, hlazení. Momentálně nám zabírá, když jí začnu šeptat básničku "Myšky chodí tuze tiše, mají tlapky jako z plyše, tiše myši, ši, ši, ši, ať váš kocour neslyší.". Šeptám ji takhle třeba i desetkrát za sebou, ale dcera se u toho uklidní a pak už to uspání není problém.

@nafuka Možná proto, že to to dítě potřebuje. Moje dcera taky nechce jít spát, ale hodinu poté už je protivná, unavená, není s ní k vydržení. A do večera už je to masakr, protože ji rozhodí každá blbost a téměř nonstop kvůli něčemu pláče a vzteká se.

evjun
autor
16. pro 2017

@nafuka protoze je unaveny,protivny,protira si oci. Presne,jak pise hanih-nic ho pak nebavi,je porad nastvany a vzteka se. Kdyz se vyspi,je vesely a spokojeny.

misuled
16. pro 2017

@evjun Uspávali jsme v kočárku, když měli období, že odpoledne špatně usínali a nechtěli spát v posteli.

krystalka
17. pro 2017

@evjun - náš syn třeba spal přes den do 2 let jenom v kočárku a venku (na zahradě - ale musel být prostě na vzduchu....), až po tom 2.roce, když to vypadalo, že přestane spát přes den, tak jsme zavedli to, že se po obědě natáhl na pohovku v obýváku, tak jak byl, v tepláčkách, hodila jsem přes něj deku, pustila 2-3 ty krátké díly Krtečka a obvykle byl do čtvrt hodinky tuhý 🙂....občas se stalo, že neusnul, ale to spíš výjimečně....ale i když nespal, tak se aspoň zastavil a odpočinul si a bylo to taky znát.....

binki
5. led 2018

Dcera 15m nespi nebo spi, kdyz chce. Dudlik nikdy nemela. Ale umi si hodit polstare na zem a lehne na ne a odpocne. Kdyz ji rostou zuby, spi hur.

evjun
autor
5. led 2018

Ja uz jsem to vzdala,proste spat nechtel a byli jsme oba akorat nastvani. Snazim se,at je po obede aspon chvili v klidu u knizky nebo tak. Vecer je hodne unaveny,v 6 se jde koupat a o pul sedme uz spi,usne do 5 minut.