19ti měsíční dětičky - jídelníček, spánek, hry...

spark
5. kvě 2012

Ahoj!
Zakládám diskuzi o všem, co patří k těmto našim andílkům 😎
Prvně bych se chtěla zeptat na návyky stravování. Náš prcek papá 5x denně ,ale dal by si i víc! 🙂 otevře šuplík s pečivem a loví tam co by zblajznul. Musíme všechno schovávat,aleje nám ho líto 😀 Jak to děláte vy?

jasminy
6. kvě 2012

Ahoj. Naše jíst nechce, co bych dala za to, aby lovila v šuplíku jídlo 😀 . Jsem ráda, když do ní dostanu jedno menší jídlo denně, jinak je na MM a UM. Buď ráda, že mu chutná. 😉

janyska
10. čer 2012

Ahoj, tak u nás je to také 5x denně jídlo, ráno UM s chlebem, máslem/lučinou a něčím k tomu, svačinka ovoce, oběd maso, příloha, zelenina nebo těstoviny, čočka apod., svačina jogurt/tvaroh a ovoce, večer kaše/UM. Podle paní doktorky už může jíst cokoli 🙂 takže máme vyzkoušené i rajčata a žampiony. Rád si dá piškoty, sušenky, dětské cornflakes..Když má hlad mezi jídly, dáme něco do ruky - většinou mrkev/kedlub apod. Z pití miluje ředěnou jablečnou šťávu..
Spánek - naštěstí ještě pořád spí po obědě, večer pak jde okolo 8. spát, už umí i sám. Osvědčilo se nám převyprávět před spaním celý den, k tomu pohádka na přání.
Hry - hodně teď malujeme (prstové barvy, vodové), razítkujeme a lepíme. Super je také plastelína, u té se umí krásně zklidnit. Zbytek her se týká autíček, které jsou s námi prakticky u všeho. Znakujeme a teď se právě naučil i barvy, tak i venku je to pořád zelené, červené, bílé auto apod. U vaření se také vyhraje s hrnci, rád se zapojuje do domácích prací (myčka, praní, sušení, zametání apod.). Nejlepší je ale alespoň 2x denně vyrazit na hřiště nebo jen tak ven, tam se zábava vždycky najde 🙂 Snad teď už bude zase pěkně, chtěli bychom vyrazit i na venkovní bazén.
Chtěla bych se zeptat, jestli už pozorujete nástup období vzdoru a jestli řešít jesličky/školku/hlídání 🙂