2,5 let a stále nosí pleny 😞

jajda2011
25. pro 2016

Ahojte potřebuju radu, máme synka,kterého jsme od 9 měsíců posazovali na nočník do ničeho ho nenutili. Teď je mu 2,5 roku a ještě nikdy si neřekl,že by chtěl čůrat nebo kakat. Ani nenaznačil :(. Zkoušela jsem vše, bez plen se vyčůrá a je mu jedno,že je mokrý. Když kaká tak se schovává po bytě lehne si na břicho kolena dá pod sebe a hlavu na zem nikdo na něj nesmí mluvit a když na něj promluvíme tak uteče na jiné místo a schová se. Už jsem zoufalá za dva měsíce jsem mohla jít do práce a nemůžu. Mám pocit,že má nějaký psychický blok. Nevíte jestli bych neměla zajít někam do nějaké poradny. Tedy před tím asi oslovit obvodní lékařku. Nevím jestli to má smysl. Neporadíte někdo?Děkuji moc Budu ráda za každou radu

luckaamilan
25. pro 2016

Dobry vecer, moj syn bude mat 3 v dubnu a taky nechce na nocnik. Ale tu v Uk sa to tak moc neriesi ako v CR. Podla mna nie su este proste na nocnik pripraveny, ani ten vas ani ten nas. Dajte mu cas, netlacte na pilu 🙂. Jak hovori moj syn :" I am happy in my nappy 🙂 🙂 🙂"

kamino
25. pro 2016

Prcek si taky neříkal a dva měsíce před třetími narozeninami mu to sepnulo v hlavě a ze dne na den seodplenkoval sám - veškeré naše pokusy byly před tím marné, nenechal se žádnou mocí udržet na nočníku, stávkonal statečně a jednou v úterý ( to si budu pamatovat do konce života ) zavelel Nechci plínu a bylo.. za den dvě nehody, v noci v pohodě ( a to jsem raději vystlala jeho půlku postele igelitem a ručníky 🙂 ) druhý den jen jedna nehoda a třetí už bez - pak se staly asi tři nehody nástupem do školky , kdy si hrál a pak nedoběhl. Věř mu nenuť, tím mu nočník akorát znechutíš.

ladyhacek
25. pro 2016

Syn bude mít tedy teprve dva - na nočních chodil, ale teď jsem měla moc práce a nezvládala posazovat > neříkal si musela jsem posadit > jen párkrát si ukázal.
Co se týká té práce > že by ho vzali do školky? Má známou ve školce a ta nám právě říkala, že tam dali kluka a také neuměl na nočník > nehctěl a během tří dnů se to naučil 🙂 > je to tedy enkovská školka kde snad všichni znají.
Jinak zkoušela jsi třeba rovnou na velký záchod? Jako velký kluk > nebo jsem dřív dělala, že jsem malého posadila na nočník když jsem šla já > stejně chodí se mnou 🙂.
U nás bude problém odplenkoat na noc > s tím sjem smířená > v noci pije čaj (jinka hystericky řve) takže někdy mu nevvydrží ani jedna plenka
Někdy může být problém i v tom, že to dítě vycítí > že chceš aby šle na nočník, že ho podvědomně k tomu nutíš. Nech tomu volný průběh talčení tě stejně asi nikam nedostane. Zkus škola hrou > vem si ho na záchod a popisuj co děláš . to je skvělý se vyčrat, je e´bezva, ž enemám mokré oblečení ...

lv
25. pro 2016

Starší byla bez plen nějak tak, mladší 33m a kakani až 38m. Dozraje do toho, 2,5 je běžný věk ještě.

jjustyna
25. pro 2016

@kamino také tak. Ve 2 letech s 8 měsících přinesl nočník s povídá: budu čůrat sem. A už se nespletl. Do té doby bez jediného úspěchu nebo snahy z jeho strany. Nenutit, dojde jim to. Už jsem hudrovala že se to nenaučí, ale zpětné říkám radši pozdě a bez nehod, než furt převlékat dítě, postel a všechno...

kamino
25. pro 2016

@jjustyna Přesně tak .. já už jsem taky zkoušela od kamarádky látkové plenky, že mu to bud enepříjemné, že ucítí mokro a bylo mu to jedno.. musí dozrát sami. Neberu jako chození na nočník časování, většinou nebýt maminek, tak na nočník děti ani nevzdechnou...zní to krásně, ale jak mám zkušenosti z našeho MC, tak přes den časovali, ale v noci se to většinou nevedlo a prcek je kolikrát v úplném odplenkování předběhl..

jjustyna
26. pro 2016

@kamino já si částečně myslím, že pomohlo léto a běhání venku bez kalhot, protože si víc začal uvědomovat, co se mu mezi nozkama děje. Ale dokud mu to neděli v hlavě, tak stejně nic. Mě třeba přijde strašně nepřirozeně prosazovat dítě na nočník a docílit tak toho, že ví, že nemá venku čůrat, však se vyčůra doma. Musí to být nepříjemné, takhle ho časovat. Kámoška si to ale nemůže vynachválit. Jsem ráda že na to nakonec přišel sám. Je to o každém dítěti. Druhou mám dceru, je ji 19 měsícu, na nočník jí dávám po spaní, občas se povede, rada si tam sedne, ale i víc zatím není zájem. Syn nechtěl ani to málo, co ona.

kika_21
26. pro 2016

@jajda2011 je třeba v tomhle směru ,,uzavřený" a to je normální. Je přirozené, že chce soukromí. Děti jsem nijak nenutila-zkusila bych dát nočník na záchod a domluvit se , že zavřu dveře. Až bude hotový, ať zavolá. O vyměšování bych nemluvila-když se vyčůrá na nočník, pochválila bych ho, že je šikovný-i když se vykaká. Ale neměl by to být střed vesmíru. Asi jako jídlo a dýchání. Čím větší drama, tím to bude horší. S prací bych počkala, až mu budou tři.

dokument
26. pro 2016

@jajda2011 muj syn, ackoliv verbalne je na tom vyborne, od roku zacal mluvit, v roce a pul ve vetach - ale to pisu jen proto, ze si umel rict - a NIKDY si nerikal. I kdyz uz to teda umel a dokonce i tehdy, kdy uz na to pripraveny byl, schopny curani i kakani zadrzet a poznat, ze se mu chce. Znam ho, takze jsem ho denodennim "pozorovanim" umela odhadnout. Ale ta plinka mu byla pohodlna. Udelala jsem to jako spousta maminek, ze jsem proste jednoho dne plinu na den sebrala. Nejpre jen doma, ven az pozdeji, protoze doma jsem sebrala jeste v zime a mela jsem strach, ze kdyby se pocural do gati venku, ze treba onemocni, nez dojde domu nebo pri prevlekani, hodne jsme chodiali na vylety do prirody, kde nebyla zadna tepla kavarna, kde by se mohl prevlict. Venku jsem ho nejednou prevlekala, ale ne teda v mrazech. Tak tomu jsem se proste chtela vyhnout. No a doma, to uz mu bylo po 2. roce, asi 2 a 2 mesice tak nejak, to se mnou normalne mluvil, stejne si nerekl. Vedel o co jde. Takze se doma pocuraval. To bylo krusnych 14 dni. I se pokadil. Lepsi byly teplaky dole s napletem, aspon to h... nespadlo rovnou na zem 😅 jeste ted me z toho utirani louzi boli zada 😀 No, pak teda se nechal aspon posadit na nocnik (to se nechal i driv, ale nic do nej neudelal), asi po mesici posazovani a uspesneho curani a kakani do nocniku si zacal rikat. Od te doby zadna nehoda.

Moje zkusenost teda je, ze kdybych cekala az si rekne sam, tak se nikdy nedockam. V noci se pocurava nekdy jeste ted. Dokonce, presne ve 3 letech ted nastoupil do skolky a tam se jim kazde dopoledne jednou nebo dvakrat pocural. I kdyz uz rok chodi uspesne bez plinek. Nikdy si neucvrkne, nebojim se s nim jet na vylet, cestovat mhd i delsi dobu, vim, ze je spolehlivy. A presto v te skolce... Nejspis si mysli, ze si vymyslim, vypada totiz, jako by chodil doted s plinkama. Ale zase se zlepsil v noci. Po asi 14 dnech pocuravani ve skolce zacaly byt najednou plinky pres noc suche. Nekdy ma t rochu mokrou, ale rano se vzdy bezi vycurat a cura hodne. Takze to spis asi ve spani trochu, kdyz hodne vecer pije. Uplne se prestal pocuravat po odpolednim spani - ted co chodi do skolky. Takze on si na to pozor dava. Ale taky ma spoustu jinych problemu. Nechce rict ucitelkam, takze i ted, co si rika ten rok doma, tak ve skolce si zase nikdy nerekne. Ucitelky ho daji curat. A nechce si tam ani na ten zachod sednout, jen pry ve stoje. Doma zase nechce na zachod, ani ve stoje a chce na nocnik jenom. Takze oni maji taky spoustu problemu psychickych... teda "problemu". Nechteji mi ho zatim vzit na cely den, nevim jak to delaji matky, co maji dite do 3 let bez plinek (on ale bez nich je a ja uz nevim co udelat, aby se jim tam nepocuraval. mne to doma nedela)

2,5 je tak akorat na uceni bez plinky.

dokument
26. pro 2016

* oprava - do 3 let s plinkama

nevezmou mi ho prave kvuli tomu pocuravani. Ale od ledna jdu do prace, takze fakt nevim co s tim.

heduska82
26. pro 2016

Hezky den, pripojim se s jinym dotazem...mladsi, v lednu bude mit 3roky, je stale na plinach, do rana ji nekdy miva suchou, ale mam jiny problem...davam ho curat v sede na zachod, to problem neni, spis to, ze se nedokaze normalne vycurat. Hodne tlaci, nekdy je to par kapek, nekdy mensi proud, ale proste jen ucurne. Pritom do bazenku nebo ve sprse se vycura normalne. Nema s timhle nekdo zkusenost?

milius
26. pro 2016

Dcera se naučila prvně na redukci na záchodě, protože za námi chodila a divila se, co tam děláme🙂 tak jsme jí to vždycky předvedli.. vím, jak to zní, ale díky tomu tam začala chtít taky. A až potom se dostala na nočník. Tak třeba potřebuje synek názorný příklad :D

kadarka
2. led 2017

Byla bych v klidu, já jsem odplenkovala syna týden před školkou a to jen čůrání, na velkou se naučil chodit poté, co jsem mu první den ve školce ukázala ty srandovní malé záchůdky, sedl si tam, vyčůral se tam a moc se mu líbily🙂 trvalo to pak jen týden, než si začal říkat na kakání na nočník doma,a mezi náma kadí doma,buď hned ráno nebo až odpoledne po školce. Plenu na noc má doteď a to má 3 roky pryč, nehrotím to, vím že na něj musím pomalu...Spaní ve školce bez plenky v pohodě zvládá.A to jsem taky měla obavu, že to nezvládnem:D A podle mokrých tepláčků a slipíků s kalhotkama na topení co du pro něj ho vyzvednout vím,že nehody jsou zcela běžné a nikdo to neřeší,ono i ta změna pak udělá ze začátku svoje, takže držím palce🙂 A ve školce se chodí čůrat hromadně, pravidelně a často, aby se nehodám předešlo, protože jak si děcka hrajou zapomínají si říkat na záchod...

leikkka
2. led 2017

nlemate si s tím hlavu, hodně maminek vše řeší, porovnává, děti na toto stavěné nejsou, každé dítě je jiné, vypuste to z hlavy, nechte to na něm, moji kluci ani jeden na nočník nechodili, přeskočili ho, sice oba dva na jednom roce přes den plínku sundali, ale jen díky tomu, že chtěli jít na záchod jako maminka, nemela jsem pri tom soukromi, ale veděli, že to není tabu a že je to prirozené, hodne nám v tom ale pomohlo léto, kde je bavilo curat na travicku apod.... brali to jako hru a pak to prislo i doma. Ted pres zimu bych to neresila. Zacala bych behem kvetna, az bude tepleji, kdy budou moct doma behat nahati a venku taky a ono to pak prijde samo. V techto letech na to ma jeste cas a co se týká školky - muj 3 lety se stale jeste obcas pocura - zapomene, nebo je ve stresu, leze na nej nejaka nemoc, ucitelky to neresi, prevleknou a ze i nekdy pri spani, s tim pocitaji, na tohle jsou super 🙂 Spise mame plenu v noci, ale i tak to neresime, pijeme hodne a az prijde i toto, tak to holt prijde. Je dulezite si uvedomit, ze se jedna o fyziologicky jev, který se naucit nedá, k tomu musí orgány dozrát a naplánovat to na minuty, to me přijde vůči přírodě docela moc..... asi dítě to tak přijmulo, ale že by to takto měly všechny děti to pochybuji 🙂