22 měsíců stará holčička nechce být v postýlce. Máte názor, zkušenost?

reitka
24. únor 2020

Dobrý den, jdu se porodit a ráda bych také slyšela váš názor a zkušenosti. Máme doma malou holčičku 22 měsíců. Velice šikovná a opravdu hodně chytrá. Od 10 měsíců spinkala sama v pokojíčku ve své postýlce. Dá se říct, že až na pár nocí spinkala celou noc. Když se náhodou vzbudila, stačilo přijít, pohladit, znovu uložit a spinkala dál. Teď je to ale opravdu děs! Když není opravdu hodně unavená, je rámus už při ukládání, ale usne..... Potom se kolem 1 hod vzbudí a dokáže klidně tři hodiny vyvádět. Uklidní se, až když si s ní lehnu do velké postele. Nevím co dělat. Nerada bych pokazila co nám fungovalo tím, že si jí budeme brát do postele. Také nevím, jestli je dobře ji nechat plakat v postýlce. Možná se budí záměrně aby mohla k nám.... Už vážně nevím. U nás v posteli to pro nás tři je opravdu nepohodlné pro všechny tři. Já nespím, malá se mele, asi jí ruší manžel pochrupkáváním a také prudkými pohyby. Postýlka se nám do ložnice bohužel už nevejde. Musím také podotknout, že já v poslední době nemám úplně nejlepší období. Jsem dost nervózní, unavená a partnerský vztah také není úplně ono.


poslední době

lovemusicsun
24. únor 2020

Ahoj, mam stejne stare dite a jsme na tom podobne. Uz jsme si taky gratulovali jak nam dcerka krasne spinka ve sve posteli (dokonce uz v normalni posteli, ne v te detske), sama v pokojicku, usinani bez problemu.. A koncem listopadu se to zmenilo, uspavani na hodinu az dve a tak od dve hodiny pozdeji nez driv, v noci se budi, bereme ji k nam. Myslim, ze je to normalni, ze se spankove rezimy takhle meni. Deti objevuji vic veci, je to pro ne zazitek, tak z toho nemuzou usnout a pak spat. Ja to prestala resit, uspavame ji s manzelem na stridacku, prestala jsem se nervovat tim, ze nechodi spat v osm, ale treba v pul desate. Ono se to zase zmeni. V neposledni rade deti asi vnimaji i tu nervozitu a unavu, tak pokud se to zlepsi, tak by to mohlo pomoci. My za par tydnu cekame druhe miminko, tak zas ocekavam zmeny.

puhelin
24. únor 2020

Sama sis odpovedela. Odrazi tvuj stres. V noci zjistuje, jestli je vse v poradku a ty jsi z toho ve stresu, takze v poradku to neni a ona se boji usnout v nejiste chvili. Proc ji trapis vyplakanim v postylce? Az se uklidni ona, zlepsi se i tvoje nalada a bude se ti lepe urovnavat partnersky vztah.

merope
24. únor 2020

A co takhle naopak - pořiď nějakou matraci do dětského pokojíčku na zem a lehni si tam k ní.

travnulee
24. únor 2020

@reitka já běhala k našim do postele snad do šesti let...oni z toho jednou ty deti vyrostou. Já si naopak teď to tuleni užívám, buh vi, jak dlouho to bude trvat. Já teď spim s mladším na zemi na matrackach, se starším spí táta v pokojíčku.

konidana
24. únor 2020

a co jí pořídit velkou postel? (Ideálně s možností přistáýlky pro rodiče) Naše děti v postýlku opustili v 1,5r a druhý už v 1r.

maki90
8. bře 2020

@reitka taky bych zkusila pořídit "velkou"
postel, nové hezké povlečení atd. Jinak naše tříletá pravidelně nad ránem leze k nám do postele (a to už tam je po nočním kojení i její 4m sestřička) 😁nemáme moc velkou postel, takže je to celkem masakr, ale zas tolik mě to netrápí, hlavně, že máme "volno" když se jde do postele 😁