6měsíční dcera nedělá "druhé vzpřímení"

xdrak102
24. bře 2017

Ahojte, vím že děti se nemají srovnávat a tak, dcera je podle doktorky v pořádku, ale stejně mi to vrtá hlavou.
Do teďka (jedeme 7. měsíc) dcera vůbec nedělá takové to druhé vzpřímení, kdy se mimi vzepře na rukou a odlepí bříško od podložky, ač se všude píše, že to dělají v 5. měsíci. Polohu na bříšku nesnáší a řve a řve, takže je možné že proto ty ručičky nemá natrénovaný. Jediné, kdy na břísku vydrží je, když dělám maximální možné opičky a srandičky a ani to někdy nezabere. Teď už jsem dospěla do toho, že jí to měřím na telefonu, aby na bříšku strávila aspoň hodinu denně (na kousky). Doktorce jsem to říkala, ale nijak jí to neznepokojuje, jen se zeptala, jestli ty ručičky nemá v pěst. Což nemá - hračky honí před sebou a tak.
Jinak přetáčet se začala cca 14 dní před ukončením 6. měsíce, teda umí to jen na jednu stranu a neumí zpátky, takže pořád obracím.
Ještě mě trošku znepokojuje že vydává spíš takové pralesní zvuky, než aby se to podobalo nějakému žvatlání.
Řeším to zbytečně?

pegyse
24. bře 2017

Ahojky jsme na tom uplne stejne syn za tyden nam bude 7 mesicu taky nedělá uplne vzprineni navic obcas ma ručičky v pěst ,uplne se nepřetoci jen s pomoci,vsechny tyhle veci by nejradši přeskočil a sel rovnou na nohy podle zkusenosti vim ze co doktor to nazor nekdo nam rekne ze už by mel delat tohle a onohle a druhy zase to ze mame na vsechno cas myslim ze by se meli nechat az bude chtit zacne sama doma porad poslouchám ze uz by mel tohle a tam to ale myslim ze neni kam spechat a ze by si to detstvi meli užít 🙂 naspechaji se dost az budou velky 🙂jestli muzu radit uzivej dokud jsou malý jo a zvatlani to taky piskame rveme vydáváme ruzne zvuky ale jinak nic 🙂

magdadunajova
24. bře 2017

Ahoj, tak nasi dcerka to druhe vzprimeni taky nedelala vubec, a taky jsme s toho byli nervozni. A na jednou pak presne od ukoncenych 6 mes zacala se plazit, a od ukonceneho 7 mes zacala lezt po ctyrech. Takze za mne bych to asi tak moc neresila, pokud s ni cvicite na brisku, pokud dela ostatni veci jako pretaceni atd, a vyviji se normalne. Ono to u kazdeho ditete je jinak. Ale muzete treba nekolik minut s ni to trenovat. Dat jeji nejake oblibene hracky "na vysku", treba na polstarky a nebo na nejakou krabicku, a at se snazi na tu hracku dosahnout. Mala urcite prijde na to, jak to udelat. Deti jsou sikovne 🙂

pegyse
24. bře 2017

Jo s tim uplne souhlasim taky si kolikrát rikam ze uz by jsme mohli umet neco noveho ale pak najednou přejde tyden nebo den kdy se nic neděje a malej si vzpomene a poposkoci o jaky kus dopredu taky motivujeme hrackama ale jinak to nechávám na nem🙂

xdrak102
autor
24. bře 2017

Díky za odpovědi, no jsem z toho nervózní, to víte - první mimčo, tak asi moc řeším😉

soyevita
24. bře 2017

@xdrak102 Myslím,že je dobře ,že to řešíš,ale zatím máte ještě čas.Hodina na bříšku je v tomto věku asi málo
Každé dítě je jiné,ale některé opravdu potřebuje fyzioterapeuta .
U nás se taky dr.neznepokojovala,až jsem si sama v 8m došla k neurogovi a ten nám doporučil Vojtovku.Poctivě jsem cvičila 4x denně a pak to šlo ráz na ráz.Všechno jsme rychle dohnaly a po 2měsících už jsme cvičit nemusely.To si sedla,postavila se a pak kolem roku chodila.
Uvidíš,jak pokročí za 4týdny,možná budeš překvapená,co všechno už umí😊

junkka
24. bře 2017

@soyevita hele ja bych to zas tak neresila.
Nase mala byla hrozne velke a těžké miminko, v sesti mesicich 10 kg a nedelala skoro nic v pul roce. Tak tak se prevalila. No a v osmi mesicich bum, behem tri tydnu se zacala plazit, pak si sedla, pak stoupla a hned na to zacala lozit. I bez vojtovky 🙂 Akorat z toho chudinka mela tak dva mesice tezky spani. No a v roce uz chodila 🙂

xdrak102
autor
25. bře 2017

@soyevita @junkka no ještě asi teda nic řešit nebudu, ale pokud by nebyl žádný posun do příští návštěvy dr (máme až začátek května), tak jí řeknu že bych někam chtěla zajít.
Hodinu na bříšku je na ní fakt výkon, teď teda 3 dny jedem ještě 20min k tomu, konečně jí došlo, že může na bříšku taky chvilku hlavičku položit a odpočinout si, tak je to o malinko lepší, ale stejně se za pár minut vztekne, pak jí otočím na záda a vztekne se, že jsem jí otočila😒 Takže slepá ulička, uklidňuju a pak se mrskne zase zpátky a jedeme na novo...je to fakt na palici.
Jinak my to máme naopak, Eli je prcek, takže tím to není.

soyevita
25. bře 2017

@xdrak102 No tak aby to zase u vás nebylo tím,že dává energii jen do růstu.Tak jsem to právě měla s tou 3 dcerkou.Ale u nás to právě stagnovalo mezi 7 a 8m .Uvidíš,ještě je čas.
Dávej ji co nejčastěji na bříško,taky to malé vadilo,měla jsem hrací dečku s polštářkem(podkova),tak jsem jí dávala ze začátku na nej.

xdrak102
autor
25. bře 2017

@soyevita určitě, na tom fakt poctivě makám abych jí na bříško dávala...ikdyž mě ten kolotoč teda zmáhá hodně. Navíc od té doby co to umí, tak už se tam dost překuluje sama, ale někdy se vztekne už jen co se tam dotočí. Prostě jí baví se točit, ale být na bříšku moc ne. Těším se až bude umět sama zpátky, že by jí to třeba mohlo bavit víc. Teď se to s tím vztekáním malinko zlepšilo, tak uvidíme.
To je zajímavý s tím růstem, to mě vůbec nenapadlo...

soyevita
25. bře 2017

@xdrak102 A kolik byla porodní váha a kolik má teď?

xdrak102
autor
25. bře 2017

@soyevita Porodní byla z nevysvetlene příčiny 2,4 kg, prostě poslední měsíc uz nerostla. Porod byl v terminu. Teď na půlroční prohlídce 6 kg. Možná proto ji i víc zkoumám, ze byla tak mala.

milius
25. bře 2017

má čas, naše se vzpřimovala jak píšeš asi až okolo 8. měsíce. taky nebyla ráda na bříšku, takže jsem s ní jezdila v kočárku po bytě, aby chtěla koukat nebo měla na stehnech na bříšku.. A teď jsou jí tři a dělá všemožné blbiny 🙂 je trochu línější, ale v pohodě. Motoricky byla vždy pozadu, ale verbálně a intelektuálně o dost napřed.
a dělala tak šílené zvuky, že jsme jí říkali pterodaktyl!! :D

soyevita
25. bře 2017

@xdrak102 Aha,no já měla první dceru 2kg v 37tt.V půl roce měla taky 6kg a ta byla moc šikovná.Ale fakt nelze srovnávat😉Mám 4 a každou jinou😉
Uvidíš za ten měsíc.Ale určitě bude vše ok🙂

xdrak102
autor
25. bře 2017

@milius teda díky ze jsi napsala, s tím pterodaktylem me to úplně rozesmalo!!!😀 Hned jsem klidnější...

xdrak102
autor
25. bře 2017

@soyevita 4 holčičky? To musí být teda rachot!

terezapetrova
26. bře 2017

@xdrak102 k té porodní váze jste prosím byli jak dlouzí? 🙂 a jako rodiče jste jakých postav. Ptám se jen protože syna jsem měla též v termínu malého i když vím, ze přemýšlením nad tím už nic nedoresim

milius
26. bře 2017

@xdrak102 taky jsem to hrozne resila. Drasalo mi nervy,ze v 9 mesicich neleze ani se neplazi. Pohybovala se valenim sudu!@@@@😅 to byl mazec nez se za mnou dostala do kuchyne,parkrat se bouchla po ceste do hlavy!! Ted na to vzpominam s usmevem, ale nezapomenu na navstevu jednech bezdetnych znamych,kteri na to hledeli a ptali se,jestli to resime s doktorem !@ 😣😠😬
Ted u druhe dcery nic neresim,vim ze jednou vstane a pujde,mozna taky az 15 mesicich jako ta starsi,ale co uz...
Jinak pokud te napada, ze by mela treba cvicit Vojtovku,tak se do toho zbytecne nehrn. My jsme si cviceni vydupali u pediatricky,ze male klesala hlava na jednu stranu. A bylo to naprosto zbytecne trapeni. Cvicila jen dva tydny a pak byla porad nemocna a na kontrole pod dvou mesicich rekla fyzioterapeutka,ze jsme ji krasne srovnali... takze pockej dokud to nebude opravdu vazne a to ti pediatr rekne.

xdrak102
autor
27. bře 2017

@terezapetrova dcera měla 47 cm, já mám 168 a manžel cca 173-5 tam si nejsem přesně jistá. Ale bylo to divné - celé těhotenství rostla naprosto tabulkově, až na poslední kontrole u gynekologa říkal trošku míň, ale že to bude typické 3 kilové miminko, že už je ten jeho ultrazvuk nepřesný, že v porodnici to budou vědět líp. No a tam si mě přebrali a že mi dělal utz on den před, tak ho hned nedělali a ten den co jsem porodila jsem na něj měla jít. To bylo 40+3.
Osobně to nepřibírání je u mě možné i zapříčiněno velkým stresem - manžel mě opustil v 8. měsíci a do té doby rostla úplně ukázkově. Nevím, nikdo mi to neobjasnil.

xdrak102
autor
27. bře 2017

@milius díky...taky to v sobě právě řeším...🙄

soyevita
27. bře 2017

@xdrak102 Stresem to nebude.Já zůstala sama 2m před porodem 3dcery....Spíš bylo mimi nedostatečně vyživováno z placenty,neměla jsi třeba i málo železa?
A průtoky jsi měla v pořádku?Mě třeba dopplera za celou dobu nedělali

ev.ka
27. bře 2017

výborné je houpání na bříšku na tom velkém míči - fitballu. Děti to většinou baví a neřvou u toho jako na podložce 🙂

rebejsova
27. bře 2017

@xdrak102 Pralesní zvuky jsou ok 🙂 Druhé vzpřímení - náš dělal spíš jako kliky, nikdy na dlaních nevydržel dlouho. Na dlaních začal trávit čas, až když se začal stavět na čtyři a lézt (to začal docela pozdě, v 9 a půl měsících).

bee9
27. bře 2017

Jeste se na posilovani zad a rukou pro miminka prodava nafukovaci valec, nebo je dobry overball, bavi je to pak na brisku vic😉

barchen
27. bře 2017

@xdrak102
Myslím, že to řešíte zbytečně. Naše malá polohu na bříšku nesnášela nikdy, to bylo křiku, hlavu zabořila nosem dolu a řvala do matrace a že měla výdrž. Ani teď (téměř 8m) to extra nemusí, to, tzv. druhé vzpřímení tam je, ale spíš jenom proto, že to jí pomáhá rotovat dokola ale pak zase klesne k zemi. Plazit se neumí, jenom trochu couvá a zaparkuje to vždy pod gaučem. Žvatlání taky není, ty zvuky se podobají spíš opici a občas zařve jako tygr.

xdrak102
autor
28. bře 2017

@soyevita průtoky měřili naposledy při screeningu v 5m, tam ok. Tak to máme podobnou zkušenost. Ale teda první dítko, takže jsem na tom relativně líp😖
No tu velikost mi nikdo nevysvětlil, ale dcerka pak naštěstí začala hodně přibírat, takže to celkem dobře dohnala, až teď se zase zpomalila. Železo netuším. Možné to je.

xdrak102
autor
28. bře 2017

@barchen hihi, tak to jsem ráda, že to má někdo podobně😉
@ev.ka @bee9 to zkusíme, díky za tip🙂
@rebejsova tak to jsem zvědavá, jak to bude u nás😉 Asi to moc řeším, ale je to první dítko a všichni okolo mají takové ty tabulkové děti, tak je celkem těžké to nesrovnávat, ikdyž vím že se to nemá.