7měsíční syn odmítá úplně všechno jídlo

danielkar25
25. únor 2016

Dobrý den, prosím poraďte mi, můj syn 7 měsíců. Ve dvou měsících jsem přestala kojit a přešli jsme na umělé mliko a nebyl problém pak ke konce pátého měsíce jsem začala prikrmy a pak to začalo prikrmy odmítal maximálně deset lžiček a nic chtěl mliko,jenže pak začal odmítat i mliko pil jen v postýlce ne v náručí a když jsem mu dala příkrm tak když se mu to dostalo do krku tak se začal davit.:'( mela jsem strach jestli mu něco není tak jsme jeli do nemocnice a tam si nás dva dny nechali a tam ho dodelali úplne :'( jakmile zahlidne lžičku začne řvát a zatne pusu takže mu ji tam ani nedám a to samy flašku zahlidne a zatne a když mu ji tam prorvu tak to plive koutkama,takže musím počkat až tvrdě usne a pak teprve něco sní.ale jestli je to třikrát za den tak je to dost.mam o něj strach nesní nic z jídla má strach.prosim poraďte mi co mám dělat. Všichni radi ze ro chce čas ale ksyz vidím ze nejí třeba deset hodin a kručí mu v bříšku a stejnak odmítá tak to není normální ne??? ☹ :'( :'(

mrskato
25. únor 2016

hm...v nemocnicích to většinou "umí", taky máme špatnou zkušenost. Vím, že je ještě maličkej, ale co ho zkusit navnadit něčím sladkým? Když už takhle nechce jíst, možná by mu to přišlo k chuti... chápu, že máte obavy, taky bych měla. Na druhou stranu kojené děti jsou plně kojené většinou do 6ti měsíců, tedy není třeba dávat příkrmy dříve, když je vše v pořádku, vašemu je 7 měsíců, to, že toho nesní tolik, mi nepřijde tak hrozné...ale nejsem odborník, je to jen můj názor.

hojda
25. únor 2016

Má blok☹. Malá to měla taky po pobytu v nemocnici a kvůli zdravotním potížím. Nechtěla nic jen prso, ale já díky stresu neměla dost mléka. Je to psychokolotoč. Dítě nejí, tak jsi ve stresu ty a to jde pak na dítě☹. Zkuste se hodně mazlit, třeba celé dopoledne v posteli na nahé tělo, tak mi vzala malá na milost lahvičku s UM. Každopádně se hlídej, aby dost čural a nebyl bez tekutin.

mablis
25. únor 2016

Taky bych zkusila něco sladkého. Malá v osmi měsících taky skoro nic nejí. Masozeleninové příkrmy skoro vůbec max kupované,ale s ovocem se začíná pomalu rozpapavat. A mliko mi vypije jen když ji ho trochu přisladim a navíc přes noc v polospánku.

23363
25. únor 2016

Já bych mu zkusila dát lžičku, láhev na hraní. Jen tak to nechal někde povalovat, ať z toho nemá strach. A zkusila bych koupit nové, třeba se mu v obchodě něco zalíbí. A nerostou mu zuby? Moji malou trápily trojky tak, že opravdu tak 10 dní nejedla, nepila. Žila na vycucávacích přesnídávkách a čaji ze stříkačky.

lin18
25. únor 2016

Dej mu něco do ruky co může sám...kukuřičnou křupku třeba...když si bude tempo jídla určovat sám tak třeba bude po problému. No a pak už plynule přejít na BLW 🙂

nikolatje
1. bře 2016

Dcera ma 9 mesicu a krom ovoce a jogurtu neji nic...moje mliko prijme jen rano a vecer...samy faldik teda je ....ale presto nas dr posila na krev kvuli mineralum,takze jsem pekne na nervy 😖

olga_
1. bře 2016

V tomto případě se rovněž přimlouvám za BLW (jídlo do tlapky). Nechávat jídlo synovi nachystané na dosah, a to nejlépe při každém svém jídle a jíst dohromady. Pokud má blok ze lžičky a jídla vůbec, tak to jakékoli nucení může ještě zhoršit. Zku se poradit s holčinou, která v ČR BLW propaguje. Najde její web jako "jídlo do tlapky" a je i na FB. U BLW se totiž normálně spíše doporučuje, aby bylo dítě kojené na požádání.

zuzapra
1. bře 2016

Mala mela taky blok ze lzicky. Krmila jsem ji rukou a co slo davala ji do ruky. V deseti mesicich obrat a ted v 15.ti mes. by snedla nejradeji i me. Jidlo si uplne vydupava! 😀 Hodne pevny nervy.