"Alternativní" porodnice - Praha, Praha-východ?

ejmate
18. čer 2018

Ahoj, víte někdo o porodnici v okolí Prahy nebo Praha-východ, kde jsou otevření přirozeným porodům i "alternativním" polohám včetně porodu do vody? V tomto ohledu jsem našla jen porodnici v Rakovníku a to je hodinu a půl cesty od nás....není to moc daleko? Nevíte o nějakém podobném zařízení, které je blíž směrem Praha-východ? Děkuji za info.

kaja2016
22. led 2020

@ejmate A nasla jsi neco?

veverka55
22. led 2020

@ejmate Neratovice

kaja2016
22. led 2020

@veverka55 Ja mela dojem, ze to je spis nahore nad Prahou.

urtica
22. led 2020

Neratovice, ale pokud chceš mít jistotu přir. porodu - tak doporučuji s vlastní PA. Porod do vody oficiálně nedělají, ale slyšela jsem o několika maminkách , co tam porodily do vany.

ejmate
autor
22. led 2020

Nakonec jsem rodila v Nymburce. Péče a vše dobré, ale "donutili" mě rodit na zádech na koze - já už měla skoro hlavu mimča mezi nohama a v takovou chvíli nebyl čas ani síla na dohadování, to mě mrzí do teď...jinak od začátku do konce trval můj porod 2,5 hodiny, takže dál bych nedojela 😲 Jak už píše @urtica příště s sebou vezmu vlastní PA, která mi tam pomůže s jednáním s doktory a snad budu moc rodit i v jiné poloze.

urtica
22. led 2020

@ejmate Promiň, nevšimla jsem si, že jde o starší diskuzi...měla jsem u porodu i dulu a zvažovala jsem i Nymburk - ale d. mě upozorňovala, že tam jedou spíš klasiku - hlavně právě , co se týká polohy na zádech - což jsem věděla po prvním porodu, že určitě nechci. V Ner, jsem rodila v kleče a polodřepu...naštěstí...jinak si neumím představit, jak bych se svou figurou porodila na zádech čtyřkilové dítko...jinak já měla v Ner. jejich PA - takže měla kompetence vést celý porod, nebyla tam jenom jako doprovod.

ejmate
autor
22. led 2020

@urtica v pohodě. No já jsem se tam byla podívat před porodem a PA mě právě ujišťovala, že můžu rodit v jaké poloze chci. Pak mě zklamalo, že ta samá mě pak donutila vylézt na kozu 😠 Že jinak nejsou schopný ohlídat hráz a udělat nástřih, který mi nakonec udělali. Tak nevím no. Také jsem chtěla rodit v podřepu nebo na čtyřech, podle toho co by mi pak bylo nejpřirozenější. No tak příště si tu PA zaplatím, pokud se shodneme na tom co bych chtěla 🙂

urtica
22. led 2020

@ejmate Jj, já tohle právě zažila i v Mělníku - tam jsem rodila poprvé a na webu měli uvedeno, že je možný výběr porodní polohy - pak když na to přišlo, tak mě na kozu rvaly sestry a PA skoro násilím. Bohužel ne vždy se dá spolehnout na sliby. Co se týká hráze...první dítě jsem rodila na zádech, mělo 2,8 kg a nastřihli mě, bo jsme se začala trhat...druhé dítě mělo 4 kg a byla jsem bez nástřihu a poranění...možná se ta hráz hůř hlídá, ale zároveň si myslím, že v té vertikální poloze je daleko menší riziko, že vůbec dojde k jejímu poškození nebo bude nástřih potřeba..

ejmate
autor
23. led 2020

@urtica Je to smutné, že v dnešní době se ještě tohle v porodnicích děje. No já jsem se trhat nezačala, ale PA řekla, že je hráz moc tuhá tak to šmikla a nazdar bazar 🙄 Tím mě fakt zklamaly. Taky chtěli odnést malou, což jsem jim nedovolila a i na bonding mají divnej pohled. Sice mi na sále malou po porodu nechali, ale já myslela, že mi ji dají max. v plence a že se ještě trochu pomazlime kůži na kůži a oni ji zabalili jak blázen....No aspoň vím, co si příště napíšu do porodního plánu a budu na tom trvat 😁 Akorát se teda bojím, abych neměla i druhý porod rychlý nebo i rychlejší, abych vůbec někam dojela 😅

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru