Co umělo nebo má umět 7měsíční dítě?

alenaholcakova
15. led 2014

Ahojte, chtěla bych se zeptat co má umět nebo umělo (umí) váš 7.měsíční kojenec. Příští týden jdeme k doktorce na kontrolu a mám z toho celkem obavy. Můj malý se před týdnem naučit plazit dopředu (před tím to dělal jen dozadu), stoupá si na všechny 4-péruje ale neleze ani nesedí. Ale dělá to že jde na 4 a z toho pak udělá to že napne nohy a postaví (opře se) někdy o špičky někdy na celou nohu ale pořád je opřený o ruky.
Hračky mu dávám třeba na stolek nebo gauč aby měl motivaci se o ruky zapřít-přitáhnout ale vůbec to nepomáhá přitom v rukách sílu má. Jinak s hračkama si hraje pěkně, reaguje na své jméno, brouká si.
Mám obavy protože chodíme do plavání a je tam maminka která má stejně starého kluka a ten ji lozí, sedá si a dokonce si i stoupá na nohy a pochoduje kolem nábytku. Vím že se nemá srovnávat ale i tak z toho mám obavy že malý neumí co má umět a bojím se abych něco nezanedbala. Do ničeho ho nenutím-neposazuju, nedávám stoupat do chodítka apod. jen se ho snažím motivovat hračkama.
Děkuju za opdpovědi.

ffiinnkkaa
15. led 2014

Na 7 měsiční je toho dost co umí..nesrovnávej..🙂

maruja
15. led 2014

@alenaholcakova myslím,že na 7m kluka je dost dobrej, vůbec neměj strach 😉

petrajurinova
15. led 2014

@alenaholcakova nesrovnávej své dítě s ostatníma dětma. Každé je jiné, každé je originál. Jedno dřív chodí, druhé dřív mluví a třetí nemluví a nechodí do 18 měsíců, pak se postaví napochoduje sebejistě doprostřed náměstí a odrecituje básničku o třech slokách.
Náš kluk byl ve fyzickém vývoji hodně dopředu (ve 2 měsících válel sudy, ve 4 seděl a v 6 chodil) a běhali jsme s ním po neurologických vyšetřeních, právě proto, že ve všem tak spěchal, ale mluvit začal až skoro ve 3 letech. Teď v 7 letech je to úplně normální průměrný prvňáček - srovnal se mezi vrstevníky během navštěvování školky.
Už z tvého příspěvku je poznat, že se synkovi věnuješ a nic nezanedbáváš, takže nech na něm, kdy bude mít dostatečně vyvinuté svalstvo a odvahu posunout se do další etapy a NESROVNÁVEJ.

lenicka07
15. led 2014

@alenaholcakova Na svůj věk je šikovnej, ničeho se neboj. Moje obě děti se v tomhle věku jen přetáčely. Doktor neměl námitky.

katyxq
15. led 2014

je úplně v pořádku a v normě, neměj obavy (naopak by se mi moc nelíbilo, kdyby si dítě brzo sedalo a stoupalo, že ještě nemá dostatečně posílené svaly lezením) - https://www.modrykonik.cz/motoricky-vyvoj-ditete 😉

pinkatko
6. dub 2014

Taky taky,mam pomalu 7mesicniho synatora a jedine co umi je se rozcilovat!😀 ano umi :se pritahnout ale s pomoci danim ruky a pritahnese,pote past konicky a pomalicku se udrzi na nohou ako to taky s pomoci!!jinak nic Vic neumi☹ ☹ ☹

katerina1989
1. črc 2014

mam 7 mi měsíční holčičku a umí to stejne....taky jsem se bala ze umi toho malo ale hodne 7 mi mesicní miminek dela to same jako moje Elli