Dotaz na reakci dítěte. Máte zkušenosti?

simitra
10. čer 2020

Ahoj maminy
Mám k Vám dotaz. Moje 17ti měsíční holčička vůbec nereáguje na své jméno. Sluch má v pořádku, třeba když začne pohádka a slyší znělku hned z bystří a jde se koukat, to samé na jdeme papat.Ale na jméno vůbec. A ani nechce opakovat třeba Paci paci atd . . . V roce to opakovala a teď vůbec jsem z toho na prášky protože mám velký strach :(
Jsme už objednaní k doktorovi ale zajímá mě jestli má některá stejné zkušenosti

hojda
10. čer 2020

Může to ukazovat směrem autismus, ale taky vůbec nemusí, to se těžko posoudí. Pozorujete u ní ještě něco dalšího, co vás znepokojuje? . https://styl.instory.cz/deti/516-kruta-hrozba-j... Věřím, že to bude v pořádku.

simitra
autor
10. čer 2020

@hojda
Děkuji za odpověd´
Právě že už nic jen tohle, ale když je z dětmi tak si s nimi umí hrát
Já se pořad modlím ať je vše v pořádku
Ještě jednou děkuji

lachtanice86
10. čer 2020

@simitra v prohlídce na rok a půl budete u dr dělat test na autismus, tak vydrž

martiniquest
10. čer 2020

@lachtanice86 test na autismus? Mne hodil pediatr k vyplneni jen nejaky papir. To bylo vse

martiniquest
10. čer 2020

@simitra Pokud nereaguje na jmeno a na jine podnety ano, nic bych z toho nevyvozovala. A paci paci...ja jsem vuci vsem temto vecem skepticka. Syn mi tohle vsechno ignoroval. Vubec jo nezajimaly ty klasicke zabavy pro batolata. Jak objevil koleje a vlacky, uz ho nic moc jineho nezajimalo. Je uplne zdravy, akorat ma svou hlavu a svuj svet.
Verim, ze je i tvoje dcera v poradku.

lachtanice86
10. čer 2020

@martiniquest tak to bylo asi ono. Byla tam otázky ohledně chování malé a prý jsou nějak bodované a podle toho doktorka rozhodla

simitra
autor
10. čer 2020

@martiniquest
Děkuji za odpověd´
I malá si krásně hraje
Doufám že bude vše v pořádku a ještě jednou děkuji 🙂

cilkat
10. čer 2020

Syn má teda vývojovou disfazii, ale taky jsme řešili, jestli slyší, protože nereagoval na jméno/zavolání. Já po nějaké době už i viděla reakci: uprene civění tam, kam před tím koukal, jen aby se náhodou neotocil. Prostě reakci odmítal.
Stejně tak "Paci paci", "jak je velkej" a podobné nikdy nehrál... Za to měl své hry.
Ps: v necelých pěti letech solidně dohání i tu disfazii a jakýkoliv hendikep na něm přestává být vidět.

ruzova_pastelka
10. čer 2020

V první řadě- oslovuješ ji vždy jménem? Neříkáš jí občas zlato, miláčku apod.? Pokud ano, je to na 99% tím, nemá jméno ještě úplně pevně spojené se svou osobou. To samé se může stát u jmen, která mají více variant a dítě je oslovováno různými alternativami (např. Týnko, Kiki, Kristý u Kristýny). A je to naprosto v pořàdku, přijde to časem. Že nechce opakovat paci paci bych neřešila už vůbec, v tomhle věku už to má zmáknuté a nebaví jí to. Má zájem s tebou sdílet to, co jí baví nebo se podílet na tom, co děláš ty? Pokud jí něco ukážeš, podívá se na to? Umí si hrát s hračkami způsobem, ke kterému byly určeny? Napodobuje činnosti/hraje si jen jako? Pokud ano, není čeho se bát 😊

malenka11
10. čer 2020

Nooo, moje 21 měsíční taky nereaguje na jméno. A myslím, že diagnóza je... zlobivé dítě 😁 oni toho mají prostě tolik na práci a maminka, když volá, tak chce nějakou blbinu, jako třeba sednout na nočník, nebo, považte, obliknout nebo prebalit (největší pruda). Tak je lepší dělat hlucheho, no.

miba10
11. čer 2020

@simitra dcera mi to dělala taky, mohla bych si hubu rozervat, ale prostě nereagovala. Spíš to byla těžká ignorace 🤷‍♀️ nějaké paci, paci, na to mi kaslala od malička. A je v pořádku.
Synovi je přes rok a že by extra reagoval na jméno, to by se taky říct nedalo.

iris92
11. čer 2020

Ja mam 16 mesicniho chlapecka a resim to same. Davam tomu cas do prohlidky v roce a pul, budeme vyplnovat dotaznik k tomu autismu, tak uvidime. Ale jak uz tady zaznelo, casto ho oslovuju milacku, zlaticko atd. Jmenem spis kdyz po nem neco chci 😀 na znaky mi taky moc nereaguje, ted teprve zacal mavat. Ale on ma proste svuj svet a zajimaji ho proste jine veci nez delat cvicenou opicku 😉

cinam
11. čer 2020

tak náš malej (19 měsíců) na jméno taky nereaguje. do toho dotazníku ohledně autismu jsem to napsala. ostatní otázky měl myslím v pohodě. pak jsem zjistila, že to je vopice chytrá. když zavolám jen jméno, tak co by se otáčel, když po něm vlastně nic nechci. stačí zavolat Jindříšku, koukej a už hnedka zpozorní a otočí se, aby mu náhodou něco neuniklo.