Druhá svačinka v sedmém měsíci - co dítku dávat?

bardulienka
12. pro 2018

Ahoj maminky,

mám doma téměř sedmiměsíčního Matýska. Už od 4. měsíce baští zeleninu, od 5. zeleninu s masem nebo žloutek a od 6. ovocné svačinky dopoledne. Vše mu chutná, na nic neměl reakci. Poradíte prosím, co podávat na odpolední svačinku od sedmého měsíce? Lehce zahuštěné mléko rýžovoukaší papá od necelých 4 měsíců (z láhve), měl často velký hlad, tak jsme to po konzultaci s MUDr. zavedli. Teď už střídáme s kaší jáhlovou a ovesnou.

Předem díky za tipy! 🙂

bayt
12. pro 2018

Já dávám k odpolední svačině jogurt, ale jen výjimečně, když si malý nevzal moc k obědu. Je mu 10 měsíců a zatím svačiny stále ještě nezavádím. Ale je kojený (dost).

bardulienka
autor
12. pro 2018

@bayt Matěj je na UM bohužel už cca od 3,5 měsíce - asi důležité říct. 🙂

bayt
12. pro 2018

@bardulienka Tak zkus ten jogurt, zakysanku, kefír. Třeba i dochutit ovocem, ořechovým máslem...Syn je kojený a dřív příkrmům moc nedal, takže já všechno zaváděla o dost pomaleji. Každopádně ráno mívá kaši nebo jogurt s ovocem nebo s ořechovým máslem/mlíkem. K obědu klasicky maso/ryba/vejce se zeleninou a k večeři většinou zelenina s nějakou přílohou. Když jsou ty svačinky, což moc nejsou, tak dávám jogurt, kousek ovoce, kousek pečiva.

bardulienka
autor
12. pro 2018

@bayt Není na jogurt ještě moc brzy? Nevím, od kdy by se měl podávat. 🤔 Ještě přemýšlím, jestli se zatím nevybodnout na odpolední svačinku a spíš večerní zahuštěné mléko nahradit klasickým příkrmem - obilná kaše na lžičku s ovocem třeba.

bayt
12. pro 2018

@bardulienka No já bych upřímně spíš dávala klasický příkrm, než umělé mléko, stejně jako teď uvažuješ 🙂 Já jsem mléčné výrobky dávala od desátého měsíce, ale většina lidí je dává mnohem dřív - kolikrát už na půl roce. A to mluvím o kojených dětech, u nekojených je to ještě rychlejší.

bardulienka
autor
13. pro 2018

@bayt Moc děkuji za rady. 🙂