Dvouletý ďábel neposlouchá, mlátí děti

zdenina24
26. čer 2017

Ahoj maminky ,už delší dobu mě tizi rozmary moji skoro dvouleté dcerky. Do nedávná byla hodná,poslouchala,když jsem trochu zvýšila hlas tak poslechla. Teď už takový skoro měsíc absolutně neposlouchá,mlátí děti,dělá naschvaly i když na ní opakovaně kricim nebo dám na zadek. Už si přijdu jak tyrana,vůbec nevím jak na ni uz. Mlátit ji ech či protože mi ji je pak už líto ale jinak to asi nejde. A ještě se k tomu přidal vriskot,vynucovani věci,vztekani a celodenní knourani. Už mám chuť mlátit hlavou o zeď🙄..

vafle
26. čer 2017

doporučuji kurz výchova nevýchovou 🙂 je to určitě hrozný pocit nevědět kudy kam ale můžete mít spolu super vztah, křičení a plácání nepomůže ona potřebuje rozumět tomu úroč po ni chceš to co po ní chceš.

zdenina24
autor
26. čer 2017

@vafle No mě právě přijde že ví co chci,kolikrát sama přijde a řekne že nemůže mlátit.. fakt už nevím pořád se uklidnuji tim že to je obdobi

panickatlamicka
26. čer 2017

Pises, ze na zadek nepomaha, krik nepomaha a vzapeti, ze to asi jinak nejde. To je dost kontraproduktivni ne? Mlati deti, protoze to zna z domu, neposloucha, protoze uz z tveho kriceni otupela jeji pozornost. Doporucuji si nacist nejake knihy o dozravani detskeho mozku, o tom, jak je v podstate spatne, kdyz dite poslechne na slovo a o tom, jak s ditetem komunikovat. Neboj, kdyz ji budes naslouchat a „zaberes", bude lepe. 🙂

hani007
26. čer 2017

Dite neni loutka, ktera nas ma poslouchat. To zaprve. A zadruhe si na fb najdi skupinu Nevychova a zdarma se tam u nejakeho odkazu prihlas, aby ti chodili jejich maily. Urcite diky tomu spoustu veci pochopis..

kamste
26. čer 2017

většina z nás začíná výchovou, kterou v dětství zažila
teprve v roli rodiče zjišťuje, zda to tak doopravdy chce
a pak je potřeba si najít "nové vzory" a zjistit, zda mu jiný styl skutečně vyhovuje, aby byl v rodičovství šťastný
život s dětmi by neměl být boj
trocha inspirace:
přílišná poslušnost se může pro dítě stát "pastí": http://www.mezizenami.cz/clanek/poslusne-dite
"Opravdu chcete své dítě do života vybavit vědomím, že smutek, pláč a vztek jsou špatné?" https://psychologie.cz/jak-zachazet-s-negativni...

pokud zaujalo, tak více na mém blogu
PS: je to "běh na dlouhou trať", ale jak se měním, tak jsem v mateřství šťastnější - a moje děti taky!

arwen_arina
26. čer 2017

Fyzicke tresty ne,ty jen podporuji agresi a navic davaji diteti signal,ze ono i my jsme primitivni, nebot jen primitivni forma zivota rozumi jen rane. A je to pod dustojnost,zvlast pro holku. Jsem vychovne vzdelana a nejlepe se mi vzdy osvedcilo nedat pozornost tomu,kdo si ji vyzaduje spatnym zpusobem. Jsi hubata? Nebudu ae s tebou bavit a veceret budes mimo spolecny stul. Mlatis deti? Nebudeme si s nimi chodit hrat. A podobne. Hlavne se nenechat vytocit a na vetsinu proste nereagovat,chce strhnout pozornost, spis ji motivuj,aby si pozprnost ziskavala spravne,vhodnym chovanim.

normalnimatka
26. čer 2017

doporučuju

https://www.youtube.com/watch?v=wt0B74AEf0o

a poslechnout třeba audioknihu Vychováváme děti a rosteme s nimi - na uložtu najdeš..

babanci
27. čer 2017

Je to dítě, tak poslouchat na slovo...to by bylo až divné. Mlátit děti to ale nesmí, jenže, když ty jí nasekáš na zadek, tak jak má vědět, že se to nedělá? Vysvětluj a vysvětluj a spíš takto...když budeš ubližovat jiným dětem, nebudeme tedy mezi ně chodit. A snaž se tu agresi tak nějak zklidňovat, trpělivě vysvětlovat, pokud možno se nenechej vytočit. Hlavně klídek, přejde to.