Hlavička neodpovídá o tři týdny

misullas
8. srp 2018

Ahoj holky setkala jste se některá s tím ze by hlavička neodpovídala o tři týdny zbytku těla ? V 31 týdnu me doktorka poslala na premereni ,kde to ve33 t potvrdily , prý to muze byt genetické , a jdu znovu na premereni v 36t a sem z toho dost vyděsena....

terinka86
8. srp 2018

A co v rodině? U nás byla hlavička taky větší, u obou, nepamatuju si přesně, ale tak o dva týdny určitě, ale manžel i jeho bratři měli jako miminka také dost velké hlavy, takže se všeobecně usoudilo, že je to genetika. A kluci jsou oba v pořádku, jen mají opravdu větší hlavy 🙂 Tak držím palce!

misullas
autor
8. srp 2018

@terinka86 jo pardon vypadlo mi ze ji máme menší , prý v rodine menší hlavy máme , ale i tak jsem dost nervózní ;(

kukulinek87
8. srp 2018

Neboj, našemu malému ve 28.tt taky neodpovídala, byla o 2 týdny větší než zbytek těla. Za další 2 týdny ji bříško dohnalo a teď už je celý o cca 3 týdny větší. Doktorka mi tehdy říkala, ať se nestrachujeme, že prý já mám taky velkou hlavu (čehokoliv jsem si teda nikdy nevšimla 😀).

majkulkaaa
8. srp 2018

@misullas ahoj , mám to taky taky ... hlavička je zaražená v pánvi , je bočně oploštělá a proto neodpovídá velikost , nelze mi pořádně změřit plod ... bříško , nohu změří ale hlava jim prostě nesedí ... jsem na rizikovém 38+0 a malá odhad 2590 ...

tensorflow
10. srp 2018

Mrnous mel nekdy ve tretim trimestru podobny problem, hlavicka byla o 2 tydny mensi nez zbytek tela. Doktor mne tenkrat ujistoval, at se s tim netrapim, ze hlava pry roste skokove.
Ted ma mrnous pul roku a hlavu ma v 95. percentilu, velikostne pry odpovida hlave 9. mesicniho mimina.

ester_davidova
10. srp 2018

ó, jak vám rozumím...tři týdny před termínem vypadlo z asistentky mého lékaře, že se jí nelíbí nožičky a vypadala vyděšeně...nakonec jsem z ní vytáhla, že nohy a ruce jsou o více jak 14 pozadu, tělo naopak o až 3 týdny napřed a hlava se už delší čas nedala změřit, jak byl syn zavrtán za stydkou kostí. Byla jsem také vyděšená, stále jsem zjišťovala, četla, hledala...máme čupr kluka, ano, má trochu kratší nožky, tělo normální a ruce také, ale čím je větší, tím víc se to srovnává... většinou (a nechci vaši situaco zlehčovat) je miminko normální a zdravé, víte to měření je velmi irelevantní, stačí jiný úhel, milimetr jinak a hned je hodnota jiná...držte se a věřte, vše bude v pořádku a pak už se tomu budete jen smát.

kotty
10. srp 2018

ta měření jsou mnohdy hrozně nepřesná.. mě doktorka na konci července upozorňovala, at nejim sladký, že malá má přes měsíc do porodu a má odhadem 3300g a bude obří. Rodila jsem o 14 později, tři týdny před termínem a tam měli při poslední utz odhad 2600g, malá vážila 2780 g... takže drobínek...nejmenší miminko, které se mezi námi 3,5 kg a více v rodině pamatuje.

petrak15
14. srp 2018

@misullas, moje vlastni zkusenost, v 36 tydnu se doktorka ptala, jestli mame mensi hlavy, ze neodpovida 14 dnum. Ja na prasky, navic v dobe, kdy se v Jizni Americe rodily deti s malou hlavickou. Psala jsem si i do poradny na porodnice.cz. Pokud je miminko natlaceny hlavou dolu, tak uz nejde poradne zmerit, 2-3 tydny neni odchylka a jestli predchozi mereni nic neukazovalo, tak to bude v pohode. Moje miminko melo pri porodu obvod 36 cm, nakonec vetsi hlavu nez prumer. ☺

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru