Holčička málo čůrá

dannyblakely
1. srp 2016

Dobrý večer, chtěla bych se jen zeptat (samozřejmě zavolám ráno doktorce, ale jde mi spíš o zkušenosti).
Dcera je asi 14 dní bez plenek a poslední asi týden čůrá jen 2-3x za den. Spíš teda dvakrát, než třikrát. Pije řekla bych normálně - ne zrovna moc, ale v jídle má vody dost, dehydrovaná není.. chodí si celodenně ucucávat pití.. Jinak jí nic není, nemocná nebyla, je normálně veselá, teplotu taky nemá.. Dneska čůrala kolem deváté a teď je sedm večer a nic.. ☹ Máte někdo zkušenosti s tím, že by dítě čůralo tak málo, ale bylo v pořádku a nemělo žádnou nemoc, zánět cokoliv, nebo se mám bát?
Děkuju předem za odpovědi.

drakenn
1. srp 2016

Máš přehled kolik ml tekutin OPRAVDU vypije v těchto vedrech? Píšeš, že pije normálně, ale tohle čurání normál není! Být tebou, tak to opravdu měřím kolik vypije..
Hodně poznáš i na barvě moči a zápachu.. Čím je moč tmavší a zapácha - to není dobře..
Aby ti dítě čuralo pouze 2x denně je špatně! Já osobně bych určitě zvýšila příjem tekutin

nonnni
1. srp 2016

@dannyblakely ano, kdyz bylo dceri zhruba dva a pul roku, tak take curala tak 2 x denne a to jeste se scenou...nic ji nebylo, ani moc nebyla nijak extra koncentrovana. Pila take spis ucucavanim. Samo to pominulo. Doktor zkontroloval moc, ze nema zanet a hlidali jsme zmeny (teplota, bolesti)...ale nebylo ji vubec nic...doted pije mene a musi se ji to pripominat, ale uz ji bude 11 a sama chape, ze musi pit vic.

dannyblakely
autor
1. srp 2016

@nonnni děkuji

dannyblakely
autor
1. srp 2016

@drakenn spíš mi přijde, že to zadržuje, ale plínu zpátky nechce. Pití jí samozřejmě dávám co nejčastěji, ale úplně nutit ji nemůžu. Sekne se a nechce, ale ucucává co 15 minut aspoň trošku.

anetakamaradova
2. srp 2016

Od té doby co je syn bez plenek, tak mi dělá to samé. Jde za den max 5x. A to denně vypije okolo 2l vody. Nutím ho víc čůrat do záchoda, ale vždy mi řekne, že to nejde. Doktorka mi na to řekla, že se to občas stává.

dannyblakely
autor
2. srp 2016

Volala jsem ráno do ordinace, sestra říkala, že to není možné a že musím okamžitě dojít s močí a kdesi cosi. Já se ptala, pokud by to bylo nějaké onemocnění, jestli by se to projevilo i nějak jinak - teplota atd. a ona, že určitě ano. Že by byla teplota, únava apod. Tak mě to uklidnilo, protože malá lítá jak ďas a nic jí jinak není. Naběhla jsem tam s ranní močí. Doktorka byla úplně v klidu, mrkla na moč, řekla, že vypadá úplně normálně, ale jestli teda chci, tak mi to pro klid duše pošle na rozbor, ale že jí přijde, že je to spíš psychický, že malá si venku nechce počůrat oblečení a na trávu nechce, což si taky myslím a taky teda zkoušet dávat víc vodnatého ovoce. Dneska už čůrala dvakrát, protože jsem ji nacpala hroznama a nektarinkama, takže ovoce se budeme držet, když už tomu pití moc nedá. Jinak děkuji za komentáře.

pujolka26
4. srp 2016

@dannyblakely naše dcera má 20 měsíců, jsme taky bez plíny kromě spaní a doma si chodí v poho sama a posledních 10 dní chodíme ven už bez plíny, tak mi to přijde taky tak, jak říkala tv dr, že je to spíše psychický, že venku se přesně nechce počůrat a na trávu, ač ji dávám nechce. Venku ještě ani jednou nečůrala, krom toho, když byla nasraná a šíleně řvala, tak to pustila. A přijdeme domů po 3,5 hodinách a hned se vyčůrála. Ale myslím, že to přijde z ničeho nic samo, jak to nebudeme čekat 🙂, když se ji venku ptám, chceš čůrat? NE. Tak čekám, až řekne ano 🙂

dannyblakely
autor
4. srp 2016

@pujolka26 já se poslední dva dny nezeptala ani jednou a najednou si řekla už i venku 🙂 Hurá 🙂 Takže se vyplatilo se vyklidnit, nechat to na ní, ale přeci jen ji trochu víc obtěžovat s pitím a ovocem 🙂 Díky za komentář.

pujolka26
4. srp 2016

@dannyblakely Ok, tak to vyzkouším taky se ji venku neptat a uvidíme 🙂.