Jak naučím 2letého syna jíst pečivo a odnaučím dudlík?

jangela
1. říj 2016

Holky,jak naucim dvouleteho syna jist pecivo?Chleba mi odmita a nikdy mi ho nesni.
A druha otazka,jak odnaucit uplne dudlik,kdyz je na nem uplne zavisly☹

lv
1. říj 2016

Na pečivu není nic nezbytného, když nechce, nenutila bych..i když chápu, že je praktické na svačinky 🙂 dudlík - miminku v okolí, ustřihnout špičku, dát čertům na Mikuláše do pytle (nemyslím strašit, proboha, ne), ztratit..

andu
1. říj 2016

Ad dudlík - dcera si ho prokousla, takže jsme pak hodily z balkonu na zahradu. A já ho v nestřeženém okamžiku běžela vyhodit. Pak jsem řekla, že si ho asi odnesl náš pejsek na hraní... A u syna to bylo horší - tam muselo dojít ke ztrátě (Dudla jsem psal našla v kýblu na mop, ale ustála jsem to a nevrátila). Ale taky musím říct, že si děti našly náhražku, hlavně na noc. Dcera látkovou plínku, syn plyšového psa. A bez těch ani ránu. Psa si syn tahá s sebou stále... 😉

dannyblakely
1. říj 2016

Dcera zahodila dudlík někdy ve 25 měsících sama do potoka. Já byla rozhodnutá jí ho nechat tak dlouho, jak bude potřebovat. Měla ortodontický. Taky ho měla v puse skoro pořád. Do školy ním nepůjde, nebojte. Nechala bych to na něm.

budilinka
1. říj 2016

@jangela Ve všem souhlasím s
@lv Dcerka (též dvouletá) je bez dudlíku necelých 14 dní a po mnoha neúspěšných pokusech zabralo ustřihávání (babička se několikrát prala o dudlíka s čertem a vždy ho zachránila o kus míň - to malou i pobavilo 😀 😉 ). Držím pěsti, je to boj. Dcerka byla taky velká závislačka.

vercik83
1. říj 2016

Pečivo se asi nedá nijak řešit. Dudlík máme čerstvě pryč, nyní je to 2 týdny. Střihla jsem ho, vůbec ho nechtela a furt mi to ukazovala ( stŕihla jsem půlku). Tak jsem řekla, že je rozbitek, zopakovala to. První usínání horši, ale soala celou noc. Druhý den jsem navrhla, že ho vyhodime do koše, když je rozbitej... a ona žejo... No a pak pár večerů opakovala, že je rozbitej, já řekla že jsme ho vyhodily, a že je akorát pro miminka a ona na to že je velká.... no a kupodivu pohoda, usiná i spí v pohodě. A to předtim bez něj neusla! Nebojte se toho.

dannyblakely
1. říj 2016

Mně by se to příčilo, dudlík nastřihávat a takhle dítě v podstatě klamat. Až ho nebude potřebovat, tak ho sám zahodí. Proč to lámat přes koleno a dítě stresovat? Kvůli zubům? Ortodontický dudlík je v pořádku a předkus můžou mít děti i bez dudlíku a s dudlíkem vůbec být nemusí. Já bych teda dceru nikdy takto nešidila, ani bych jí nevykládala blbosti o čertech apod..

mikilenka
1. říj 2016

Co se týče pečiva, syn mi ho také nejedl až asi do 20 měsíců. Nenutila jsem, jen jsem nabízela. A dudlíky? Kluci je odložili, až když to dokázali pochopit - kolem 22 měsíců. Paní zubařka jim řekla, že by už neměli dudlat, u domu ho pak sami hodili do popelnice. Prostě dozráli a pomohla jiná autorita. 🙂 Pak už si jen jednou vzpomněli. Důležité je, že ten krok udělali oni a ne rodič.

puresin
2. říj 2016

@jangela Dcerka mela dudlik do 2,5 let, posledni rok teda jen na nocni usinani, a vyresil to Mikulas. Dopredu jsme si popovidaly, jak uz je velka a ze by bylo fajn, kdyby dudlicek poslala dal nejakemu miminku, co ho potrebuje vic. Pak ho odevzdala sama, a jeste mela dobry skutek, na ktery je hrda doted. 🙂 U syna letos planuju to same.

meta123456789
2. říj 2016

Naše mladá měla dudlík skoro do 3 let a byla na něm fakt závislá. Odbourali ho babí s dědou, když u nich spala..nemohli ho najít, malá byla unavená, babička jí "uzpívala" k spánku. Druhou noc už spala doma, bylo nám líto toho nevyužít, tak jsme dali dudlíčky, co byly doma, velikonočnímu zajíčkovi..přes noc jsme ho dali do ošatky a ráno tam bylo čokoládové vajíčko. Ze začátku jí trvalo usínání déle, museli jsme tam být s ní, ale nechtěli jsme už udělat krok zpátky...po týdnu o dudlíku ani nevěděla.