Jak naučit dítě na láhev? Ze savičky neumí sát

bangie
13. kvě 2011

Prosím o radu. Jak naučit 5měsíční dítko na láhev. Dosud bylo plně kojené. Dudlika od narození odmítá. Savičku žmoulá, kouše, ale neumí sát. Mně mléko začíná docházet, takže začínám být krapet nervozní, jak to zvládneme. 😅

vysocanka
13. kvě 2011

ahoj bohuzel jsem mela stejný problém, malému je skoro sedm mesicu a doted jsem ho to nenaucila :( zkuste pouzit lahvicku s pítkem .) u nas aspon neco malicko vypije ale lahev nehrozi..
asi to chce pevne nervy.

ivasad.
13. kvě 2011

Když už má dítko přes pět měsíců, tak je lepší než dávat UM začít už pomalu se zeleninou atd. Třeba by ti MM ještě stačilo... Naše malá taky z lahve pít neumí, dělala přesně co píšeš, měla to jak orbitku. Tak jsem zkusila hrneček NUK, ten s kapajícím pítkem, jak jí to teklo na jazýček tak to pochopila. Teď pije z učícího hrnečku nekapajícího. Tak zkus to 😉

margeta
13. kvě 2011

Asi jedině pítko co teče samo. Já kojila bohužel krátce, takže mlíko z flašky s dudlíkem v pohodě, ale stejně jako straší mi bojkotuje pití čehokoli jinýho než mlíka, což je teď ve vedru problém. Zkouším slkeničku, pítko a lžičkou. Když jsem do něj ráno konečně nalila vodu, tak se poblinkal ☹ Moc jsem spěchala.

hamma
13. kvě 2011

Náš kluk taky neumí pít z lahve, ani z ničeho, z čeho se musí sát. Naučil se to jedině z hrnečku z tvrdým pítkem, ze kterého to teče samo (v Tescu ho mají asi za 30 korun). Taky umí pít z normální lahve (petlahve) i z normálního hrnečku - přidržím mu ho u pusy, trošku naliju a on to spolkne. Samo, že je toho spousta na něm, ale i spousta v něm🙂.

romana29
13. kvě 2011

máme to samé, co margeta - dcerka od narození prostě u prsu být nechtěla-císař a ploché bradavky a v porodnici jí hned dali láhev 😠 ani nečekali, jestli se rozkojím.....takže od narození na UM, jenže nic kromě mlíka pít nechce!
No nedávno jsem zjistila, že je ochotná pít např. z láhve Jupíka, co má starší syn - dávám mu do ní vodu se sirupem...to je schopná sosat (když má opravdu, ale opravdu žízeň).
máme i ten hrníček, ten nechce - syn ho ale taky nikdy nechtěl...

Na mléko bych zkusila víc lahviček - jsou různé dudlíky, některé zakřivené, jiné celé kulaté 🙂

nana.76
13. kvě 2011

holky mam taky tento problem mala flašu nechce.zatim plně kojim,ale nevim jak dlouho ještě budeme mit zasoby tak se chci zeptat co davat když mlíčko dojde.Večer třeba tu kaši ale co rano? 🙂 děkuji za každou odpoved 🙂

timbouctou
13. kvě 2011

Ahoj, my teda měli taky tenhle problém, trochu to šlo lžičkou, ale na to nějak s dvěma dětma není čas a nervy. Zkusili jsme včechno, ale nejlíp se osvědčil od NUK nekapající hrneček se silikonovým pítkem, mají ho v DM. Ono sice samo neteče, ale když do toho kousne nebo to žužlá, tak se ty průřezy otevřou a něco vyteče. Tak rychle pochopí, co má dělat. Mimochodem, funguje taky tímto způsobem i hrnek od Nuby.

lucie777
13. kvě 2011

Dcera vzala na milost láhev a dudlík MAM, chce to zkoušet a zkoušet, malá taky flašku nechtěla, asi v 5 měsících začala pít z flašky kaši a bylo to v pohodě, ať jí zkusí dát manžel nebo někdo jiný, třeba to pomůže.. 🙂